21.04.2007, Miroslav Fuks

Starší dorost veze z Brna zasloužený bod

Starší dorost veze z Brna zasloužený bodStarší dorostenci napravili dojem z nečekané domácí porážky proti Drnovicím a na půdě 1.FC Brno získali zasloužený bod za remízu 2:2. Branky jihlavského týmu vstřelili Václav Pohanka a Vít Kratochvíl. Pro oba mladé útočníky ročníku 1989 šlo o premiérové trefy v nejvyšší soutěži.

 
BrnoBrno
22.kolo, sobota 21.4.2007, 11:00
2:2
(0:1)
FC VysočinaFC Vysočina
 
Góly Vysočiny: Pohanka, Kratochvíl
Diváci: 0
FC Vysočina: Hlavoněk – Benda, Filip (80. Horák), Raška, V.Černý - Chmelík, Bureš, Niederle, Netrda – Pohanka (76. Tecl), Kratochvíl
 

Komentář

Náš první dorostenecký tým se musel obejít bez řady zraněných či nemocných hráčů. Citelné byly zejména absence v ofenzívě, kde krom za muže nastupujících Šamánka a Rabušice scházeli i Tlačbaba, Stoszek a Luděk Procházka. Šanci tak podruhé dostal Kratochvíl a ligovou premiéru si odbyli Pohanka a Tecl. „Mladíci rozhodně nezklamali a dokázali se prosadit. Určitě jsou příslibem pro příští sezónu. Musí však na sobě nadále tvrdě pracovat,“ řekl po zápase kouč Roman Kučera.
Vedení se v utkání ujali hosté, když se po Niederleho rohu trefil Pohanka a zároveň tak stanovil skóre první půle. Ta druhá byla na góly a šance mnohem bohatší. Nejprve domácí vyrovnali po hrubce jihlavské obrany a akce z levého křídelního prostoru. Za stavu 1:1 měli hráči Vysočiny tři vyložené šance, které však zůstaly nevyužity. Branku nevstřelili hlavičkující Filip a Pohanka a zablokovaná byla i gólová střela Niederleho. Naopak se v 76. minutě prosadili domácí po rohovém kopu. Zaslouženého vyrovnání se Vysočina dočkala v 85. minutě po křídelním průniku Bureše, který před brankou našel volného Kratochvíla. V nastaveném čase mohl Chmelík dokonce strhnout vítězství na hostující stranu, ale po samostatném průniku trefil pouze gólmana.

 
Související
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu