04.11.2022, Miroslav Fuks

Smetana: V týmu vidím obrovský potenciál, musíme být trpěliví

Smetana: V týmu vidím obrovský potenciál, musíme být trpělivíVelmi nevydařený start svého angažmá v FC Vysočina zažívá kouč Ondřej Smetana. Bilance dvou proher 0:3 hovoří za vše. Na tiskovce po dnešní premiéře na lavičce jihlavského stadiónu se mu rozhodně nehovořilo lehce. Co v jeho komentáři zaznělo?

 

„Zápas se mi samozřejmě hodnotí těžko, jsme zklamaný, výsledek hovoří za vše. První poločas jsme rozhodně chtěli zvládnout jinak. Chtěli jsme mít zápas pod kontrolou, vstoupit do něj ofenzivně, vytvořit si šance a nepouštět soupeře do šancí. Bohužel, inkasovali jsme z první vážné šance, pokud tak tedy lze nazvat přímý kop. Naopak naše příležitosti nejsme schopní proměnit. Postupem času a vývojem zápasu nás to samozřejmě psychicky trochu srazilo. A dolů šel postupně i náš výkon, přestože jsme si šance vytvářeli až do konce duelu. Naše otevřená defenzíva však zároveň umožňovala rychlým hráčům Vyškova, aby podnikali nebezpečné brejky a vytvářeli si další gólovky. Organizace naší defenzívy nebyla ideální, hosty jsme až příliš lehce pouštěli do šancí,“ sdělil Smetana úvodem.

Měly podle Vás prohry 0:3 v posledních dvou zápasech nějaké společné jmenovatele? „Rozhodně se nechceme vymlouvat na hráčské absence, neproměňování šancí či to, že skoro ze všeho dostaneme gól. Každý zápas je jiný, má svůj vývoj, každá herní situace je odlišná. My na ni musíme být připraveni. Je jasné, že je to pro náš mladý celek psychicky náročné. Zvlášť, když není díky promarněným šancím zúročena jejich dřina na trávníku,“ povzdechl si nový kouč FC Vysočina.

Co se honí trenérovi hlavou, když má na úvod angažmá po dvou utkáních na kontě 0 bodů a hrozivé skóre 0:6? „Asi by tady mělo zaznít, že já do Jihlavy přišel s tím, že mne zde čeká práce s mladými talentovanými hráči. Každý musí vědět, že to nebude za týden nebo čtrnáct dnů. Rozvoj mladých hráčů a progres v jejich sportovním vývoji představuje běh na delší trať. Jsem přesvědčen, že za týden zde bylo odvedeno kus dobré práce. Rozhodně v týmu vidím obrovský potenciál, který se projeví v delším časovém horizontu. Musíme být trpěliví, pracovat na 100% a vědět, jak se těmi mladými hráči pracovat. Jsem přesvědčen, že v FC Vysočina jsou fotbalisté, kteří mohou udělat značný progres. A proto jsem tady, abych měl jako trenér možnost postupně budovat tým, který se bude prezentovat fotbalem, který mu bude vlastní. Je jasné, že nikdo nechce prohrávat a každý tým potřebuje výsledky, aby neuvadal psychicky. Já však věřím, že přes dlouhou zimní přípravu mančaft poskládáme a s hráči uděláme fotbalový progres. Je před námi každopádně ještě hodně práce, což jsem věděl už před nástupem do Jihlavy,“ uvedl Smetana.

Při řadě hráčských absencí jste měl na lavičce jen mladé hráče, dokonce dva dorostence. Ztížilo to Vaši snahu zvrátit průběh zápasu? „Věděli jsme, že zápas potřebujeme dobře rozehrát. Pokud by jeho vývoj byl příznivý, tak by se do něj mladíkům vstupovalo mnohem lépe. To se však nestalo. Na hřiště museli jít ti fotbalisté, kteří zde jsou k dispozici,“ řekl závěrem lodivod FCV.

Ježour TV: Nezvládnutý domácí duel s Vyškovem hodnotí dva nejpovolanější aktéři – zkušený středopolař a kapitán týmu Matúš Lacko a kouč Ondřej Smetana, který na domácí premiéru na lavičce FCV nebudu vzpomínat v dobrém.

 
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu