22.07.2021, Michal Růžička

Tomáš Franěk podepsal první profesionální smlouvu.

Tomáš Franěk podepsal první profesionální smlouvu.Mladý talentovaný středopolař Tomáš Franěk byl na začátku přípravy přeřazen do prvního týmu Vysočiny. Odchovanec Vysočiny Jihlava a třebíčské Fotbalové školy podepsal víceletý kontrakt. „Vidím v něm budoucnost jihlavského fotbalu“ okomentoval přesun do A – týmu sportovní ředitel Lukáš Vaculík.

 

Tomáš Franěk začal s fotbalem od 5 let v Náměšti, kde začínal v přípravce. Následně si jeho šikovnosti všimli ve Fotbalové škole v Třebíči, kde působil do svých 15 let. Mladému středopolaři se podařilo probojovat do České reprezentace kategorie U15 future a U16 future. Za reprezentaci odehrál celkem 5 zápasů. Tomáš Franěk přišel do mládeže Jihlavy v 16 letech a působil ve všech dorosteneckých kategoriích. Jedná se o hráče ročníku 2002.

„My jsme z dorostu posunuli dva hráče. Jeden z nich je Tomáš Franěk, který končil v kategorii starší dorost – U19. Nebylo to děláno náhodně. My jsme věděli, že ho budeme v létě posouvat a neudělali jsme to dřív z toho důvodu, že ten kádr není nafukovací. Bohužel se na jaře nehrála třetí liga, ani dorostenecké soutěže, takže on neměl zápasovou praxi a je to hráč, který hraje na středu zálohy. Spíše je pozicí taková desítka a tím je velice zajímavý typ hráče, kterého vidím v budoucnu u nás v týmu. Potažmo může být zajímavý i pro český fotbal. Tomáš má cit pro fotbal, výbornou střelu a zakončení celkově. Může udělat velký progres, i když nějakou dobu nehrál. Vidím v něm budoucnost jihlavského fotbalu,“ okomentoval posun mladého Fraňka sportovní ředitel Lukáš Vaculík.

„Mám z toho velkou radost. Je to pro mě výzva, jak se s přechodem do můžské kategorie poperu a jak se mi bude celkově dařit ve fotbale. Moc se těším na novou sezonu. Můj cíl je dostat se do základní sestavy a udržet se v ní. Moje pozice je střední záložník, tzv. podhrot, “ těší se na novou sezonu devatenáctileý Tomáš Franěk.

 
Aktuálně

Oulehla: Fotbal je o produktivitě a my momentálně produktivní nejsme

Předlouhých osm zápasů čekají fotbalisté FC Vysočina na druholigové vítězství. Nezměnil to ani nadějný výkon na půdě favorizované Zbrojovky, která důležitou výhru dokázala šťastně urvat pět minut před uplynutím 90 minut. Jihlavský tým se tak 7 kol před koncem soutěže nebezpečně přiblížil sestupovým příčkám. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu