25.10.2022, Miroslav Fuks

Jan Kameník: rozdíl mezi týmy byl v efektivitě proměňování šancí

Jan Kameník: rozdíl mezi týmy byl v efektivitě proměňování šancíJihlavský kouč Jan Kameník se vrátil do Zlína, kde působil tři roky a v roli hlavního kouče zde zlínský prvoligový celek vedl do šestnácti zápasů. Návrat mu rozhodně nezhořkl, protože jeho svěřenci se na půdě prezentovali v dobrém světle. Na postup do osmifinále MOL Cupu to však nestačilo.

 

„Opravdu si myslím, že krom úvodních zhruba sedmi minut, jsme se s utkáním a kvalitou soupeře popasovali dobře. V úvodu jsme bohužel byli nervózní a nepřesní, chvíli trvalo, než jsme se do zápasu dostali. Na druhou stranu musím říct, že jsme v dalších minutách získali herní sebevědomí, hráli jsme, co jsme si řekli a relativně nám to na trávníku vycházelo. Z územní převahy, kterou jsme měli, jsme si dokázali vytvořit šance. Ty jsme však proměnit nedokázali. Realita fotbalu je samozřejmě taková, že se neměří dle herního výkonu, ale vstřelenými góly. A ty jsme prostě nedali,“ řekl na úvod svého komentáře Jan Kameník.

Co dále ve svém pozápasovém hodnocení řekl: „Ve druhém poločase jsme měli určitou herní převahu, dokázali jsme držet míč a kombinovat. Příležitostí jsme si však vytvořili o něco méně, navíc jsme inkasovali ze standardní situace branku na 2:0. Opravdu je velká škoda, že jsme náš opravdu slušný výkon nedokázali brankově podpořit. Hráči pracovali velmi dobře a určitě by si za něj zasloužili lepší výsledek.“

V jakých herních aspektech jste viděl rozdíl mezi nejvyšší soutěží a FORTUNA:NÁRODNÍ LIGOU? „Neřekl, že bychom v některých ohledech výrazně zaostávali, zásadní rozdíl mezi týmy jsem neviděl. Hráči se s kvalitativním skokem dokázali popasovat a do tempa ligového týmu dobře naskočili. Ano, zásadní rozdíl byl v efektivitě proměňování šancí, což nás ale trápí už delší dobu. Troufnu si říci, že pokud by si Zlín vypracoval stejný počet gólovek, tak by určitě nějaké branky přidal,“ uvedl Kameník.

Už ve 33. minutě musel odstoupit Piško, který tentokrát nastoupil ve středu pole. Jaký je jeho zdravotní stav? „Důvodem střídání byla srážka, utrpěl náraz do nadočnicového oblouku. Byl otřesený a trochu se mu točila hlava, tudíž jsme jej preventivně stáhli ze hřiště. Musím říci, že Fares, který místo něj naskočil, se se svojí rolí popasoval velmi dobře,“ upozornil lodivod FCV.

Jak příjemné pro Vás bylo setkání se starými známými na zlínském stadiónu? „Zlínský klub jsem opouštěl na jaře 2020 a velmi rád jsem se dnes vrátil do prostředí, kde jsem se dobře cítil. Zvlášť, když ta setkání a přivítání byla opravdu vřelá, rádi jsme se viděli. Bohužel ten návrat nebyl zpříjemněn našim vítězstvím a postupem,“ řekl Kameník závěrem.

 
Související
Aktuálně

Pavel Mazánek: Proti Prostějovu nastoupíme s vírou ve vlastní schopnosti

S větším klidem a se zvýšeným sebevědomím míří fotbalisté FC Vysočina k další velice důležité bitvě v rámci FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. V sobotu 27. dubna se od 10:30 hodin představí na trávníku o záchranu bojujícího Prostějova. Tým exjihlavského trenéra Radima Kučery k domácím utkáním nastupuje v azylu 1.HFK Olomouc. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu