24.02.2022, Jakub Pavlas

Soustředění v Chorvatsku zakončili jihlavští fotbalisté výhrou

Soustředění v Chorvatsku zakončili jihlavští fotbalisté výhrouFC Vysočina Jihlava sehrála na soustředění v Chorvatsku poslední přípravné utkání v zimní přípravě před startem 2. nejvyšší fotbalové soutěže - Fortuna: Národní ligy a to se soupeřem ze Slovinska NK Triglav Krajn. V utkání sice dvakrát prohrávala, ale zápas dokázala vždy vyrovnat a v posledních dvou minutách utkání dokonce otočit a zvítězit tak v poměru 3:2. O vstřelené branky se postarali Zoubele, Vedral a Selnar.

 

„Na soustředění v Chorvatsku jsme sehráli druhé přípravné utkání a to s týmem 2. slovinské ligy NK Triglav Krajn, které jsme odehráli přímo na hlavním stadiónu zmiňovaného týmu. Pro nás to byla vlastně generálka před vstupem do soutěže, takže to byl i náš poslední přípravný zápas před mistrovským duelem s Duklou Praha, který nás čeká příští týden.

V tomto duelu jsme zvítězili v poměru 3:2, přitom jsme dvakrát tahali za kratší konec. Hned v úvodu utkání jsme inkasovali branku a soupeř tak šel do vedení - 1:0. Po obdržení této branky bych řekl, že jsme se do zápasu trochu více dostali. Začali jsme být lepším týmem a hlavně jsme začali působit více fotbalovým dojmem. Aktivitou vygradovalo vyrovnání na 1:1 a tímto rozdílem skončil i první poločas. Soupeř byl velmi dobrý, měl kvalitní pohyb po hřišti a velké trable nám hlavně dělal dlouhými míči za obranu, kde jsme hůř zachytávali soupeřovi náběhy. V průběhu zápasu jsme na to ale dokázali dobře zareagovat a hráči se s tím dobře popasovali. 

Do druhé poloviny jsme vstoupili velmi aktivně. Snažili jsme se kombinovat a držet míč. Cílenou výstavbou postupnými útoky jsme si dokázali vytvořit gólové příležitosti, které jsme bohužel nezvládli proměnit. Po naší drobné chybě při rozehrávce nás soupeř dokázal potrestat z rychlého přechodu a prohrávali jsme tak 2:1. Nicméně v samotném závěru zápasu jsme dokázali vyrovnat na 2:2 a v posledních minutách zápas otočit do vítězného konce a to z penalty na konečných 3:2.

Jsem rád, že jsme utkání zvládli, i když jsme dvakrát prohrávali a výsledek museli dorovnávat, ale i tak jsme se vždy dokázali dostat z nepříznivého stavu a nakonec utkání dovést i do vítězného konce.“ Uvedl k poslednímu přípravnému zápasu hlavní trenér FC Vysočina Jihlava Jan Kameník.

Sestava FC Vysočina Jihlava:

Vejmola, Křišťál, Krčík, Vlček, Svoboda, Fila (Selnar), Tureček (Ritter), Belaid (Irodotis), Křivánek (Peřina), Zoubele (Tall), Vedral.

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu