08.09.2022, Miroslav Fuks

Jan Kameník: V Líšni budeme mít dvojnásobnou motivaci

Jan Kameník: V Líšni budeme mít dvojnásobnou motivaciVe čtyřech venkovních duelech aktuálního ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY vybojoval FC Vysočina skvělých 9 bodů. V sobotu 10. září je před jihlavským týmem velký test jeho schopností bodovat na půdě soupeře, neboť se představí na stadiónu lídra tabulky – SK Líšeň. Magnet 8. kola má výkop stanoven na 17:00 hodin.

 

Oba celky v aktuální druholigové tabulce dělí 4 body, protože brněnský celek dosud ani jednou neprohrál a pouze dvakrát remizoval – s Příbramí a Chrudimi. Skvělých 5 výher postupně vybojoval na Dukle Praha, s Varnsdorfem, ve Vlašimi, ve Vyškově a s „béčkem“ Olomouce. Mladíky Sigmy, kterým náleží 2. příčka tabulky, zdemoloval 4:0, což jistě představuje velké varování i pro FCV. Jak sílu Líšně vnímá kouč Jan Kameník? „Líšeň v pěti duelech ze sedmi neinkasovala branku, což svědčí o výborné organizaci defenzívy. Navíc si věří v ofenzívě na polovině soupeře, kde si dokážou poradit v blízkosti šestnáctky. Ne náhodou momentálně mají v kádru nejlepšího střelce soutěže. Rozhodně nás tedy nečeká nic lehkého. V Líšni budeme mít dvojnásobnou motivaci, neboť po utkání s Opavou cítíme dluh vůči našim fanouškům. Připravili nám skvělou atmosféru a podporu a my v sobotu uděláme vše pro to, abychom v Líšni bodovali naplno, získali zpět ztracené body a diváky tak znovu pozvali do ochozů našeho stadiónu. Abychom uspěli, tak se musíme prezentovat pevnou defenzívou, být silní v osobních soubojích a musíme být schopní získávat odražené míče. Zároveň musíme být dostatečně kreativní nahoře a být schopní ohrozit branku soupeře. Zvlášť, když se domácí zatáhnou do obranné ulity.“

Je současné tabulkové postavením Líšně překvapením? S ohledem na fakt, jak kvalitní fotbalisté odtud v poslední době odešli, tak nepochybně ano. Vždyť v létě z kádru přestoupili za lepším Málek (Karviná) a O.Ševčík (Hradec Králové), předtím v zimě Silný (Jablonec), J.Kučera (Hradec Králové) a Rolinek (Mladá Boleslav). Jenže když se podíváme na konečně druholigové pořadí Líšně v předchozích sezónách po postupu z MSFL (2021/22 – 4. příčka, 2020/21 – 2. příčka) a uvážíme schopnost líšeňského vedení přivádět šikovné fotbalisty (v létě Sokol z Pardubic, Vandas z Varnsdorfu, Čermák ze Zbrojovky), tak už to takové překvapení není.

Považuje jihlavský lodivod tento brněnský celek za favorita postupu? „Líšeň už v předchozích letech prokázala svoji kvalitu. Jednoduše to, že tam pracují dobře, protože i po citelných odchodech kádr dokázali doplnit. Opírají se o kvalitní mix hráčů střední generace i těch zkušených, kteří si dokážou dlouhodoběji udržet výkonnost. A teď se Líšni tato koncepční práce vrací. I proto opravdu našeho nadcházejícího soupeře řadím k favoritům postupu. První kola to jasně naznačují, mají 17 bodů, zdůraznil Kameník.

Na které hráče současného kádru by kouč FCV upozornil? „Z hráčů jsem již hovořil o pětigólovém útočníkovi Vandasovi. Dále musím upozornit na šikovného a kreativního záložníka Machalíka, kterého znám ještě z působení na Slovácku. Podobným typem je i středopolař Matocha. Defenzívu drží stoper Jeřábek. Každopádně musím zdůraznit, že výkon Líšně není o individualitách, ale o týmovém pojetí.
V minulém utkání s Opavou jste kvůli čtyřem žlutým kartám postrádal Piška, už v poločase střídal Zoubeleho a s ohledem na velké chyby před koncem duelu stáhl stopera Gabriela. Můžeme tedy očekávat, že jihlavská základní sestava v Líšni dozná změn? „Vykartovaný Piško už bude k dispozici. A zdraví jsou i ostatní hráči, tedy včetně Zoubeleho, Lacka či Araujo Wilsona. Nelze vyloučit, že v základní sestavě ke změnám dojde,“ uzavřel svůj komentář Kameník.

Vzájemná bilance: 6 utkání  2 – 2 – 2  7.8 | doma: 2 – 1 – 0  5:3 | venku: 0 – 1 – 2  2:5

Poslední vzájemné utkání: 13.4.2022 - Oba týmy jednoznačně podrželi gólmani a předvedli skvělý výkon. Tři body ale nakonec bere Vysočina díky trefě Vojtěcha Křišťála a posouvá se tak v tabulce F:NL na osmé místo za Duklu Praha – 0:1 (0:0).

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 2 – Selnar, Zoubele, Tureček, 1 – Peřina, Gabriel, Svoboda, Shudeiwa, Araujo-Wilson, vlastní.
Žluté karty: 3 - Piško, 2 - Shudeiwa, Tall, Křivánek, 1 – Křišťál, Peřina, Gabriel, Svoboda, Vedral, Filla.

SK Líšeň 2019

Sestava v posledním utkání: Vajner – Bednář (68. Ulbrich), M. Jeřábek, Černín, Sokol (90+3. Sidibe) – A. Čermák, Machalík (90. Otrísal), Matocha (90+3. Laczkó), Pašek, Lutonský – Vandas (68. Zikl).
Trenér: Milan Valachovič
Střelci: 5 – Vandas, 4 – Čermák, 1 – Černín, Reteno Elekana, Zikl.

 
Související
Aktuálně

Oulehla: Fotbal je o produktivitě a my momentálně produktivní nejsme

Předlouhých osm zápasů čekají fotbalisté FC Vysočina na druholigové vítězství. Nezměnil to ani nadějný výkon na půdě favorizované Zbrojovky, která důležitou výhru dokázala šťastně urvat pět minut před uplynutím 90 minut. Jihlavský tým se tak 7 kol před koncem soutěže nebezpečně přiblížil sestupovým příčkám. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu