22.07.2021, Michal Růžička

Startuje nová sezona 2021/2022!

Startuje nová sezona 2021/2022!FC Vysočina Jihlava odehraje svůj první zápas v novém ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA proti FK Varnsdorf. Pro nového trenéra Jana Kameníka to bude první soutěžní zápas na lavičce Vysočiny. Odstartuje vítězstvím? To se dozvíme v pátek 23.7. od 18:00. Těšíme se na Vás!

 
Nová sezona. Nový realizační tým. Vedení FC Vysočina Jihlava na začátku sezony angažovalo nového trenéra Jana Kameníka a celý nový realizační tým. Příprava na sezonu se nesla v duchu návratů. Do realizačního týmu na pozici kondičního trenéra přišel bývalý hráč Vysočiny Tomáš Josl. Dokonce i hlavní trenér zná prostředí FCV. Jan Kameník působil jako šéf regionální akademie právě v Jihlavě. Dokonce byl i na krátkou chvíli na lavičce u prvního týmu jako asistent trenéra.

Jak se říká, dobří holubi se vracejí. Nejvýraznější návrat byl v podání zkušeného Lukáše „Zuba“ Zoubeleho po roční anabázi v dresu pražské Viktorie, který se vrátil zpět do jihlavského dresu předávat zkušenosti mladým hráčům.  V kolonce příchodů svítí hráči, kteří tu působili již minulou sezonu. Jak jsme  avizovali, tak na trvalý přestup přišli Jakub Selnar s Jaroslavem Peřinou. Plnohodnotnými členy prvního mužstva se stali dva odchovanci Tomáš Franěk s Lukášem Filou. Mladý Franěk je ročník 2002 a nejčastěji nastupuje na pozici ofenzivního středového záložníka. Lukáš Fila je ještě o dva roky mladší a řadí se mezi nejtalentovanější jihlavské mládežníky. Za posilu se dá považovat i Luděk Vejmola, který kvůli administrativní chybě nemohl na jaře chytat.

Nejvýraznějším odchodem se stal Stanislav Klobása. Nejlepší střelec posledních sezon se rozhodl, že ukončí profesionální karieru a odešel hrát nižší soutěže do Rakouska. Ševčík, Číž, Červ a Horák s Patrákem se vrátili do mateřských klubů. Se Slavií Praha se podařilo prodloužit hostování u nejvytíženějšího hráče z minulé sezony Tomáše Vlčka.

Vysočina si v přípravných utkáních připsala bilanci 2 výhry 1 remízu a 2 prohry. V generálce na ligu Jihlava porazila Živanice 1:0 brankou Selnara. Nejvýraznější zápas v přípravě byl proti prvoligovým Pardubicím. Jihlava vyhrála 2:0 po brankách Arroya a Lacka.

FK Varnsdorf obsadil v minulé sezoně první nesestupové místo. Za 26. utkání si připsal 6 výher 12 remíz a 8 proher. Letní příprava druholigového Varnsdorfu byla rozporuplná, protože přinesla dvě výhry a tři poměrně vysoké porážky. Svěřenci kouče Pavla Drska si poradili pouze s Přepeřemi (4:1) a rezervou Slovanu Liberec (2:1), zbylá tři vystoupení proti Mladé Boleslavi (1:6), Dukle (2:4) a Jablonci (0:2) nezvládli.

Tým ze Severních Čech se v minulé sezoně hodně spoléhal na hráče, které přivedl na hostování ať již ze Slovanu Liberec či Jablonce. Což platí i letos. Na trvalý přestup přišel do této doby Dominik Žák z Baníku Ostrava. 

Sestava Varnsdorfu v generálce na ligu proti rezervě Slovanu Liberec. Zápas skončil 2:1

branky: 19´ Velich, 67´ Žák - 27´ vlastní

nominace: Richter – Hušek, Zbrožek, Penc, Pajkrt, Bláha, Źák, Kocourek, Dordič, Rudnytskyy, Velich

střídali: Heppner, Richter, Lauko, Šimon, Schön, Ondráček, Kubista

Bilance Jihlavy proti Varnsdorfu není vůbec dobrá. Z celkových 10 zápasů Vysočina vyhrála pouhé 2. Poslední vzájemný zápas na hřišti ve Varnsdorfu skončil remízou 1:1. Za Vysočinu stačil 8 minut před koncem vyrovnat útočník Filip Vedral. Poslední dva domácí zápasy skončily porážkou. V předminulé sezoně 1:2 a v minulém roce 0:1. Je už konečně načase přesunout misky vah na stranu domácí Vysočiny a zvítězit!

Vzájemná bilance: 10 utkání 2 – 2 – 6  7:13 | 5 utkání 2 – 0 – 3 5:5 | 5 utkání 0 – 2 - 3 2:8

Utkání začíná v pátek 23.7. od 18:00

 

 
Aktuálně

U17: Domácí prohra se Zbrojovkou

Ani jihlavský mladší dorost nedokázal vyzrát v moravském derby na brněnskou Zbrojovku a prohrál 0:3 (0:2). Vysočina si ale i přes tento výsledek drží 13. příčku v tabulce a v příštím kole zavítá na půdu Slavie Praha. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu