17.08.2022, Miroslav Fuks

Vysočina se na pohárový postup přes Žďár nadřela

Vysočina se na pohárový postup přes Žďár nadřelaVysočina se na postup do 2. kola MOL Cupu pořádně nadřela. Divizní Žďár nad Sázavou šel proti velmi omlazené a obměněné sestavě FCV hned dvakrát do vedení, přesto poločas skončil jihlavským vedením 2:3 po brankách Miroslav Turečka, Tomáše Svobody a Lukáše Fily. Favorit se o vedení musel bát celý druhý poločas, protože uklidnění na konečných 2:4 padlo až po trefě Miroslava Křehlíka v nastaveném čase.

 
Žďár n. SázavouŽďár n. Sázavou
1.kolo, středa 17.8.2022, 17:00
2:4
(2:3)
FC VysočinaFC Vysočina
 

Góly: 3. Trojánek, 37. Jiřík (vl.) - 12. Tureček (pen.), 42. Svoboda, 43. Fila, 90+1. Křehlík
ŽK: 59. Srnský, 84. Trojánek – 59. Soukup, 63. Jiřík, 66. Tureček, 84. Irodotos
Rozhodčí: Cieslar - Marek, Bělák
Diváci: 519
Žďár n. Sázavou: Jícha – Trojánek, Fiala (46. Novotný), Vokoun, Vitásek, Šerý, Starý, Henzl (79. Pelikán), Sodomka, Severa, Peňáz (46. Srnský).
FC Vysočina: Soukup – Ogiomade (61. Selnar), Jiřík (67. Gabriel), Piško, Irodotos, Svoboda (46. Křišťál) – Tureček, Shudeiwa, Vítek (46. Tall) – Fila, Araujo-Wilson (61. Křehlík).
 

Komentář

Kouč Jan Kameník oproti vítěznému duelu v Chrudimi provedl hned osm změn, nasadil řadu mladíků a nastoupili v netradiční rozestavení 5-3-2. V základní sestavě „áčka“ si v ostrém utkání odbyli premiéru odchovanci Regionální fotbalové akademie Kraje Vysočina – Jiřík a Vítek. Poslední půlhodinu navíc odehrál Křehlík.

Nabuzení domácí šli do vedení už ve 3. minutě, kdy skóroval Trojánek. Vysočině chvíli trvalo, než se dostala do hry. Možná i proto, že duel začal s patnáctiminutovým zpožděním, které hosté nabrali díky problémům s autobusem. Hosté srovnali skóre ve 12. minutě díky trefě Turečka, jenž proměnil pokutový kop. Závěr úvodního dějství byl velmi zajímavý a dramatický. Nejprve se Žďár v 37. minutě znovu radoval z vedení, které dle zápisu o utkání vzešlo z vlastní branky mladého stopera Jiříka. Domácí euforie však netrvala dlouho, neboť favorizovaná Jihlava v rozmezí 42. a 43. otočila skóre po gólech Svobody a Fily.

„Do utkání jsme nevstoupili vůbec dobře. Na některých našich hráčích byla znát nervozita, k čemuž jistě přispěl fakt, že jsme brzy inkasovali poté, co jsme si nepohlídali jednoduchou situaci. To rozhodně nebyl scénář, který jsme si přáli. Naštěstí jsme poměrně brzy vyrovnali. Jenže místo toho, abychom se uklidnili a vstřelili vedoucí branku, tak jsme si nepohlídali standardku a Žďár šel znovu do vedení. Musím však ocenit, že kluci dokázali ještě do poločasu skóre otočit,“ řekl k úvodnímu dějství kouč Jan Kameník.

Hostující lodivod v hodnocení duelu pokračoval: „Náš výkon byl nesourodý, nedobrý. Asi se na něm podepsala celá řada změn v sestavě, které jsme provedli. Dokonce jsme na to museli ještě v průběhu první půle reagovat změnou rozestavení. Tento tah nám trošku pomohl.“

A jak Kameník viděl druhý poločas: „Šli jsme do něj s tím, že brzy vstřelíme branku a duel dovedeme v relativním klidu do vítězného konce. Jenže v naší hře nadále převažovaly nepřesnosti a vytvořené šance končily špatným řešením koncovky nebo zablokováním střely. Tu největší příležitosti jsme však měli, jenže Araujo-Wilson nařízenou penaltu neproměnil. Utkání tak nadále bylo otevřené a neměli jsme ho pod kontrolou. Žďár příkladně bojoval a nadále živil naději na vyrovnání. Rozuzlení duelu tak přišlo až v poslední minutě, kdy skóroval další odchovanec debutující v mistráku – Křehlík. Za postup a čtyři vstřelené branky jsme samozřejmě rádi, méně už za výkon a dva zbytečné inkasované góly.“

Fotogalerie

               
 
 
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu