18.07.2022, Redakce

Čtveřice dlouhodobých smluv pro talentované odchovance

Čtveřice dlouhodobých smluv pro talentované odchovanceVedení FC Vysočina v letním období podepsalo dlouhodobé kontrakty se čtveřicí odchovanců klubu. Smluvně si pojistilo křídelníky Radka Křivánka (roč. 2000) a Lukáše Filu (roč. 2004), gólmana Adama Jágrika (roč. 2000) a též středopolaře Jana Vítka (roč. 2003). Přinášíme vám zajímavé pohledy na tyto talentované mladíky z pera nejpovolanějších – sportovního ředitele Lukáše Vaculíka a manažera FKM Vysočina Josefa Morkuse.

 

Lukáš Fila

Vaculík: „S Lukášem jsme v létě prodloužili smlouvu, jedná se o dalšího talentovaného hráče z naší akademie, který už je rok právoplatným hráčem „áčka“. Na podzim na sebe upozornil, když teprve v 17ti letech začal pravidelně dostávat příležitosti a vstřelil i jednu branku proti Táborsku. Jsme rádi, že s námi prodloužil svůj kontrakt a věříme, že v budoucnu může být zajímavým hráčem pro přední české týmy. “

Morkus: „Lukáš je u nás od šesti let. Je to hráč, který prošel všemi věkovými kategoriemi a v každé kategorii byl posunut věkově výš, tím, jak se prosazoval. Zaujal nás především přechodem ze žáků do dorostu. V současné době by v dorostu nebyl jeho progres tak výrazný jako v dospělém fotbale. S Lukášem určitě v dorostu nepočítáme, je to hráč druhé ligy. “

Adam Jágrik

Vaculík: „Adam před dvěma lety začínal jako brankář číslo 3, ale svojí velkou pílí si vypracoval mnohem silnější pozici. Jedná se o mladého, teprve dvaadvacetiletého brankáře, který má všechny parametry, aby se prosadil. Disponuje velmi dobrou hrou nohou, má kvalitní organizaci hry a další přednosti”

Morkus: „Adama objevil náš trenér brankářů v 15ti letech, kdy přišel do FCV. Předpokládali jsme, že se prosadí o něco dříve, ale každý hráč má svůj vývoj a my věříme, že Adam bude stoupat výš a výš. Stojím si za tím, že se ve fotbale prosadí a FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA rozhodně nebude jeho konečná stanice.”

Radek Křivánek

Vaculík: „Radkovi trvalo delší dobu, než se naplno pevně prosadil do základní sestavy. Jedná se o našeho dalšího odchovance, který má skvělé běžecké vlastnosti. Je rychlý, vytrvalý, dobře technicky vybavený. V mládežnických kategoriích střílel hodně gólů. Věříme, že na to naváže i v dospělém fotbale a už od příští sezony bude velmi důležitým hráčem i co se týče gólů a asistencí.”

Morkus: „Radek k nám přišel v dorosteneckém věku. Je to rychlostní typ, potřeboval čas na to, aby se prosadil. Já pevně věřím, že letošní sezona pro něj bude výraznější a že zaujme nejenom v druhé, ale i v první lize. “

Jan Vítek

Vaculík: „Honza je našim odchovancem. V zimě byl s týmem poprvé v rámci přípravy a hned od jejího prvního dne zaujal. Má velmi dobrý přehled na hřišti, velký akční rádius a i přes svůj nízký věk chce být často na míči. Je velmi vnímavý, a jakmile si zvykne na tempo a intenzitu II. ligy, může být velmi zajímavý hráč.”

Morkus: „Honzu jsem přivedl do našeho klubu už ve 12ti letech. Mě zaujal svým přístupem k fotbalu, je neskutečně ctižádostivý a po fotbale má neustálý hlad. Přestože byl na svůj věk somaticky nevyzrálý, tím myslím menší než jeho spoluhráči, věřili jsme, že se v budoucnu prosadí a to se nám potvrdilo. Zaujal trenéry prvního mužstva, jsem přesvědčen o tom, že se ve druhé lize prosadí.”

 
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu