03.07.2021, Michal Růžička

Na závěr soustředění přišla remíza s Vlašimí 1:1

Na závěr soustředění přišla remíza s Vlašimí 1:1Hráči Vysočiny absolvovali týdenní soustředění v Modré u Děčína. Soustředění bylo završeno přípravným zápasem proti FC Sellier & Bellot Vlašim. Jedinou branku Jihlavy vstřelil Justin Araujo-Wilson. Domácí Vlašim o několik minut později vyrovnala na konečných 1:1

 

Jak viděl týdenní soustředění nový trenér Jihlavy Jan Kameník: Já si myslím, že soustředění proběhlo dobře. Měli jsme na přípravu ideální podmínky. Měli jsme k dispozici dvě travnatá hřiště, která jsme mohli využívat. Hřiště byla přímo u místa ubytování. Měli jsme velmi dobrou stravu. Využili jsem i bazén k regeneraci. Měli jsem čas zapracovat na prvkách hry, které do hry potřebujeme dostat, jak do defenzivy, tak do ofenzívy. Samozřejmě v téhle fázi přípravy se zaměřujeme i na nabírání kondice. Přidanou hodnotou bylo počasí, které bylo až na jeden den velice příznivé. Jedno odpoledne jsem zpestřili teambuildingem. Vyrazili jsme se podívat do Chráněné krajinné oblasti Labské pískovce. Pro hráče to bylo zpestření a hráčům to přišlo vhod. Myslím si, že očekávaní to splnilo.

Vysočina testuje levého obránce Jalena. Jedná se levonohého hráče, slušně fyzicky vybaveného.  Nejčastěji nastupuje na pozici levého obránce. Zda bude působit v klubu dál se rozhodne v průběhu dalšího týdne.

Jak vnímal soustředění kapitán týmu Matúš Lacko: „Soustředění vnímám pozitivně, protože jsme byli týden celý tým spolu, což je důležité pro utvoření dobré party. Můžeš potrénovat, tak jak potřebuješ. Soustředili jsme se i na jiné věci, než co jsme dělali v Jihlavě. Hodně jsme makali. Každý den dva tréninky. Docela na krev. V půlce soustředění jsem měl velkou krizi. Už jsem myslel, že se na to vykašlu, ale nějak jsem to dal. Tomáš Josl s námi dělá kondiční část. Je to dřina, ale zase vidím, jak nám to každému pomáhá.

Vysočina na závěr soustřední odehrála utkání proti FC Sellier & Bellot Vlašim. V prvním poločase nastoupila tato základní sestava: Jágrik – Svoboda, Vlček, Pojezný, Jalen – Shudeiwa, Lacko – Chok, Arroyo, Selnar – Vedral. V prvním poločase nebyla viděna žádná branka a první půle tak skončila 0:0

Do druhého poločasu vyběhla tato základní sestava: Lancman – Růžička, Štefánek, Křišťál, Peřina – Zoubele, Chocholatý – Křivánek, Franěk, Fila – Justin Araujo-Wilson. V 56. minutě Vlašim ztratila míč a hráči Vysočiny se hnali do brejkové situace. Justin dostal míč mezi obráce. Dobře se zorientoval a v nájezdu na brankáře proměnil svoji šanci. Vlašim odpověděla o devět minut později na končených 1:1.

 „Zápas splnil očekávání, jako zakončení soustředění. Na utkání jsme jeli přímo ze soustředění, co jsme měli v Děčíně, takže jsme na to navázali. Splnilo to, že jsme narazili na kvalitního soupeře, který nám ukázal věci, které jsme potřebovali vidět. Znovu jsme rozložili hráče do skupin, kteří se po poločase prostřídali tak, aby příležitost dostali všichni hráči, aby byla rozložena zátěž na dvě desítky hráčů. Výsledkově si myslím, že to utkání jsme mohli zvládnout lépe, protože jsme měli více příležitostí než soupeř. Do defenzivy jsme tam udělali jednu, řekl bych, individuální chybu, kde se soupeř dostal do šance. Jinak defenziva pracovala slušně. Škoda neproměněných šancí, do kterých jsme se dostali. Ve finále zasloužená remíza s kvalitním soupeřem. “ okomentoval trenér Jan Kameník.

Do A týmu se posunuli dva mladí hráči z jihlavské akademie. Tomáš Franěk s Lukášem Filou.

„Musím říct, že Franěk s Filou jsou příjemným oživením kádru. Franěk už podal slušný výkon v utkání s Chrudimí, kde tam měl pár zajímavých momentů. Dneska na to navázal. Samozřejmě je potřeba s těmi hráči dál pracovat. Jsou tam pořád rezervy, které ti hráči mají. Na druhou stranu mají dostatečný potenciál, aby se jejich výkonost zvedla. Určitě se budou zlepšovat. Mladý hráč Fila ročník 2004 v utkání s Chrudimí to pro něj nevyznělo moc dobře. Pro něj to bylo seznámení s mužskou kategorií, ale dneska ten výkon byl o sto procent lepší a je vidět, že Lukáš Fila opravdu vnímá věci, které nabírá z tréninkového procesu. Musím řící, že velice dobře vnímá pokyny a dnešní výkon už splňoval přísnější meřítko. Já doufám, že bude dále tvrdě pracovat. Protože má velký potenciál, když se dokáže adaptovat v mužském fotbale, “ ohodnotil mladé pušky v týmu Jan Kameník

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu