08.03.2022, Redakce

Vaculík: Hrát poprvé s favoritem je motivace, jsme připraveni

Vaculík: Hrát poprvé s favoritem je motivace, jsme připraveniPo nebývale dlouhé zimní přípravě FC Vysočina doma konečně čeká první mistrovský zápas FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Hned v úvodu půjde Vysočina do souboje s favoritem, a sice s FC Zbrojovkou Brno. Duel bude mít výkop netradičně v 15:30 hodin. Proč a jak je kádr na první jarní duel připravený si přečtěte v rozhovoru s předsedou představenstva a sportovním ředitelem FC Vysočina Lukášem Vaculíkem.

 

Jak se FC Vysočina těší na první jarní zápas? První duel si dal tentokrát na čas, jsou hráči netrpěliví?

Jsme velmi natěšení. Mrzí nás, že jsme nemohli odehrát první kolo kvůli špatnému stavu povrchu už na Dukle, a tím se naše příprava ještě o týden protáhla, ale věřím, že nás to nezastaví v tom dobrém naladění a natěšení, ve kterém jsme byli už v sobotu na Dukle a přeneseme energii do prvního domácího zápasu a dokážeme zvítězit.

Dovedete říci, v čem bude tento zápas specifický?

Specifický bude především v tom, že bude první. Příprava je jedna věc, ale samotná sezona a tlak mistrovského zápasu může na některé hráče zapůsobit třeba i negativně, já ale věřím, že se to nestane a že předvedeme super výkon. Částečná specifičnost může být také v tom, že to je takové malé derby, protože Brno je náš nejbližší soupeř a tyto zápasy měly vždycky dobrou atmosféru a kulisu. Věřím, že přijedou i diváci z Brna a fotbalu to pomůže.

Jak vy osobně hodnotíte sobotního soupeře FC Zbrojovku Brno?

Přijede k nám vedoucí tým FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, je to jednoznačný aspirant na postup a jde si za tím jednoznačně, v prvním zápase dokázali porazit doma 4:1 Prostějov, takže tým má svoji kvalitu, ale o to větší to pro nás může být motivace tohoto soupeře porazit.

První jarní zápas se měl odehrát v sobotu na Dukle Praha, ale jak už jsme zmínili, kvůli špatnému stavu povrchu na stadionu se neodehrál, toto v Jihlavě nehrozí?

Předpokládám, že zápas zrušený nebude, i když počasí na Vysočině bývá zrádné a hlavně teploty v noci bývají pod bodem mrazu, ale my budeme dobře připraveni, trávník bude v dobrém stavu. Co se týče hřiště, tak je to naše v druhé lize jedno z nejlepších.

Jak se na zápas těší nové posily a jak jsou připraveni?

Věřím, že se těší stejně tak jako všichni ostatní. Zopakuji, že doba přípravy byla velmi dlouhá, každý už chce hrát soutěžní utkání, kde už o něco jde. Naše posily jsou natolik dobře připraveny, aby týmu pomohly ke třem bodům.

Pokud se budeme bavit o technických věcech pro fanoušky, jak bude zápas probíhat?

Bude otevřena pouze hlavní pokladna od ICOMu, bezinfekčnost nebude potřeba, na stadion můžou všichni. Zápas začíná dříve než jsme zvyklí, to je z důvodu kolize playoff Dukly Jihlava, kdy jsme se fanouškům snažili vyjít vstříc tak, aby stihli obě sportovní akce a navazovaly na sebe. Proto začínáme o dvě hodiny dříve před hokejovým utkáním. Věříme, že diváci nás přijdou podpořit v co nejhojnějším počtu a po našem vítězství přejdou fandit Dukle Jihlava.

Jak jsou na tom oba týmy bodově se můžete detailněji podívat tady: https://www.fcvysocina.cz/tabulka.asp


 
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu