18.08.2022, Miroslav Fuks

Jozef Pavlík: Do zápasu půjdeme sebevědomě a s touhou po úspěchu

Jozef Pavlík: Do zápasu půjdeme sebevědomě a s touhou po úspěchuPřed FC Vysočina je pravděpodobně nejtěžší duel podzimní části FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. V sobotu 20. srpna se od 17:00 hodin představí na horké půdě exligového klubu a největšího favorita na postup – MFK Karviná. Duel s tradičním sokem umocňuje fakt, že oba celky jsou se sedmi body na předních příčkách druholigové tabulky.

 

Ve středu večer se fotbalová Jihlava vrátila z pohárového utkání ve Žďáru a v sobotu ráno zamíří na sever do Karviné. Neuvažovali jste o posunu duelu MOL Cupu? „Nijak jsme to neřešili. Pauza dvou dnů mezi duely je dostatečná, navíc jsme zátěž stejně chtěli rozložit na více hráčů. Pevně věřím, že v pohodě zvládneme jak cestování do Karviné, tak i vlastní zápas,“ uvedl asistent trenéra Jozef Pavlík.

Těšíte se na střetnutí s nedávným stoperem FCV a Vašim krajanem Dávidem Krčíkem? Proběhlo už nějaké hecování? „Jsem s Dávidem samozřejmě v kontaktu a po utkání si určitě budeme mít co říct bez ohledu na jeho konečný výsledek. Před sobotním zápasem jsme spolu ale nekomunikovali, ani to neplánuji. Oba v sobotu určitě chceme jít za vítězstvím,“ zdůraznil asistent kouče Jana Kameníka.

Jak vnímáte současný karvinský tým? Kde vidíte jeho největší přednosti a osobnosti? „Karvinou dlouhodobě sleduji, neboť tímto klubem prošla řada slovenský hráčů i trenérů. Naposledy můj velmi dobrý kamarád Juraj Jarábek. Všichni víme, že Karviná má jednoznačně postupové ambice. Kvalitou to potvrzuje vyváženě složený kádr, kterým MFK momentálně disponuje. Velkou osobností je zkušený útočník Papadopulos, jenž vyniká ve vzdušných soubojích, umí balón podržet a rozehrát a navíc je to rozený kanonýr. Pozor si musíme dát i na exjihlavského křídelníka Mikuše nebo na šikovného útočníka Durosinmiho. Karvinské záloze pomohl letní příchod kreativního a produktivního Málka z Líšně. Defenzívu diriguje další zkušený borec Žídek, který s Krčíkem vytvořil jednu z nejlepších stoperských dvojic ve II. lize,“ upozornil Pavlík.

Je pro vás výhodou, že do Karviné nejedete jako favorit zápasu? „Je to tak, to musíme uznat. Karviná hrála posledních šest let nejvyšší soutěž a nyní má tým složený na přímý postup. My už jsme ale několikrát dokázali, že jsme schopní hrát s každým. Věřím, že do nadcházejícího těžkého zápasu půjdeme sebevědomě a s touhou po úspěchu.“

Registrujete po duelu ve Žďáru nějaké šrámy nebo rovnou jisté absence? Jak je na tom kapitán Matúš Lacko, jenž odstoupil v průběhu první půle utkání v Chrudimi? „Nemocný je Peřina, jenž nám scházel i v poháru a nejistý je právě start Lacka. Jsme každopádně rádi, že se u něj nepotvrdily obavy z vážnějšího zranění,“ uzavřel svůj komentář jihlavský asistent trenéra.

Karviná z nejvyšší soutěže sestoupila po šesti sezónách, tedy po stejné době, v níž mezi elitou působila Jihlava. Do nového ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY vykročila se silným kádrem a nálepkou největšího favorita na postup. A nutno dodat, že své ambice hned od začátku potvrzuje. Na úvod dominovala ve slezském derby na půdě Třince (0:3), poté porazila 3:2 Vlašim, přestože hodinu hrála oslabena o jednoho muže v poli. A v posledním kole dovezla cenný bod z Příbrami.

V kádru MFK nalezneme hned trojici fotbalistů, kteří v minulosti oblékali dres FCV. Vydařený ročník v Jihlavě v uplynulém ročníku II. ligy prožil stoper Dávid Krčík. Neméně dobře se v Jihlavě v sezóně 2019/20 prezentoval další Slovák – krajní obránce či křídelník Rajmund Mikuš. Opomenout nelze ani šikovného ofenzivního záložníka Jaroslava Málka, který prošel mládežnickými výběry a juniorkou Vysočiny.

Vzájemná bilance: 14 utkání  3 – 5 – 6  19:25 | doma: 7 utkání  3 – 2 – 2  14:13 | venku: 7 utkání  0 – 3 – 4  5:12

Poslední vzájemné utkání: 2.6.2019 - Nejen v Karviné, ale i v domácí barážové odvetě fotbalisté FC Vysočina podali velmi dobrý výkon a opět čelili rozdílnému metru sudích. Přesto vstřelili rychlý gól díky přesné trefě Lukáše Zoubeleho, měli šance navýšit vedení a ještě v 70. minutě to byli oni, kdo si vybojoval nejvyšší soutěž. Jenže hosté dokázali vyrovnat na 1:1 a v enormně vypjatém závěru svoji příslušnost v nejvyšší soutěži udrželi. I po roce tak na Vysočině zavládl smutek po závěrečném duelu sezóny proti Karviné.

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 2 – Selnar, 1 – Zoubele, Gabriel, Shudeiwa.
Žluté karty: 1 – Piško, Gabriel, Vedral, Shudeiwa, Křivánek, Tall.

MFK Karviná

Sestava v posledním utkání: Ciupa – A.Krčík, D.Krčík (46. Cienciala), Žídek, Zedníček – Boháč (71. Šindelář), Soukeník (86. Nešický) – Mikuš (76. Clement), Durosinmi, Rezek (46. Bartl) – Papadopulos.
Trenér: Tomáš Hejdušek
Střelci: 2 – Mikuš, 1 – Nešický, Bartl, Boháč, Zedníček, Durosinmi.

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu