26.10.2021, Zuzana Michalková

Z Ďolíčku odjíždíme poraženi

Z Ďolíčku odjíždíme poraženiFotbalisté Bohemians 1905 potvrdili roli favorita a Jihlavští se tak vracejí domů bez vidiny čtvrtfinále tuzemského poháru. K výhře Klokanům stačilo proměnit jeden ze dvou pokutových kopů – ve 31. minutě ten první zahodil Novák, ale po přestávce z další penalty rozhodl Květ. Jihlavští byli dnes bohužel téměř bezzubí a nedokázali tak nad Bohemkou zvítězit ani ve třináctém vzájemném utkání.

 
Bohemians 1905Bohemians 1905
4.kolo, pondělí 25.10.2021, 17:30
1:0
(0:0)
FC VysočinaFC Vysočina
 
Gól: 55. Květ (pen.)
ŽK: 67. Vondra – 9. Vlček, 31. Štefánek, 86. Shudeiwa
Rozhodčí: Klíma – Šimáček, Slavíček
Diváci: 1095
Bohemians 1905: Bačkovský – Dostál, Köstl, Krch /C/, Vondra – Květ (90.+3 Ugwu), Ljovin, Hronek (77. Jindřišek), Nový (69. Fulnek) – Novák (77. Vacek), Koubek (77. Keita) Náhradníci: Valeš – Kadlec
FC Vysočina: Jágrik – Vlček, Štefánek, Pojezný, Peřina (57. Arroyo) – Křišťál, Ritter (77. Fila), Tureček, Selnar (46. Shudeiwa) – Křivánek, Vedral /C/ Náhradníci: Vejmola – Christodoulou, Franěk, Tall
 

Komentář

Oba celky se v ostrém zápase střetly poprvé od roku 2018, kdy jejich vzájemný duel v nejvyšší české soutěži skončil nerozhodně. Domácí doposud postupovali pohárem suverénně bez obdržené branky, naopak jihlavský tým se do dalších kol probojoval Polnou, Uherský Brod a Pardubice.

Úvodní šanci zápasu si Vysočina připsala už ve 4. minutě z rohového kopu. Poté už ale prvnímu poločasu dominovali Bohemians. Klíčovou postavou jihlavského týmu byl brankář Adam Jágrik, který měl ve vápně spoustu práce. Ve 22. minutě zabránil téměř jistému vedení týmu z Vršovic, když zblízka dorážel Matěj Koubek. Míč ale poslal pouze do hostujícího gólmana a neprolomil nulu na kontě domácích.

Po půlhodině hry se do průniku mezi dva stopery vydal znovu mladík Koubek, kterého srazil Róbert Štefánek a rozhodčí Tomáš Klíma nařídil penaltu. K ní se postavil Novák, střelu ale poslal vysoko nad bránu až mezi fanoušky.

Podruhé to již bylo s proměněním pokutového kopu lepší. V 54. minutě vnikl do šestnáctky Vysočiny Martin Nový a po souboji upadl na trávník, načež dostali domácí po verdiktu arbitra Klímy možnost na reparát. Květ nezaváhal, poslal míč k tyči a Bohemians vedli. Domácí i nadále utkání kontrolovali a Jihlava směrem dopředu nepředvedla skoro nic. Definitivní pečeť na postup Vršovických mohl dát 20 minut před koncem Jakub Fulnek, střelu hlavou z rohového kopu ale na brankové čáře zastavil Tomáš Vlček.

Bohemka utkání dovedla do vítězného konce a pokračuje v pohárové jízdě. Jihlavští se vracejí na Vysočinu poraženi. Z prohry se však musí rychle oklepat, protože hned v neděli je čeká další ligový duel, a to proti Viktorce Žižkov.
 
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu