11.11.2022, Miroslav Fuks

Smetana: Kluci v poločasové přestávce pochopili, že musí přidat

Smetana: Kluci v poločasové přestávce pochopili, že musí přidatKouč Ondřej Smetana se ve třetím duelu na lavičce FC Vysočina dočkal prvních branek svých svěřenců, které hned přinesly důležité tři body. Zrodily se v listopadové jarní předehrávce na olomouckém trávníku, nad nímž se po celý duel vznášela oblaka mlhy. Co přes ně hostující lodivod viděl?

 

„Vítězství jsme si dnes museli hodně odpracovat a jsem moc rád, že jsme to zvládli. První poločas jsme trošku nezvládli z hlediska odolnosti v osobních soubojích a důrazu. Přitom jsme věděli, že tento aspekt může na domácí tým platit. Místo toho jsme spoustu soubojů prohráli, z čehož pramenila i relativně zbytečná penalta, kdy jsme propadli v jedné herní situaci. Navíc jsme v úvodním dějství měli i velké množství nevynucených ztrát, strašně rychle jsme získaný míč odevzdávali soupeři. Jsem rád, že kluci v poločasové přestávce pochopili, že musí přidat. Ve druhém poločase jsme se zvedli z hlediska pohybu, důrazu a odolnosti, nasazení a též v emocích. A zlepšení nastalo i po fotbalové stránce, kdy jsme mnohem více míčů uhráli a podrželi, častěji jsme chodili do rychlých protiútoků. Pomohl tomu střídající Tall, který určitě vytvářel větší nebezpečí, než tomu bylo v prvním poločase. Nahoru šel i výkon dvou navrátilců do sestavy Selnara a Křišťála, který první půli potřebovali na rozehrání,“ řekl ve svém úvodním hodnocení Ondřej Smetana.

Jak se na průběhu utkání podepsala hustá mlha? „Byly tam pasáže, kdy na druhou stranu hřiště nebylo moc vidět, ale to bych vůbec neřešil. Byla pro oba týmy stejná. Jsem opravdu rád, že se duel dohrál a nebyl odložen do dalších listopadových dnů. Hráči už jedou dlouhou a mají toho za podzim dost.“

V sestavě scházel Zoubele, v brance místo Jágrika naskočil Soukup. Můžete tyto změny okomentovat? „Zoubele je zraněný. A změna na postu gólmana je normální, zvlášť po méně vydařených zápasech. Je nás v týmu přes dvacet, všichni jsou součástí mančaftu a každý může hrát,“ zdůraznil Smetana.

Dnešní výhra byla jistě velmi povzbudivá a důležitá z hlediska tabulkového, ale též s ohledem na fakt, že je před vámi náročná zimní příprava, že? „To ano, ale rozhodně by nás tyto tři body neměly nějak uspokojit či uklidnit. Naopak, měly by posloužit jako motivace do další práce. Do hráčů chceme dostat větší ambice,“ uzavřel svůj komentář jihlavský trenér.

 
Související
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu