16.08.2022, Miroslav Fuks

FC Vysočina do MOL Cupu vstoupí krajským derby proti Žďáru nad Sázavou

FC Vysočina do MOL Cupu vstoupí krajským derby proti Žďáru nad SázavouPo velmi dobrém vykročení do FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY je před fotbalisty FC Vysočina vstup do druhé tradiční soutěže – MOL Cupu. V úvodním kole národního poháru se Jihlava v krajském derby představí na půdě účastníka Divize D – FC Žďas Ždár nad Sázavou. Duel je na programu ve středu 17. srpna od 17:00 hodin.

 

Žďárští do I. kola MOL Cupu proklouzli přes předkolo, v němž si přesvědčivě 3:0 poradili s Velkou Bíteší. Na tento vydařený zápas navázali na startu své divizní skupiny, když na domácí stadiónu zaskočili velkého favorita na postup. Brankou exjihlavského záložníka Marka Šerého porazili Start Brno 1:0. O víkendu znovu změřili síly s Velkou Bíteší a okresní derby tentokrát skončilo bez branek.

V kádru Žďasu nalezneme hned několik hráčů, kteří prošli nejen mládežnickými týmy FC Vysočina, což nepochybně přispěje k vyhecování duelu. Čestmír Vitásek (na snímku) si v ročníku 2016/17 dokonce připsal 2 starty v I. lize. Za juniorku kopali Patrik Fiala, Tomáš Vokoun a již zmíněný Marek Šerý, mládeží FCV prošli Adam Homolka, Tomáš Trojánek, Přemysl Severa či brankáři Tomáš Jícha a Jan Šenkýř.

FC Vysočina již v sobotu čeká náročné utkání FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY na stadiónu exligové Karviné, tudíž lze očekávat, že kouč Jan Kameník zváží rotaci sestavy a rozložení sil na více hráčů současného kádru. Rozhodně však není radno cokoliv podceňovat, o čemž se fotbalisté FCV ve Žďáru přesvědčili už v minulosti. V srpnu 2007 v první půli Jihlava doháněla vedoucí branku domácích a v úvodu druhého poločasu soupeře nechala vyrovnat. Nakonec však divizního soupeře zdolala 2:3 díky brance Pavla Simra. Připomeňme i vůbec největší pohárový propadák Jihlavy, kterým bylo vyřazení od divizního Nového Města na podzim 2010 – 2:1 po penaltách.

 
Související
Aktuálně

U17: Domácí prohra se Zbrojovkou

Ani jihlavský mladší dorost nedokázal vyzrát v moravském derby na brněnskou Zbrojovku a prohrál 0:3 (0:2). Vysočina si ale i přes tento výsledek drží 13. příčku v tabulce a v příštím kole zavítá na půdu Slavie Praha. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu