30.10.2021, Zuzana Michalková

Další venkovní utkání odehrajeme na Žižkově

Další venkovní utkání odehrajeme na ŽižkověJihlavský tým se do hlavního města během tohoto týdne vydává již podruhé, v rámci pražské série po domácí bezbrankové remíze se Spartou B prohrál v pohárovém osmifinále po nevýrazném výkonu na hřišti Bohemians 0:1 gólem z penalty. Jak si svěřenci trenéra Kameníka povedou proti Viktorce Žižkov, se dozvíme již zítra. Zápas začíná v 10.15 hodin.

 

V neděli 31. října v 10.15 se Jihlavští představí na hřišti Viktorky Žižkov. Na lavičku Viktorie usedne po deseti letech kouč Martin Pulpit, který nahradil odvolaného Davida Oulehlu. Nový kouč Pulpit pod známým vysílačem v roce 2011 slavil postup do FORTUNA:LIGY, nyní bude mít s Pražany ve F:NL úplně jiný úkol – zachránit se.  Jihlavská Vysočina také nemá zrovna oslnivou formu, v posledních třech po sobě jdoucích soutěžních utkáních se dvakrát za sebou ani neprosadila a propadla se tak do spodní poloviny tabulky - s patnácti body jí patří dvanácté místo.

Podle tabulkového postavení i vzájemné bilance je favoritem Jihlava, která prohrála jediný z předchozích deseti druholigových zápasů s Žižkovem a v polovině z nich zapsala tři body. Vysočina v rámci F:NL prohrála pouze jedno ze sedmi střetnutí na stadionu v Seifertově ulici (3-3-1).  Je tedy jasné, že jihlavský tým by rád Viktorii porazil a přivezl si z venku tři body.

Za zmínku jistě stojí Viktorián Augusto Batioja, který si na Žižkově drží průměr gólu na dva zápasy, pouze jedinou ze šesti branek ale vstřelil doma. Jihlavský Filip Vedral vsítil čtyři z posledních sedmi gólů Jihlavy ve druhé lize – pokaždé otevřel skóre jednotlivých duelů.

Vzájemné zápasy
Od jihlavského sestupu z ligy před třemi lety nedokázali viktoriáni celek Vysočiny na svém stadiónu porazit:
2018/19
Žižkov – Jihlava 0:1
Jihlava - Žižkov 4:1
2019/20
Žižkov – Jihlava 1:1
Jihlava – Žižkov 0:1
2020/21
Žižkov – Jihlava 1:1
Jihlava - Žižkov 3:2

 
Související
Aktuálně

Oulehla: Fotbal je o produktivitě a my momentálně produktivní nejsme

Předlouhých osm zápasů čekají fotbalisté FC Vysočina na druholigové vítězství. Nezměnil to ani nadějný výkon na půdě favorizované Zbrojovky, která důležitou výhru dokázala šťastně urvat pět minut před uplynutím 90 minut. Jihlavský tým se tak 7 kol před koncem soutěže nebezpečně přiblížil sestupovým příčkám. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu