15.10.2022, Miroslav Fuks

Vysočina v Třinci vedla, hrála proti deseti, ale nakonec bere jen bod

Vysočina v Třinci vedla, hrála proti deseti, ale nakonec bere jen bodVysočina znovu potvrdila, že na Třinec umí. V náročném utkání dvou celků, které potřebují sbírat body, byli jihlavští fotbalisté v první půli lepším celkem a šli díky brance Radka Křivánka do zaslouženého vedení. Náskok drželi a dokonce v 66. minutě získali výhodu jednoho muže v poli. Bohužel, Třinečtí přesto dokázali záhy vyrovnat a cenný bod udržet – 1:1 (0:1).

 
TřinecTřinec
12.kolo, sobota 15.10.2022, 10:15
1:1
(0:1)
FC VysočinaFC Vysočina
 

Góly: 70. Straňák – 28. Křivánek
ČK: 66. Juřena
ŽK: 89. Holík - 46. Zoubele, 90+2. Araujo-Wilson
Rozhodčí: Krejsa – Kotalík, Matoušek
Diváci: 312
Třinec: Hasalík – Jursa, Brak, Straňák, Szewieczek (66. Samiec) – Habusta, Foltyn – Holík (90+1. Machuča), Kateřiňák, Kania (76. Tandara) – Juřena. Náhradníci: Kerl – Buryan, Obadal.
FC Vysočina: Jágrik – Svoboda, Vedral, Piško, Peřina – Shudeiwa (83. Fila), Tureček – Křivánek, Selnar (71. Lacko), Ogiomade (83. Křehlík) – Zoubele (68. Araujo-Wilson). Náhradníci: Soukup – Irodotos, Gabriel.
Stanice TV prenosu: záznam
 

Komentář

Kouč Jan Kameník oproti duelu s Prostějovem provedl hned čtyři změny, když místo Soukupa, Lacka, Fily a Talla nastoupili Jágrik, Tureček, Křivánek a Ogiomade.

Vysočina byla v úvodních minutách aktivnějším celkem. Častěji držela míč na svých kopačkách a snažila se využít každé možnosti k útoku. Hned v úvodu pálil Tureček, ale jeho rána ze střední vzdálenosti byla zablokovaná obránci. Podobně dopadla ve 3. minutě akce Třince, kdy neúspěšná pálili Habusta a Jursa. V 11. minutě si hosté vypracovali první šanci utkání. Tureček vyvezl míč, našel Selnara a ten do vápna za obranu vyslal kolmici na Ogiomadeho. Hostující křídelník se prosadil přes stopery a vypálil k zadní tyči. Gólman Hasalík však vytáhl skvělý zákrok a míč nohou vytěsnil. Třinec branku ohrozil až v 18. minutě, kdy Kamia střílel z přímého kopu velmi slabě a Jágrik neměl problém balón lapit do rukavic. Ve 27. minutě znovu zahrozili domácí, když Brak centr zprava prodloužil za sebe, kde byl volný Kateřiňák. Domácímu středopolaři nevyšel ideálně krok, takže jeho skákavou střelu Jágrik bez potíží chytil. Místo toho zahřmělo ve 28. minutě na druhé straně! Zoubele do volného prostoru vysunul Křivánka, ten se díky své rychlosti vřítil do vápna a z boku prostřelil Hasalíka – 0:1! Zaznamenal vůbec první ligovou branku v kariéře! Třinečti mohli vzápětí vyrovnat, když si Kania, naběhl z levé strany před šestnáctku a prudkou střelou těsně nad zemí minul levou tyč jihlavské branky. V 32. minutě kopal standardku Kateřiňák a po sérii odrazů se k míči dostal Foltyn. Domácí stoper pálil pohotově, ovšem vysoko nad. O dvě minuty později měli vést modří 0:2. Aktivní Křivánek utekl po pravém křídle a před branku na malé vápno předložil přihrávku Ogiomademu, který však odkrytou branku netrefil, neboť mu kulatý nesmysl proskočil mezi nohama. O tři minuty později zase řádil a nahrával Křivánek, který nabil Zoubelemu. Náš zkušený ofenzivní hráč vypálil a těsně minul levý horní roh třinecké branky. A když byla ve 42. minutě nebezpečná rána Ogiomadeho tečovaná na roh, šlo se do kabin za nejtěsnějšího vedení Jihlavy.

První možnost druhého dějství měli Třinečtí po standardce zahrávané Kaniou. Vedle k hlavičce jednoho z domácích hráčů, která se však snesla jen nad břevno. To technická střela Ogiomadeho z osmnácti metrů po akci tažené Křivánkem měla nebezpečnější parametry, jenže i ona branku těsně minula. V 51. minutě Vysočině vyšel další rychlý kontr. Peřina odcentroval zleva, Zoubele míč postrčil do palebné pozice Selnarovi, jehož utažený pokus donutil ke skvělému zákroku Hasalíka. V 54. minutě Třinečtí rychle vyjeli před branku Jihlavy a do nebezpečné pozice se uvolnil Kania. Jeho pomalá střela doprostřed branky však Jágrika ani v nejmenším neohrozila. V 56. minutě domácí zprava kopali roh, který po několika odrazech vedl k centru zleva, po němž na zadní tyči číhal volný Habusta, který však míč z první nedokázal usměrnit do odkryté branky. V 66. minutě domácí FK nedotáhal k zakončení zajímavou akci, místo toho nechal rozběhnout nepolapitelného Křivánka, kterého ještě na třinecké polovině zezadu zkosil Juřena a od sudího Krejsy nemilosrdně obdržel červenou kartu! Jenže domácí nerezignovali na útočení a v 70. minutě se dočkali vyrovnání, když po centru zprava napálil odražený míč za vápnem Straňák a trefil se z osmnácti metrů přesně k levé tyči Jágrikovy branky. V 84. minutě Vysočina zahrozila z rohového kopu, hlavičku jednoho z Jihlavanů však Hasalík chytil. V 88. minutě měl na hlavě branku Araujo-Wilson, ovšem po centru Svobody hlavičkoval z malého vápna těsně mimo. Byla to bohužel poslední šance FCV na to, aby z nadějně rozehraného duelu vytěžili tříbodový zisk.

 
Zápasy
12.kolo | Třinec - FC Vysočina | 1:1
26.kolo | FC Vysočina - Třinec | 2:1
Související
Aktuálně

U17: Domácí prohra se Zbrojovkou

Ani jihlavský mladší dorost nedokázal vyzrát v moravském derby na brněnskou Zbrojovku a prohrál 0:3 (0:2). Vysočina si ale i přes tento výsledek drží 13. příčku v tabulce a v příštím kole zavítá na půdu Slavie Praha. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu