21.09.2021, Zuzana Michalková

Jihlava postupuje do dalšího kola MOL Cupu

Jihlava postupuje do dalšího kola MOL CupuUtkání třetího kola MOL Cupu mezi Jihlavou a Pardubicemi skončilo vítězstvím domácích 2:0. Své vedení z první půle dokázali jihlavští fotbalisté po poločase ještě navýšit a zásluhou výborného výkonu gólmana Adama Jágrika odešli z utkání bez obdržené branky.

 
FC VysočinaFC Vysočina
3.kolo, úterý 21.9.2021, 17:00
2:0
(1:0)
PardubicePardubice
 
Góly: 11. Arroyo, 56. Tureček
ČK: 86. Čihák (PCE)
ŽK: 61. Vlček, 74. Selnar – 30. Tischler, 31. Solil, 72. Čihák
Rozhodčí: Cieslar – Dobrovolný, Matoušek
Diváci: 0
FC Vysočina: Jágrik – Štefánek (46. Peřina), Vlček, Pojezný, Křišťál – Tureček, Lacko (84. Ritter) - Svoboda, Selnar (76. Araujo-Wilson), Arroyo (67. Fila) – Vedral (67. Tall). Náhradníci: Vejmola, Chocholatý.
Pardubice: Boháč – Cadu (81. Lupač), Šejvl, Čihák, Čelůstka – Jeřábek (C) – Tischler (63. Huf), Beran, Solil (46. Červ), Kostka – Černý (46. Chytil) Náhradníci: Prosek, Toml, Červ, Huf, Chytil, Lupač, Letáček
 

Komentář

Vysočina v domácím poháru dokázala splnit povinnost a postoupit přes Polnou i Uherský Brod. Pardubice v poháru postoupily přes Hostouň až po prodloužení a na Vysočině si chtěly spravit chuť po nepovedeném východočeském derby.

Ač pardubický trenér před duelem naznačil, že přijede do Jihlavy se zkušenějším týmem, jihlavský kouč Jan Kameník poskládal sestavu především z jihlavských odchovanců (Jágrik, Vedral, Pojezný, Svoboda, Křišťál, Fila, Ritter).

Po vyrovnaném úvodu se skóre zápasu poprvé změnilo v 11. minutě, a to ve prospěch domácích. Luis Arroyo využil skvělé přihrávky do běhu za obranu a proti Markovi Boháčovi, který se do brány vrátil po dlouhém zranění, uspěl. Jihlavští fotbalisté hráli v první půli výborně směrem do defenzivy a svého soupeře nepustili k jediné výraznější příležitosti.

Do začátku druhé půle vlétli sice aktivněji hosté, ale byli to fotbalisté Jihlavy, kteří dokázali znovu skórovat. Na rozdíl dvou branek zvýšil po několika odrazech míče v pokutovém území Miroslav Tureček. Pardubice dokázaly svůj výkon oproti prvnímu poločasu vylepšit a vypracovaly si několik nadějných šancí ke vstřelení branky. Skvělými zákroky se ovšem prezentoval brankář domácích Jágrik. Zmar hostů dokonal v samotném závěru zápasu Filip Čihák, jenž viděl od sudího za svůj prohřešek červenou kartu.

Jihlavští borci tak slaví postup do další fáze domácího poháru a můžou již vyhlížet soupeře pro osmifinále.


Fotogalerie

               
 
 
Související
Aktuálně

Oulehla: Fotbal je o produktivitě a my momentálně produktivní nejsme

Předlouhých osm zápasů čekají fotbalisté FC Vysočina na druholigové vítězství. Nezměnil to ani nadějný výkon na půdě favorizované Zbrojovky, která důležitou výhru dokázala šťastně urvat pět minut před uplynutím 90 minut. Jihlavský tým se tak 7 kol před koncem soutěže nebezpečně přiblížil sestupovým příčkám. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu