20.04.2022, Redakce

Vysočina v dohravaném utkání podlehla Chrudimi

Vysočina v dohravaném utkání podlehla ChrudimiVe středu 20. dubna přivítali svěřenci Jana Kameníka v dohrávce 20. kola celek Chrudimi. V prvním poločase si více gólových šancí připravili hosté, ale Luděk Vejmola byl pozorný. Východočeši se dostali do vedení na začátku druhé půle, když se prosadil Firbacher. Jihlavané pak vrhli své síly do útoku, ale nebylo jim přáno vyrovnat, tyč trefil Zoubele a břevno Křišťál. Vysočina podlehla Chrudimi 0:1. V sobotu 23. dubna doma přivítá Prostějov.

 
FC VysočinaFC Vysočina
20.kolo, středa 20.4.2022, 17:00
0:1
(0:0)
ChrudimChrudim
 
Branka: 50. Firbacher.
ŽK: 28. Vlček, 73. Lacko, 90+2. Tall – 77. Průcha, 90. Drahoš.
Rozhodčí: Adámková – Ratajová, Kotalík
Diváci: 423
FC Vysočina: Vejmola – Svoboda, Vlček, Krčík, Křišťál – Belaid (84. Tureček), Lacko (C) – Křivánek (84. Arroyo), Fila (61. Peřina), Selnar (61. Tall) – Zoubele. Náhradníci: Jágrik – Peřina, Tureček, Shudeiwa, Písačka, Arroyo, Tall
Chrudim: Floder – Koželuh, Donát, Míka, Sokol – Jan Řezníček (C) – Vrána (63. Juliš, 86. Drahoš), Průcha, Kejř (80. Šejvl), Šplíchal (63. Záviška) – Firbacher (80. Kesner). Náhradníci: Ordelt – Šejvl, Záviška, Kesner, Drahoš, V. Řezníček, Juliš
 

Komentář

Podle trenéra jihlavského áčka první poločas dnešního zápasu nebyl podle jeho představ. „Nedařilo se nám. Možná jsme měli malou optickou převahu, ale nedokázali jsme se dostat do zakončení, bylo tam málo situací, které zaváněly brankou, navíc soupeř hrozil z nebezpečných standardních situací, které jsme těžko odvraceli a byli jsme hodně pasivní," řekl Jan Kameník s tím, že hráčům Vysočiny schází pro soupeře nebezpečné situace. „Konkrétně mluvím o pořádném centru do vápna, střele ze střední vzdálenosti, větším tlaku do pokutového území a tak dále. S tím se potýkáme prakticky už celý rok," zhodnotil kriticky hlavní trenér Vysočiny. 

Ve druhém poločase došlo na straně domácích ke zlepšení. Paradoxně v tomto momentě se k míči dostal Filip Firbacher a z pravé strany nedal Vejmolovi šanci. Domácí mohli srovnat v 54. minutě, Lukáš Zoubele ale trefil pravou tyč Floderovy brány. V 73. minutě Tijani Belaid rozehrál z levé strany rohový kop, k hlavičce se dostal Vojtěch Křišťál a trefil břevno Floderovy brány. „Byla tam nějaká břevna, tyčky, tlak, který jsme si dokázali vytvořit, soupeř hrál už jenom na breaky a odkopával míče, ale my jsme neměli dostatečnou kvalitu na to, abychom gól dali a utkání zdramatizovali," okomentoval druhou část utkání hlavní vysočinský trenér. „Jihlava do nás bušila, ale jsem strašně rád, že jsme to zvládli, pro nás je to strašně důležité vítězství s nulou vzadu, i když to bylo štěstí," vyjádřil se k dnešnímu utkání střelec branky Filip Firbacher z FMK Chrudim.

„Já bych to neprodlužoval. Přijde mi, že se nedokážeme prosadit a pak nás to potrestá. Dostaneme jeden gól a zbytek zápasu je pro nás těžký," řekl stručně k dnešnímu zápasu jihlavský brankář Luděk Vejmola, který obzvláště v první půlce utkání předvedl skvělé výkony. 

Chrudim si po výhře do tabulky připsala tři body a má jich 25. Vysočina zůstává na jednatřiceti s tím, že se chce po dnešní hořké prohře rychle oklepat a předvést v sobotu na domácí půdě proti Prostějovu lepší výkon.

 
Zápasy
6.kolo | Chrudim - FC Vysočina | 0:1
20.kolo | FC Vysočina - Chrudim | 0:1
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu