14.07.2022, Miroslav Fuks

Kameník: Výkony mají vzestupnou tendenci, jdeme správnou cestou

Kameník: Výkony mají vzestupnou tendenci, jdeme správnou cestouFC Vysočina v sobotu 16. července čeká další náročná přípravná konfrontace. Na hřišti v Opatovicích je od 11:00 hodin prověří už čtvrtý celek nejvyšší soutěže – FC Hradec Králové. Netřeba dodávat, že cesta k prvnímu jihlavskému letnímu vítězství nebude vůbec jednoduchá.

 

Zvlášť, když se Votrokům v přípravě zatím velmi daří. Tým zkušeného kouče Miroslav Koubka z dosavadních pěti duelů hned čtyři vyhrál, když si poradil s Příbramí, Libercem, Varnsdorfem a „béčkem“ Sparty. První zaváhání zaznamenal tuto středu proti Dukle Praha (2:3), kdy však obrat v utkání nastal po hromadném vystřídání očekávané základní sestavy po hodině hry. V té době Votroci vedli 2:1.

Jak sílu nadcházejícího soka vnímá jihlavský lodivod Jan Kameník? Bere v přípravných duelech zřetel na rozestavení či nebezpečné hráče soupeře? „Kvalita Hradce je nezpochybnitelná. Vždyť v uplynulém ročníku jako nováček soutěže pronikl do elitní šestky. Přestože v létě zaplatil daň za úspěch a opustili jej někteří hráči, tak nadále ve svém kádru disponuje silnými individualitami. My se v přípravných zápasech soustředíme sami na sebe, na náš herní projev, ale zároveň respektujeme sílu protivníka. Vždy si k němu pár vět řekneme, upozorníme na rozestavení, způsob hry a na nebezpečné hráče.“ 

Projevuje se na vašich hráčích fakt, že v letní přípravě po pěti zápasech stále čekáte na první neprohraný duel? Nebo tomuto aspektu nepřikládáte význam? „Každé utkání v dospělém fotbale se hraje na výsledek. Je to důležitý parametr, který samozřejmě nepříjemný. Pro nás je ale v přípravě důležitější, že jsme si spoustu věcí vyzkoušeli a kvalitní soupeři trestali naše chyby. Navíc vnímáme, že výkony týmu mají vzestupnou tendenci, což se projevilo v posledním utkání s Mladou Boleslaví. A rozhodně v tomto ohledu nepozoruji nějakou nejistotu či nervozitu i hráčů. Věříme, že příznivé výsledky přijdou a že jdeme správným směrem,“ zdůraznil Kameník. 

Došlo v uplynulých dnech v kádru FCV k nějakým změnám, které byste fanouškům mohl přiblížit? „Momentálně ne. Připravujeme se v nezměněném složení včetně obránce Šimona Gabriela, u něj se nyní dolaďuje forma působení na Vysočině,“ informoval jihlavský lodivod.

Půjdete do duelu s Hradcem Králové kompletní? Které fotbalisty budete postrádat? „Po drobnějším zranění se do týmu vrací křídelník Radek Křivánek, ovšem v jeho případě raději ještě budeme trpěliví. Otazník visí i nad startem Milana Piška, který prodělal virózu. Jdeme do finále přípravy, tudíž lze očekávat, že se sobotní základní sestava bude blížit té, která vyběhne do úvodního duelu sezóny. Rozhodně tedy nebude docházet k většímu střídání hráčů,“ doplnil Kameník.

Zajímavostí sobotní přípravy nepochybně bude fakt, že hradecký dres oblečou bývalí hráči Jihlavy - gólman Patrik Vízek, levý bek Filip Novotný a ofenzivní hráč Pavel Dvořák. Oba celky se naposledy střetly v druholigovém ročníku 2020/21, přičemž Hradec v březnu v přímém přenosu ČT Sport zvítězil výrazně 4:0.

 
Související
Aktuálně

Oulehla: Fotbal je o produktivitě a my momentálně produktivní nejsme

Předlouhých osm zápasů čekají fotbalisté FC Vysočina na druholigové vítězství. Nezměnil to ani nadějný výkon na půdě favorizované Zbrojovky, která důležitou výhru dokázala šťastně urvat pět minut před uplynutím 90 minut. Jihlavský tým se tak 7 kol před koncem soutěže nebezpečně přiblížil sestupovým příčkám. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu