05.08.2022, Miroslav Fuks

Favorizovaná Vysočina se musela spokojit s bodem

Favorizovaná Vysočina se musela spokojit s bodemDomácí premiéra na zbrusu novém travnatém pažitu FC Vysočina příliš nevyšla. Nadějný vstup, kdy Lukáš Zoubele už ve 3. minutě otevřel skóre duelu, byl na dlouho posledním ohrožením branky juniorky Olomouce. Ta ještě do půle zaslouženě vyrovnala díky Uričovi a cenný bod bez větších obtíží uhájila až do konce duelu.

 
FC VysočinaFC Vysočina
2.kolo, pátek 5.8.2022, 18:00
1:1
(1:1)
Olomouc BOlomouc B
 

Góly: 3. Zoubele – 45. Uriča
ŽK: 31. Vedral, 72. Tall – 61. Spáčil
Rozhodčí: Volek - Hurych, Lakomý
Diváci: 478
FC Vysočina: Jágrik – Křišťál, Vedral, Gabriel, Svoboda (54. Peřina) – Tureček (80. Shudeiwa), Lacko – Fila (46. Piško), Araujo-Wilson (46. Křivánek), Selnar – Zoubele (68. Tall). Náhradníci: Soukup – Ogiomade.
Olomouc B: Trefil – Slavíček, Bednár, Vepřek (C), Sláma – J. Matoušek (75. Mikulenka), Fabiánek (90+1. Grygar), Spáčil, Uriča (63. Galus) – Slaměna (63. Piña), Hadaš (75. Grečmal). Náhradníci: Bílý – David.
Stanice TV prenosu: záznam
 

Komentář

Kouč Jan Kameník oproti vítězné bitvě ve Vlašimi nasadil zkušeného Zoubeleho místo Ogiomadeho.

A právě tento ofenzivní hráč otevřel už ve 3. minutě skóre duelu, čímž zužitkoval aktivní jihlavský nástup do utkání. První domácí branka ročníku, navíc při premiéře nového travnatého pažitu, vzešla z Turečkovy kolmice do levého křídla na nabíhajícího Svobodu. Ten ve vápně ideálně našel hlavu Zoubeleho, jenž tak protrhl své dlouhé čekání na první branku po loňském návratu z Žižkova – 1:0. V úmorném vedru se hrál zajímavý rušný fotbal, kterému však dlouho scházely další vyložené šance. Mladíci z Hané poprvé vážně zahrozili ve 28. minutě, kdy se ve vápně šikovně uvolnil Matoušek a z úhlu se snažil technickou střelou překonat Jágrika. Našel však pouze jeho připravené rukavice. Nevedlo se ani chvíli poté Slaměnovi, s jehož střelou z hranice vápna měl domácí gólman jen minimum práce. Sigma byla v prvním dějství aktivnějším celkem a balón držela více na svých kopačkách. Ke gólu však nevedla ani Uričova rána z šestnáctky, která ve 32. minutě přeletěla břevno. Stejně tak ani pohotová rána Matouška uvnitř vápna po křídelní přihrávce od Hadaše. V poslední minutě poločasu se však Olomouc po zásluze dočkala, když Uriča dostal kolmici do vápna a levačkou se trefil přesně levé tyči Jágrikovy brány – 1:1.

Trenéři FCV na herní nedostatky svého týmu zareagovali v poločasové přestávce hned dvojím střídáním a přechodem k rozestavení 4-1-4-1. Zlepšení výkonu se rodilo pozvolna. Gólman Trefil musel pořádně zpozornět až v 55. minutě, kdy po centru Křišťála z pravé strany z penalty pohotově přes hlavu pálil kapitán Lacko. Bohužel, břevno přestřelil. V pozoru nadále musel být Jágrik, což v 58. minutě dokumentoval rychlý kontr modrých a pěkná střela Matouška, kterou domácí gólman s námahou vyrazil. K úlevě fanoušků FCV byly následně dorážky hráčů Sigmy zablokovány. V 66. minutě se ke standardce postavil Selnar a ve vápně našel hlavu Křišťála, který míč poslal nad bránu. V 74. minutě měli domácí další možnost zajímavé standardní situace. Křišťál však na Selnarův centr nedosáhl a tak se mnohem větší nebezpečí zrodila na druhé straně z následného kontru, který Sláma zakončoval těsně vedle levé tyče. V 82. minutě se Vysočina povedl skvělý útok, při němž Tall udržel míč a za obranu poslal rychlonohého Křivánka. Ten se zbavil i zkušeného Vepřeka, prosmýkl se až před gólmana, položil si ho na zem, ale poté prostor v částečně odkryté brance netrefil! Svoji 100% gólovku si však vypracovali i hosté. V 90. minutě nejdříve skončila utažená střela Pini na tyči a vzápětí před dorážejíícím Mikulenkou včas vyběhl Jágrik, když se mu vrhl se mu pod nohy. Oba celky se tak rozešly zaslouženou dělbou bodů.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
2.kolo | FC Vysočina - Olomouc B | 1:1
16.kolo | Olomouc B - FC Vysočina | 1:2
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu