30.08.2022, Miroslav Fuks

Jozef Pavlík: Chceme se zaměřit na náš herní projev, na naši hru

Jozef Pavlík: Chceme se zaměřit na náš herní projev, na naši hruFC Vysočina páteční domácí výhrou nad Táborskem poskočila tabulkou do elitní trojice FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Uhájit toto lichotivé postavení i dobrou formu posledních kol budou chtít jihlavští fotbalisté už tuto středu 31. srpna od 16:30 hodin, kdy se před kamerami ČT Sport představí v Praze v další náročné bitvě – proti „béčku“ Sparty.

 

Sparťanská juniorka domácí azyl nalezla na stadiónu Viktorie Žižkov. Bude nepochybně velmi zajímavé sledovat, jakou sestavu trenér Michal Horňák nasadí. Vždyť v dosavadních pěti druholigových duelech vystřídal již 25 fotbalistů. S ohledem na fakt, že letenské „áčko“ hraje své ligové utkání již v úterý, lze očekávat, že na Žižkov dorazí i posily z prvního týmu. Druholigový start si v podzimní části připsali Heča, Panák, Minčev, Drchal, exjihlavský Jan Fortelný a samozřejmě též mladíci Vitík, Vydra a Suchomel. Očekávat lze start dalších hráčů se stopou v FCV - uzdraveného útočníka Vojtěcha Patráka a do utkání juniorky pravidelně nastupujícího levého beka Daniela Horáka.

Lze za takové nejisté konstelace připravovat taktický záměr na soupeře? Chystat se speciálně na některé hráče soupeře? Nejen na to jsme se zeptali asistenta trenéra Jozefa Pavlíka: „O tom, v jaké sestavě by sparťanská juniorka mohla nastoupit, samozřejmě přemýšlíme. Stále více si však uvědomujeme, že bychom se více měli zaměřit na náš herní projev, na naši hru, na naše přednosti i nedostatky. Přesto si uvědomujeme, že za našeho soupeře takřka s jistotou nastoupí řada zajímavých hráčů. Zmínit musím Pudhorockého, kolem kterého se v posledních kolech točí hra Sparty, nebo mého krajana Goljana.“

Juniorka Sparty má zatím na kontě 7 bodů, které získala za výhru nad Vlašimí (3:1), v Chrudimi (1:2) a domácí remízu 1:1 s Vyškovem. Naopak se jí nedařilo v měřeních s ostatními „béčky“, když na Sigmě podlehla 1:0 a v malém derby prohrála v Horních Počernicích se Slavií B 4:2. V jakých aspektech vidí jihlavští trenéři silné stránky Letenských? „Stejně jako „áčko“ Sparty, tak i juniorka má velkou kvalitu na balónu a snaží se předvádět kombinační hru. Čeká nás silný soupeř a zápas, který si chceme před televizními kamerami užít a prezentovat se kvalitním výkonem,“ uvedl asistent trenéra Jana Kameníka.

Můžete už počítat se všemi hráči stávajícího kádru včetně kapitána Lacka? Zvažujete v anglickém týdnu změny v základní sestavě? „Těší nás, že Laci už začal trénovat, a že po jednozápasovém výpadku máme opět k dispozici Araujo-Wilsona. Lze tak konstatovat, že můžeme vybírat z kompletního kádru. Předpokládáme, že změn v úvodní jedenáctce bude minimum, rozhodně nechceme zasahovat do osy týmu,“ doplnil Pavlík.

Vzájemná bilance: 16 utkání  9 – 5 – 2  30:14
Poslední vzájemné utkání: 27.4.2022 - Sparta Praha B remizovala s Vysočinou Jihlava 1:1 (1:0). Skóre duelu otevřel už v 8. minutě hráč „áčka“ Juliš, ale po hodině hry dokázal z penalty vyrovnat Jakub Selnar.

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 2 – Selnar, Zoubele, 1 – Tureček, Gabriel, Svoboda, Shudeiwa, Araujo-Wilson.
Žluté karty: 2 - Křivánek, Piško, 1 – Gabriel, Svoboda, Vedral, Shudeiwa, Tall.

AC Sparta Praha B

Sestava v posledním utkání: Tůma – Suchomel, Horák, Vydra, Kukučka – Jonáš (90+1. Večerka), Pudhorocký, Váňa, Kaštánek, Schánělec (78. Kuchař) – Goljan (85. Ambler).
Trenér: Michal Horňák
Střelci: 3 – Pudhorocký, 1 – Goljan, Holoubek, Minčev, Novotný, Schánělec.

 
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu