11.11.2022, Miroslav Fuks

Vysočina veze ze zamlžené Olomouce velmi cennou výhru

Vysočina veze ze zamlžené Olomouce velmi cennou výhruFotbalová Vysočina podzim zakončila tolik potřebným vítězstvím! Tři body vybojovala na zamlženém Andrově stadiónu, kde otočila nepříznivý poločasový stav po penaltě proměněné Zlatohlávkem. Naši hráči ve druhém poločase strhli výhru na svoji stranu díky trefám Miroslava Turečka a Jakuba Selnara! V závěru měli štěstí, když Zlatohlávek napálil druhou penaltu v zápasu jen do tyče!

 
Olomouc BOlomouc B
16.kolo, pátek 11.11.2022, 17:00
1:2
(1:0)
FC VysočinaFC Vysočina
 

Góly: 43. Zlatohlávek (pen.) – 53. Tureček, 67. Selnar
ŽK: 76. Langer, 90+4. Vepřek – 8. Vedral, 42. Soukup, 61. Piško, 81. Peřina, 86. Křišťál, 90+2. Tureček
Rozhodčí: Ulrich – Matoušek, Bureš.
Diváci: 200
Olomouc B: Stoppen – Slavíček, Bednár, Poulolo, Vepřek – Langer, Grygar (73. Fiala) – J. Sedlák (85. Šíp), Košťál (46. Uriča), Sláma (62. Hadaš) – Zlatohlávek. Náhradníci: Fendrich – Fabiánek, Grečmal.
FC Vysočina: Soukup – Křišťál, Vedral, Gabriel, Peřina - Piško, Lacko - Ogiomade (46. Fila), Tureček, Selnar (90+1. Zahradník) - Araujo-Wilson (46. Tall). Náhradníci: Jágrik – Vítek, Křehlík, Farka.
Stanice TV prenosu: záznam
 

Komentář

Kouč Smetana nasadil sestavu, která se hned na čtyřech postech lišila oproti jedenáctce, která hrála proti Vyškovu. Místo gólmana Jágrika, Zoubeleho, Fily a vyžluceného Svobody hráli Soukup, Selnar, Piško a poprvé po zranění Křišťál.

Jihlavské vykročení do zápasu nebylo příliš vydařené, neboť už ve 2. minutě kopal Košťál přímý kop metr za vápnem. Jeho střela však o dva metry přeletěla branku. Vysočina hrozila z brejků či standardních situací. Ve 12. minutě byl velmi blízko hlavičkového zakončení stoper Vedral. Sigma měla častěji míč na kopačkách a lépe kombinovala. V 36. minutě měla první velkou šanci, když po přetaženém centru na zadní tyč scházel Zlatohlávkovi krok k tomu, aby míč doklepl do prázdné branky. Ve 40. minutě se Selnar protlačil do malého vápna a jeho sklepnutí rychlého míče jen těsně minulo bližší tyč. Ve 42. minutě Sigmě vyšla kombinace, při níž pronikajícího útočníka musel faulovat Soukup. Následnou penaltu zahrával Zlatohlávek, který poslal jihlavského gólmana na druhou stranu brány a Olomouc do vedení – 1:0. Snaha hráčů ve žlutém srovnat ještě do půle byla marná, tudíž šla do kabin spokojeněji domácí juniorka.

Vysočina do druhého dějství vyrukovala se dvěma změnami v sestavě a hlavně s větší aktivitou. Nejprve přežila či spíše zablokovala dvě nebezpečné střely Slavíčka a pak se v 53. minutě dočkala vyrovnání. Předcházel mu velký závar v olomouckém vápně a též několik střeleckých pokusů. Ten poslední vyslal z hranice vápna Selnar, gólman Stoppen jeho ránu vyrazil pouze před sebe, kam dobíhal Tureček, jenž už z bezprostřední blízkosti neměl problém skórovat – 1:1. Na druhé straně chvíli poté pálil Uriča, jeho dalekonosná rána ale přeletěla všechny tři tyče. V 65. minutě měl Fila na kopačce vedoucí gól! Po dvojitém odvrácení balónu se střídající hráč Vysočiny dostal k míči ve správný čas na správném místě, obstřelem na zadní tyč ale trefil pouze brankáře Stoppena. O dvě minuty později však před brankou Sigmy znovu zahřmělo! Selnar se postavil k rohovému kopu, který zahrál nepříjemně na první tyč do chumlu hráčů. A jeho kroucený pokus propadl až do sítě – 1:2! Vysočina se poté snažila kouskovat hru a držet olomoucké mladíky na distanc. V 79. minutě však hosté nezabránili kolmici do vápna na Zlatohlávka, který z úhlu pálil z první a trefil pravou tyč Soukupovy branky. A levá tyč se po střele téhož hráče rozezněla i o dvě minuty později, neboť ji napálil z ideální pozice – pokutového kopu! Ten byl nařízen po brejku domácích, který faulem zastavil Peřina. Jeho tvrdá střela se od tyče odrazila do hřiště šikmo až k autové čáře. Závěrečné nervózní a vypjaté minuty duelu si už Vysočina zkušeně pohlídala a domácí do další příležitosti ke srovnání stavu nepustila. Velmi důležité tři body tak putují do Jihlavy!

Fotogalerie

             
 
 
Zápasy
2.kolo | FC Vysočina - Olomouc B | 1:1
16.kolo | Olomouc B - FC Vysočina | 1:2
Související
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu