24.08.2022, Miroslav Fuks

Vysočina půjde v pátek proti Táborsku za vítězstvím

Vysočina půjde v pátek proti Táborsku za vítězstvímVítězství a tři body. Nic jiného fotbalisty FC Vysočina před pátečním duelem proti FC SILON Táborsko, který má výkop stanoven na 18:00, nezajímá. Chtějí tak zapomenout na zklamání z herně velmi dobrého duelu v Karviné a odčinit nevydařené domácí představení s „béčkem“ Olomouce.

 

Hráči FCV se před domácími fanoušky představí po dlouhých třech týdnech. Vnímají utkání proti Táborsku jako šanci na reparát za duel s juniorkou Sigmy nebo spíše touží rychle zapomenout na Karvinou? Nejen na to jsme se zeptali kouče Jana Kameníka: „Rozhodně toužíme po obojím. Doma se chceme prezentovat lépe, než proti „béčku“ Olomouce a revanšovat se tak divákům. Zároveň bychom chtěli navázat na výkon, který jsme předvedli v posledním kole na půdě Karviné. Naše ofenzivní hra zde snesla přísné parametry. Defenzíva však inkasovala dvě branky, tudíž jsme v tomto týdnu měli co hráčům vysvětlovat. Vnímám, že tým je ve zdravém rozpoložení a motivovaný, aby páteční zápas zvládl.“

Táborsko v létě převzal ambiciózní kouč a bývalý reprezentant Radoslav Kováč, navíc tým doplnilo několik kvalitních fotbalistů. Přesto má po čtyřech kolech pouhé čtyři body a krčí se na 14. příčce FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Po bodu získalo z úvodních remíz 1:1 v Příbrami a doma se Slavií B. Následně podlehlo ve Vyškově 3:1 a nejtěsněji 0:1 doma s Chrudimí. Jak dosavadní výkony nadcházejícího soupeře, s nímž má Vysočina na domácí půdě 100% historickou bilanci, vnímáte? „Táborsko v létě opravdu slušně posílilo, navíc čerstvě přivedlo ligou prověřeného stopera Bohemians Bederku. Na týmu je vidět herní rukopis nového trenéra Kováče, který se podobný stylem prezentoval už v Opavě. Náš soupeř na startu sezóny předvádí velmi dobré výkony, které zatím nejsou promítnuty do bodových zisků. Velmi nebezpeční jsou při standardních situacích, pro které disponují vysokými a důraznými hráči. Určitě nás čeká těžký soupeř,“ upozornil lodivod FCV.

Na které hráče Táborska si v pátek musíte dát pozor? „Klíčovým hráčem ofenzívy je zkušený útočník Nešpor, který prošel řadou ligových týmů včetně Sparty. Lídry defenzívy jsou Mezera a Navrátil. Zkušenostmi disponují krom zmíněného Bederky i Bezpalec, Kone nebo Tusjak,“ vyjmenoval Kameník.

Výkon v Karviné byl ve druhé půli po dvou střídáních kvalitnější, než v té první. Zvažujete proto změny v základní sestavě? „Sestavu vždy tvoříme podle typologie hráčů protivníka a jeho hry. Nelze říci, že vyběhneme v jedenáctce z druhé půle v Karviné. Zároveň ale nevylučujeme, že v sestavě ke změnám dojde,“ neodtajnil své záměry Kameník.

Registrujete v kádru nějaké absence? Půjdete do pátečního duelu kompletní? „Trénujeme kompletní. Těší nás, že se do tréninku zapojil i zkušený Matúš Lacko. Ve čtvrtek se rozhodneme, zda s ním můžeme pro nadcházející ligové utkání počítat,“ doplnil jihlavský kouč.

Vzájemná bilance (II. liga): 10 utkání  6 – 3 – 1  18:10 / doma: 5 utkání  5 – 0 – 0  13:4 / venku: 5 utkání  1 – 3 – 1  5:6
Poslední vzájemné utkání: 17.4.2022 - Vysočina cestovala v neděli 17. dubna do Tábora. V utkání šla do vedení, když v 18. minutě proměnil pokutový kop Tijani Belaid. Za domácí srovnal Navrátil na konečných 1:1 (0:1). V závěru utkání nebyl FC Vysočina uznán gól.

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 2 – Selnar, 1 – Zoubele, Gabriel, Shudeiwa. Araujo-Wilson.
Žluté karty: 2 - Křivánek, 1 – Piško, Gabriel, Svoboda, Vedral, Shudeiwa, Tall.

FC SILON Táborsko

Sestava v posledním utkání: Zadražil – Kone, Navrátil, Mezera – Bezpalec, Tusjak, Kopřiva (77. Bederka), Plachý (77. Varačka) – Babacar (80. M. Šplíchal), J.Mach (13. Kotek), Nešpor (77. Tolno).
Trenér: Radoslav Kováč
Střelci: 1 – Babacar, Tolno, Nešpor.

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu