09.09.2021, Zuzana Michalková

Představujeme domácího soupeře - SFC Opava

Představujeme domácího soupeře - SFC Opava Do Jihlavy se po několika letech vrací k druholigovému utkání celek Opavy. Jeden ze tří týmů, jež letos na jaře opustily nejvyšší soutěž, na Vysočinu zavítá v pátek 10. září.

 

"Na utkání jsme připraveni, jsme po reprezentační přestávce, takže byla možnost s hráči téměř 14 dní pracovat. Jsem přesvědčený, že jsme ten čas dobře využili. Jsem rád, že i když si někteří hráči plnili své reprezentační povinnosti, tak že jsme mohli krom nich všechny ostatní hráče do tréninkového procesu zapojit a že jsou tak pro utkání k dispozici.
Co se týče Opavy, řekl bych, že je to tým, který se momentálně po herní stránce projevuje velice dobře, má velmi slušnou ofenzivní sílu, dokáže si vytvářet šance a útočí v mnoha hráčích. Představuje se jako ofenzivní tým a řekl bych, že současné výsledky úplně neodpovídají tomu, jakým způsobem se Opava prezentuje. Má ve svém kádru několik zkušených hráčů s ligovými zkušenostmi, kteří mají svoji kvalitu a zkušenosti a na to je potřeba si dát pozor. Takže nás zítra čeká velmi těžký soupeř," řekl k nadcházejícímu důležitému zápasu trenér Jan Kameník.

Poslední domácí ligové utkání proti Opavě Jihlava odehrála 30. září 2011. Tehdy Vysočina vyhrála 3:1 (2:1). Poté následovala odveta v Opavě, kde byla Vysočina opět úspěšnějším týmem, domů si vezla výhru 0:2 (0:0).
Po této sezoně Vysočina postoupila do nejvyšší soutěže, kde setrvala šest let.
Za zmínku stojí to, že po sestupu v roce 2018 byla Jihlava nahrazena v nejvyšší soutěži právě Opavou.

Ze vzájemných zápasů:

podzim 11: FC Vysočina Jihlava - SFC Opava 3:1 (2:1)
Góly: 7. Velický, 36. Tecl, 90. Jungr - 34. Radzinevičius.
ŽK: Karlík, Šilinger - Vyskočil, Cigánek, Čáp, Formánek, Halaška.
FC Vysočina: Uvarenko - Karlík (73. Halama), Tlustý, Komárek, Šilinger - Gabriel (85. Kučera), Jungr, Velický, Vaculík - Mešanović (69. T. Sedláček), Tecl
Opava: Blaha - Pomp, Cigánek, Formánek, Čáp (83. Neubert) - Partyš, L. Sedláček (63. Schaffartzik), Křeček, Vyskočil (84. Halaška) - Radzinevičius, Mrázek

jaro 12: SFC Opava - FC Vysočina Jihlava 0:2 (0:0)
Góly: 72. Mešanović, 85. Jungr
ŽK: Hrabina, Zapletal – Vaculík, Velický
Opava: Květon - Hrabina (68. Žmolík), Coufal, Schaffartzik, Uvíra, Zapletal, Halaška (77. Ficek), Radzinevičius (78. Neubert), Křeček, Sedláček, Mikula.
FC Vysočina: Blažek – Helísek, Tlustý, Halama, Šilinger – Velický, Karlík – Vaculík (90. Sedláček), Jungr (87. Kučera), Mešanović (80. Veselý) – Tecl.

Trenér: Roman West

Střelci: 2 – Helešic, 1 - Rychlý, Darmovzal, Holík, Tiéhi, Didiba.


ZMĚNY V KÁDRU

Odchody: David Březina (FK Viktoria Žižkov), Tomáš Čvančara (FK Jablonec), René Dedič (konec smlouvy), Vilém Fendrich (FC Hradec Králové), Štěpán Harazim (FC Hradec Králové), Patrik Hellebrand (SK Slavia Praha), Matěj Hrabina (FC Zbrojovka Brno), Lukáš Kania (FC Baník Ostrava), Jiří Kulhánek (AC Sparta Praha), Karol Mondek (FC ViOn Zlaté Moravce), Aleš Nešický (FC Slovan Liberec), Tomáš Rataj (FK Bodö/Glimt), Jan Řezníček (MFK Chrudim), Tomáš Smola (Gaz Metan Mediaş), Bronislav Stáňa (SK Líšeň), Vojtěch Šrom (konec smlouvy)

Příchody: Josef Celba (FC Baník Ostrava - hostování), Matěj Helebrand (FK Blansko), Jiří Janoščín (FK Fotbal Třinec), Jan Kadlec (FK Blansko, hostování), Denis Kramář (B-mužstvo), Oliver Putyera (MFK Karviná), Dominik Smékal (MFK Karviná), Bronislav Stáňa (FK Fotbal Třinec), Samuel Šigut (FC Vratimov), Jakub Vrána (B-mužstvo)

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu