30.07.2022, Miroslav Fuks

Jan Kameník: K cennému výsledku přistupujeme s pokorou

Jan Kameník: K cennému výsledku přistupujeme s pokorouVelká spokojenost a úleva zavládla v táboře FC Vysočina po vykročení do nového ligového ročníku. Duel na horké půdě ve Vlašimi potvrdil, že výsledky v přípravě nic neznamenají. Jak duel viděli kouč Jan Kameník a též střelec obou branek Jakub Selnar?

 

„Do utkání jsme vstoupili trošku nervózně. Zpočátku nám scházela mezihra, abychom míč více udrželi na svých kopačkách. Bylo vidět, že jde o vstup do soutěže. Nicméně se nám podařilo jit do brejku po autovém vhazování na naší polovině. Dostali jsme se za obranu soupeře a Fila situaci velmi dobře vyřešil. Nezpanikařil a Selnarovi předložil ideální míč ke skórování do prázdné branky. Poté se hra z naší strany zlepšila, začali jsme lépe kombinovat. Vyústěním byla druhá branka v síti Vlašimi, když po faulu na Justina velmi chytře skóroval z přímého kopu Selnar,“ řekl k první půli kouč Jan Kameník.

Ve svém komentáři poté pokračoval: „Byli jsme si vědomí, že vedené 0:2 je ošemetné. Museli jsme být na pozoru a zároveň být nadále aktivní. Troufám si říci, že jsme ve druhém poločase byli velmi blízko třetí brance, neboť naprosté tutovky měli Araujo-Wilson a Křivánek. Navíc tam z naší strany byli další možnosti, jak skóre navýšit. Na druhou stranu je třeba říci, že i Vlašim hrozila a v závěru nás dokázala dostat pod tlak. Naštěstí jsme s vypětím všech sil dobře bránili a dvě šance domácích jsme přežili. Dosáhli jsme dobrého vstupu do soutěže, máme radost ze tří bodů, ale k výsledku přistupujeme s pokorou. Vidím velký vykřičník nad chybami v defenzívě a řešením některých situací v ofenzívě,“ upozornil kouč Vysočiny.

Vítězství je jistě o to cennější, že letní příprava vám výsledkově nevyšla, že? „Bylo vidět, že toužíme po vítězství, byli jsme „hladoví“. Letní duely, které byly většinou konfrontací s nejvyšší soutěží, jsme odehráli slušně a jsme rádi, že kluci po těchto utkáních nezpanikařili a neměli žádné pochyby. Stále jsme si jeli to svoje, věřili jsme, že výsledek přijde, a dnes jsme se dočkali odměny. Hráčům gratuluji, jak úvodní duel zvládli,“ řekl lodivod Vysočiny.

K letním výsledkům se po úvodním utkání v sezóně vrátil ofenzivní záložník Jakub Selnar: „V přípravě nešlo o výsledky. Cílem bylo vyzkoušet si konfrontaci s celky I. ligy. To účel rozhodně splnilo, měli jsme kvalitní herní vytížení a nabrali jsme zkušenosti. Dnes se to snad ukázalo, zvítězili jsme a odvedli jsme dobrou práci.“

Jak si viděl své dvě trefy? „Úvodní branka po dlouhém autu Vojty Křišťála vyplynula ze hry. Nešlo o signál. Důležité bylo, že Justin míč výborně protečoval do uličky za obránce na nabíhajícího Lukáše Filu. Ideálně mi to předložil a už nešlo netrefit. Řešení přímého kopu vyplynulo z mé domluvy s Vojtou Křišťálem a předzápasového videa. Při něm jsme si všimli, že hráči Vlašimi ve zdi vyskakují. Zkusil jsem je podstřelit a vyšlo to skvěle,“ neskrýval svoji radost dvougólový Selnar.

 
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu