28.04.2007, Miroslav Fuks

Juniorka si proti Brnu připsala důležité tři body

Juniorka si proti Brnu připsala důležité tři bodyJuniorka FC Vysočina pokračuje v trpělivém sbírání bodů na cestě za záchranou MSFL. Netradičně na hlavním stadiónu v Jiráskově ulici v krásném sobotním dopoledni zdolala „béčko“ 1.FC Brno, když jedinou branku vstřelil již ve 3. minutě Vladimír Vácha. Brněnským mladíkům tak náš tým v této sezóně ukořistil všech šest bodů.

 
FC VysočinaFC Vysočina
22.kolo, sobota 28.4.2007, 10:15
1:0
(1:0)
Brno BBrno B
 
Gól: 3. Vácha

Rozhodčí: Chramcov - Hlinka, Beneš


Diváci: 100

FC Vysočina: Macháček - Gebreselassie, Dittrich, Kříž, Naniaš - Baláž, Gorol, Wasserbauer, Chlup J. – Peteřík (65. Šplíchal), Vácha (85. Nešpor).
Brno B: Hrdlička - Nosko, Král, Polák, Červinek - Hanák, Večeřa, Schneider, Chlup F. - Mezlík, Pacák.
 

Komentář

Trenér Tomáš Jansa tradičně nasadil hned několik hráčů z kádru „A“ týmu. Krom Gebreselassieho, Ditricha, Gorola a gólmana Macháčka, který v zápase podal velmi dobrý výkon a po celý zápas výborně dirigoval celou obranu, nastoupil i uzdravený Libor Baláž, který na pravém kraji zálohy odehrál velice nadějných 90 minut. Za pozornost jistě stojí fakt, že jediným zkušeným hráčem v sestavě Brna byl exjihlavský Karel Večeřa.
O výsledku utkání rozhodla již 3. minuta. Po nebezpečné akci Brna míč rychle vykopl brankář Libor Macháček, který takto uvolnil útočníka Váchu, jenž svůj samostatný průnik bezpečně proměnil. Právě tento útočník po celý zápas představoval největší nebezpečí pro brněnskou obranu. V první půli měli vzhledem k nepříznivému stavu lehce navrch hosté, kteří se postupným útokem snažili zdolat domácí obranu. Ta však brněnské útočníky do šancí nepouštěla a naopak se naší juniorce dařilo podnikat velice nebezpečné rychlé protiútoky. V dobrých šancích se tak objevili Vácha, Peteřík či Baláž. Bohužel, žádná příležitost gólem neskončila.
Druhý poločas přinesl méně kvalitní fotbal, v němž se Brno neúspěšně tlačilo před jihlavskou branku a rychlé protiútoky Vysočiny již byly méně nebezpečné. Největší šanci se ocitl Peteřík, který využil velké chyby brněnských stoperů, ale svoji gólovku trestuhodně zahodil. Naštěstí to nic nezměnilo na konečném skóre, které přineslo velmi důležité= body na konto jihlavské juniorky.
„Myslím si, že jsme viděli zejména v první půli kvalitní duel. Hráči i přes velké teplo hráli nahoru – dolů a na hřišti se odevzdali. Naše vítězství bylo i vzhledem k počtu šancí zasloužené. Jen škoda, že jsme některé nedotáhli do gólového konce. Poté bychom nemuseli hrát pod takovým tlakem a opatrně. Prostě góly ovlivňují vývoj zápasu,“ řekl po utkání spokojení kouč Jansa, který se ještě vyjádřil k výkony Libora Baláže: „Libor odvedl velmi dobrý výkon podle našich představ. Jeho zkušenost byla na hřišti znát. To stejné lze říci i o druhém Liborovi Macháčkovi.“

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu