02.12.2022, Miroslav Fuks

Jak fotbalisté strávili mezidobí a co je čeká v zimní přípravě?

Jak fotbalisté strávili mezidobí a co je čeká v zimní přípravě?Fotbalisté FC Vysočina si včera naposledy společně zatrénovali a nastoupili na zaslouženou dovolenou. Odpočívat však nebudou dlouho. Zanedlouho se vrhnout na plnění individuálních tréninkových plánů, aby byli stoprocentně nachystaní na start zimní přípravy. První tým se znovu sejde v pondělí 9. ledna 2023, čímž se rozběhne náročný zimní blok s množstvím tréninků a zápasů.

 

„Skončené přípravné mezidobí jsme trávili volnějším režimem, do kterého jsme zařazovali doplňkové sporty. Došlo na hokejbal, futsal nebo badminton. Škoda, že kapacity kluziště v Jihlavě neumožnily zahrát si lední hokej. Hlavní náplní však představovalo testování a detailní poznání parametrů stávajících hráčů z hlediska síly, kondice, explozivity či rychlosti. Vystačili jsme si s domácími podmínkami, přičemž jsme si na pomoc přizvali externí kondiční trenéry, kteří dorazili se speciálními testovacími zařízeními,“ okomentoval náplň uplynulých dnů trenér Ondřej Smetana.

„U hráčů jsme též hledali potenciální svalové disbalance, abychom na nich zapracovali a předcházeli tak zraněním. Výsledky testů každopádně hodláme promítnout do náplně nadcházející zimní přípravy. Těší mne, že jsme tento listopadový čas efektivně využili a do zimní přípravy tak půjdeme s určitým náskokem,“ doplnil kouč prvního týmu FCV.

A jaký bude program jihlavských fotbalistů od ledna příštího roku? V pátek 6. ledna absolvují nezbytné funkční a diagnostické testy na Fakultě tělesné výchovy a sportu v Praze. Vlastní zimní příprava bude probíhat v domácím prostředí, kde hráči FCV mohou využít kvalitních tréninkových podmínek, dobře připravených terénů, umělé trávy v areálu Na Stoupách a posilovny na stadiónu.

Do první zimní prověrky mančaft nastoupí v sobotu 21. ledna, kdy se v Jihlavě představí třetiligový Sokol Živanice, přičemž o týden dříve naši fotbalisté vyběhnou do modelového utkání. I další zimní duely proběhnou na jihlavské umělce vždy v sobotu od 11:00 hodin, kde FC Vysočina postupně čeká Viktoria Žižkov, „béčko“ Slavie Praha, Slovan Rosice a Dukla Praha.

Generálku na jaro obstará v sobotu 25. února utkání proti Vlašimi. Boje ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE znovu vypuknou v pátek 4. března, kdy Jihlava hostí Chrudim.

Pravidelně aktualizovaný program zápasů týmů FC Vysočina (včetně juniorky a dorostu U19) v zimní přípravě najdete TADY.

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu