21.10.2022, Miroslav Fuks

Jan Kameník: Vítězný pocit jsme si strašně rádi zase vychutnali

Jan Kameník: Vítězný pocit jsme si strašně rádi zase vychutnaliSlavia Praha nebude tento týden na Jihlavu vzpomínat v druholigových konfrontacích v dobrém. Ta hokejová s Duklou ztratila remízu 29 sekund před koncem a ta fotbalová na stadiónu Vysočiny ve druhé minutě nastavení. Pojďme se za dnešním šťastným duelem FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA ohlédnout očima jeho aktérů.

 

Z prvního týmu FC Vysočina spadl balvan čekání na tolik potřebnou výhru: „Je to pravda, to čekání na tříbodový zisk už bylo dlouhé. Jsme rádi, že jsme se dvěma remízami oklepali ze čtyř porážek v řadě a teď jsme konečně bodovali naplno. Zvládnutí dnešního duelu proti „béčku“ Slavie pro nás všechny představovalo výzvu, protože jsme se nacházeli v nekomfortní situaci a potřebovali jsme vítězství. Díky touze všech hráčů a energii, kterou do utkání vložili, se to nakonec v samotném závěru utkání podařilo. Samozřejmě, že jsme si vítězný pocit strašně rádi zase vychutnali. Hráčům náleží poděkování, protože zápas odmakali. Běhali, dostupovali, bojovali o každý centimetr. Pochvala však náleží i soupeři, který hrál velmi dobře kombinačně, předvedl technicky náročný fotbal. My jsme se s tím dokázali v mnoha okamžicích vypořádat. Nutno však pochválit našeho gólmana Adama Jágrika, který nás v prvním poločase podržel ve dvou situacích,“ řekl k prvnímu dějství kouč Jan Kameník.

Jak domácí lodivod viděl druhou půli? „Ve druhém poločase už jsme hru více kontrolovali a soupeře jsme do větších šancí nepouštěli. Naopak jsme to byli my, kdo více hrozil. Namátkou si vybavím hlavičku Shudeiwy nebo střelu Gabriela. Zásadní bylo, že jsme za vítězstvím šli až do samotného konce utkání. Na úsilí hráčů to bylo vidět a nakonec byli po zásluze odměněni.“

Juniorka Slavie ve druhém dějství hrozila mnohem méně, než v tom první? Co se v jihlavské hře změnilo? „Myslím si, že u nás nic. Jen jsme byli efektivnější ve vysokém postavení a napadání. S větším úspěchem jsme hostům dokázali odebírat míče, což je poté mohlo stát o něco více sil, které pak mohly scházet v útoku. Důležitý impuls do naší hry přinesl příchod střídajících hráčů. Jak Araujo-Wilson, Lacko, Fila či Křehlík nám svým nástupem velice pomohli. A nakonec i Gabriel, jenž kolmicí založil vítěznou branku. Všichni byli tím jazýčkem na vahách, díky čemuž se osud utkání přiklonil na naši stranu,“ uvedl Kameník.

Nakolik zápas ovlivnily dvě naráz udělené červené karty, kdy oba celky dohrávaly o deseti? „Myslím si, že poté pro nás na hřišti bylo více prostoru pro přechodovou fázi. Lépe se nám dařilo zakládat útoky a dostat míč ze středu pole do křídelních prostorů. Po vyloučení se ráz utkání malinko změnil v náš prospěch,“ uzavřel svůj komentář trenér FCV.

Po domácím utkání s „béčkem“ Slavie na Ježour TV nabízíme slova křídelníka Radka Křivánka, střelce vítězné branky Filipa Vedrala a samozřejmě též kouče Jana Kameníka, který se v presscentru postupně jasně zobrazí přes zamlžený objektiv kamery.

 
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu