10.07.2022, Petr Chudoba

Přípravná utkání zatím bez výhry

Přípravná utkání zatím bez výhryFC Vysočina v rámci letních přípravných utkání odehrála tento týden dva duely s celky z FORTUNA:LIGY. První se Sigmou Olomouc a druhé v sobotu s Mladou Boleslaví. V rámci přípravy si fotbalisté vyzkoušeli nové rozestavení a do utkání naskočily nové tváře. Čtěte více v komentáři hlavního trenéra Jana Kameníka.

 

Pět přátelských utkání bez výhry. Dvě další před sebou. Co potřebuje jihlavský kádr pro to, aby se sebevědomě dokopal k výhře? Utkání se Sigmou Olomouc a Mladou Boleslaví komentuje nejpovolanější, hlavní trenér Jan Kameník:

"V utkání se Sigmou, které se odehrálo ve středu, jsme trošku změnili rozestavění, potřebovali jsme si něco vyzkoušet, tak jsme do toho utkání relativně dobře vstoupili a slušně se tam prezentovali i přesto, že Sigma nastoupila v téměř základní ligové sestavě. Dokázali jsme s nimi držet krok. Úvod utkání vypadal velmi dobře, ovšem 14. minutou jsme se dopustili drobné chyby v napadání, v pressingu, kdy jsme propadli a soupeř nás svojí kombinační silou dokázal přehrát a z hlediska taktiky jsem neudrželi a inkasovali odraženou střelou a dorážkou gól na 1:0. Poté jsme udrželi do poločasu stav bez dalšího gólu. Na konci jsme navíc s Lukášem Filou měli velkou šanci na srovnání, bohužel neproměněnou. Do druhé půlky jsme nastoupili velmi dobře. Významnou šancí, asi největší příležitost utkání, zkorigovat na 1:1, nedali jsme. V druhé půlce se soupeř zlepšil, my jsme ztratili koordinaci. Soupeř nás dokázal přehrát. Na druhou stranu, kondice hráčů se ukázala, ti hráči to odpracovali velmi dobře. Kvalita na straně soupeře se projevila v čase, což eskalovalo u druhého inkasovaného gólu, kde se soupeř dokázal prosadit prakticky do plné obrany a tam jsme nedostoupili hráče. Stav 2:0. Nedokázali jsme se gólově prosadit. Poslední gól byl o tom, že docházely síly. Výsledek 0:3 je pro hráče krutý. Dokud jsem dokázali držet taktiku a disciplinovanost, tak jsme Sigmě vzdorovali, ovšem výsledek 0:3 je faktem."

Dalším přátelským utkáním, v pořadí pátým je FK Mladá Boleslav, odehraný v sobotu 9. července. Opět venku, protože hřiště v Jihlavě stále vrcholí svoji rekonstrukci. Mimo jiné probíhá i deinstalace reklamních bannerů a stadion se připravuje na svůj nový vizuál, který budeme moci vidět již v srpnu. I toto utkání očima Jana Kameníka: " Řekl bych že jsme již v úvodu utkání do něj nevstoupili úplně dobře, soupeř prakticky z první šance, po nepovedeném centru, se dostal do pokutového území a zakončil z relativní blízkosti. Tam jsme udělali individuální chybu a prohrávali jsme poměrně rychle 1:0. Poté jsme až do skončení poločasu hru kontrolovali, byli jsme rovnocenným soupeřem, dobře jsme kombinovali, hráči o sobě věděli. Hra měla určité měřítko a řekl bych, že to byl dosud nejlepší poločas, který jsme zatím odehráli v rámci přípravy. Naše snaha gradovala, před koncem poločasu, kdy měl z blízkosti velkou šanci Lukáš Zoubele, který se ovšem neprosadil. Končí poločas 0:1. Do druhé půlky vstup opět individuální chybou a inkasujeme gól na 0:2, takže to utkání pro nás bylo složitější. Nedokázali jsme, ani Vojtou Křištálem při snížení na 1:2 po velmi povedené akci a střele ze střední vzdálenosti, utkání otočit. Což nám mohlo dát energii, nadechnout se pro vyvinutí tlaku, ale bohužel. Velmi brzy jsme inkasovali na 1:3 a poté relativně na 1:4. To utkání jsme svojí nepozorností ztratili v poměrně krátkou dobu a vnímám jako velkou škodu, že euforii ze střeleného gólu nevyužijeme, abychom soupeře zatlačili. Druhý poločas z hlediska výsledků nepovedený, z hlediska hry byla velká snaha s tím utkáním něco udělat. Nastřelili jsme břevno, ovšem na korekci výsledku to nestačilo. Závěrem, se soupeřem jakým je FK Mladá Boleslav si nemůžeme dovolit dělat takové chyby, jaké jsme udělali." 

Hráče A týmu čekají další dva přípravné zápasy, tentokrát s Hradcem a Brnem. Pojďme je podpořit, aby prolomili současný stav přípravných utkání s výsledkem 5 proher : 0 výher do výherních emocí a měli tak skvělý start ostré soutěže. 

 
Související
Aktuálně

U17: Domácí prohra se Zbrojovkou

Ani jihlavský mladší dorost nedokázal vyzrát v moravském derby na brněnskou Zbrojovku a prohrál 0:3 (0:2). Vysočina si ale i přes tento výsledek drží 13. příčku v tabulce a v příštím kole zavítá na půdu Slavie Praha. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu