25.10.2022, Miroslav Fuks

Vysočina padla ve Zlíně a v MOL Cupu končí

Vysočina padla ve Zlíně a v MOL Cupu končíVysočina mezi šestnáct nejlepších celků MOL Cupu nepostoupila. Ve Zlíně předvedla velmi sympatický výkon a byla prvoligovému soupeři vyrovnaným soupeřem. Bohužel, opět odplatila na neproměňování šancí, naopak domácí dokázali v každém z poločasů jednou skórovat v podání Bartošáka a Dramého – 2:0 (1:0).

 
ZlínZlín
3.kolo, úterý 25.10.2022, 17:00
2:0
(1:0)
FC VysočinaFC Vysočina
 

Góly: 35. Bartošák, 79. Didiba
ŽK: 40. Dramé – 71. Lacko
Rozhodčí: Křepský - Caletka, Lakomý
Diváci: 1693
Zlín: Dostál – J.Kolář, Simerský, Procházka, Bartošák – Didiba, Dramé (60. Jawo) – Reiter (80. J.Hellebrand), R.Hrubý (80. Fantiš), Fillo (60. Silný) – Vukadinović (72. Čanturišvili). Náhradníci: Šiška – Hlinka.
FC Vysočina: Soukup – Svoboda, Vedral, Gabriel, Peřina (78. Irodotos) – Piško (33. Shudeiwa), Lacko – Fila (66. Křehlík), Tureček (66. Zoubele), Ogiomade (78. Farka) – Araujo-Wilson. Náhradníci: Jágrik – Zahradník.
Stanice TV prenosu: záznam
 

Komentář

Exlínský kouč Jan Kameník do duelu 3. kola MOL Cupu na stadiónu prvoligového Zlína nasadil sestavu, která se na pěti postech lišila oproti pátečnímu ligovému duelu s rezervou Slavie.

Vysočině chvíli trvalo, než se osmělila. Byli to domácí, kdo byl v první desetiminutovce aktivnějším celkem. V první šanci byl ve 2. minutě Hrubý, který se uvnitř vápna dostal ke střele, ale jeho pokus byl obránci tečován na roh. Velkou šanci měl v 7. minutě agilní Dramé, k němuž propadl míč po dlouhém nákopu. Domácí hráč už byl v podstatě sám před brankářem Soukupem, ale v poslední chvíli se mu do střely namotal protihráč. Hosté v modrých dresech poprvé zahrozili ve 13. minutě, když si míč před vápnem našel Ogiomade a vypálil. Dostál však jeho střelu lapil. Blízko otevření skóre utkání byl v 17. minutě po rohovém kopu Gabriel, který hlavičkoval těsně vedle pravé tyče Dostálovy branky. Útočník Araujo-Wilson se ve dvou nadějných situacích k zakončení nedostal, ovšem ve 23. minutě byl blízko gólu. Vystihl domácí malou domů a byl u míče dříve než vybíhající Dostál. Hostující útočník ho oběhl, ovšem dostal se s míčem až k brankové čáře, odkud si už zakončovat nemohl. Vysočina ve 33. minutě přišla o zraněného Piška, kterého nahradil Shudeiwa. A o dvě minuty později přišla další rána v podobě úvodní branky zápasu, které předcházela pěkná akce na pravé straně hřiště. Po ní se jeden z hráčů ve žlutém dostal do dobré šance, brankář Soukup balón vyrazil doleva k Bartošákovi, proti jehož dorážce sice ukázal rychlý přesun a výborný reflex, ovšem přeci jen už zasahoval až těsně za brankovou čarou – 1:0. V nastavení prvního poločasu byla Vysočina velmi blízko zaslouženého vyrovnání. Po vtipné patičce Arauja-Wilsona se dostal před bránou k míči exlínský Tureček. Nahrál pod sebe Shudeiwovi, který střílel z prostoru penalty do částečně odkryté brány, ale do zřejmě gólové rány obětavě skočil zlínský hráč! Gólman Dostál by už asi neměl nárok.

Jihlava do druhého dějství vstoupila aktivně a s touhou po vyrovnání. Blízko srovnání stavu byla v 50. minutě, kdy centr Ogiomadeho z levé strany směřoval na zadní tyč. Zde Shudeiwa přehlavičkoval Dostála, míč se ale snesl nad břevno. O tři minuty později Ogiomade dostal přihrávku na levou stranu šestnáctky, kde byl zcela sám. Bohužel, jeho pokus nemířil na branku, ani nenašel jednoho z dobře postavených spoluhráčů. A v 55. minutě Vysočina znovu útočila, když centr Peřiny hlavičkoval nad Araujo-Wilson. Zlínští v dalších minutách územní tlak druholigové Vysočiny otupili, když jim pomohla střídání, ale sami se do šancí nedostávali. Prakticky první příležitost druhé pětadvacetiminutovky měly po rohovém kopu v 79. minutě, který hned přetavili v klíčovou druhou branku. Hlavičku jednoho ze zlínských hráčů Soukup ještě dokázal vytěsnit na břevno, ale odražený míč do sítě zblízka nekompromisně napálil Didiba – 2:0. V 88. minutě mohl skóre navýšit Kolář, ale z hranice šestnáctky pálil nad. V závěru si Zlín postup bez potíží pohlídal.

Fotogalerie

               
 
 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu