22.07.2022, Redakce

Morkus: Po tříletém půstu opět začneme bojovat na nejvyšších úrovních

Morkus: Po tříletém půstu opět začneme bojovat na nejvyšších úrovníchČeká nás těžká sezona, ale máme silný kádr a zkušené trenéry. To jsou slova odchovance Modety a dlouholetého manažera FKM Vysočina Josefa Morkuse. S manažerem mládeže jsme si popovídali o postupu dorosteneckých kategoriích, nadcházející sezoně a také o realizačním týmu.

 

Jak hodnotíte uplynulou sezonu mládeže? 
V uplynulé sezoně jsme si pro každou věkovou kategorii stanovili sportovní cíle a po celou probíhající sezonu jsme se je snažili naplnit. Pro dorostenecké týmy U19 a U18 nemohlo být cílem nic jiného než postupy do 1. celostátní dorostenecké ligy (U19), resp. do MSDL (U18). Obě družstva šla za splněním těchto kritérií cílevědomě a od počátku sezony si budovala dostatečný náskok. Postupy se staly skutečností a my po tříletém půstu opět začneme bojovat na těch nejvyšších úrovních dorosteneckých kategoriích. Mladší dorostenci se poctivě připravovali na přechod do vyšší kategorie nebo na účast v dorostenecké lize. Naše týmy U18 a U16 své soutěže vyhrály. U žákovského týmu U15 jsme chtěli postoupit do elitní fáze mezi prvních šest týmů na Moravě. Bohužel se nám to nepodařilo. U ostatních družstev U14,U13 a U12 jsme se zaměřili na progresivní růst jednotlivých hráčů a doplnění již zmíněných kategorií o nejlepší hráče z našeho regionu. V kategorii přípravek probíhal standardní tréninkový proces na zlepšení herních činnostech jednotlivce. U těchto kategorií nesledujeme výsledky, ale progres jednotlivých hráčů.


Jaké jsou Vaše cíle pro sezonu nadcházející?
Čeká nás nesmírně těžká sezona. Budeme bojovat o uchování prvoligové příslušnosti v celostátní dorostenecké lize. Jsem přesvědčen, že na to máme dostatečně silný kádr a zkušené trenéry. V žákovské kategorii budeme usilovat o účast v TOP skupině. Jinak prioritou zůstává příprava mladých hráčů na přechod do dospělé kategorie. Z hráčů, kteří v loňské sezoně ještě hráli v kategorii dorostu, se do přípravy s A týmem zapojili tři hráči - Jan Vítek, Daniel Jiřík a Miroslav Křehlík.
 

Jaké je složení realizačního týmu? Mění se nebo zůstává stejné? 
Realizační týmy v jednotlivých kategoriích nedoznaly výraznějších změn. Všechny týmy mají již jasno o tom, kdo je povede do nadcházející sezony. U strategických ročníků budou působit - U21 - pan Průša a U19 - pan Vrzáček. Všechny ostatní jména u jednotlivých kategorií budou zveřejněna v závěru července na našich webových stránkách.


Jaké je doplnění kádru extraligového U19?
Hráči ročníku 2003, kteří vybojovali postup, se přesunuli do dospělé kopané. Novými tvářemi v U19 jsou hráči ročníku 2004, 2005 a dokonce čtveřice hráčů ročníku 2006. Dále se do přípravy zapojili - Šmíd, Leška (oba Pelhřimov) a Švanda, Jícha (oba Nové Město).


Jak se mládež připravuje na novou sezony, od kdy probíhají tréninky a kdy budou první zápasy?
Přípravu jako první zahájila U19 a to již 4.7., ostatní dorostenecké týmy začaly trénovat od 11.7. Žákovské týmy zahajují postupně od 18.7. do 25.7. Pro tréninkový proces využijeme všechna dostupná hřiště - na Jiráskové, Na Stoupách, v Antonínově Dole a ve Vyskytné. Do mistrovských zápasů vstoupí jako první starší dorostenci, a to 6.8. proti Slovácku. Ostatní začnou o týden později.

 
Aktuálně

Pavel Mazánek: Proti Prostějovu nastoupíme s vírou ve vlastní schopnosti

S větším klidem a se zvýšeným sebevědomím míří fotbalisté FC Vysočina k další velice důležité bitvě v rámci FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. V sobotu 27. dubna se od 10:30 hodin představí na trávníku o záchranu bojujícího Prostějova. Tým exjihlavského trenéra Radima Kučery k domácím utkáním nastupuje v azylu 1.HFK Olomouc. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu