02.05.2007, Miroslav Fuks

Bokša: „Velký otazník visí nad startem Vladyky a Baláže“

Bokša: „Velký otazník visí nad startem Vladyky a Baláže“V neděli 6. května čeká Vysočinu velmi důležitý a zároveň divácky nesmírně zajímavý duel na půdě Bohemians 1905. O aktuální rozhovor vážící se k tomuto utkání jsme požádali osobu nejpovolanější – trenéra Milana Bokšu

 
Přikládáte zápasu velkou váhu a nebo půjde „pouze“ o jeden z řady druholigových duelů?

Bezesporu se o důležitý zápas jedná. Může totiž napovědět mnohé o dalším vývoji soutěže a postupových ambicích obou celků. V konečném bodovém účtování však samozřejmě tento zápas nemusí být tím rozhodujícím.

Jak se na tento zápas připravujete a jaký je zdravotní stav týmu?

Na Bohemku se připravujeme s největší pečlivostí, což se však dá říci o každém našem zápase. Hlavně se však zaměřujeme na sebe, na hledání optimální sestavy, která povede k úspěchu v daném zápase. Přestože jsem si vědom fotbalové poučky, že vítězná sestava se nemění, tak změny ve složení týmu zvažuji. Navíc mne limitují zdravotní komplikace Vladyky a Baláže. Kapitán Vladyka totiž po svalovém zranění teprve začal trénovat a u Baláže po dlouhém výpadku panuje obava, zda je fyzicky připraven zvládnout celý zápas. V neposlední řadě s námi celý týden netrénuje útočník Rabušic, který je až do pátku s českou „osmnáctkou“ na mezinárodním turnaji Slovakia cup. Uvidíme tedy, v jakém stavu se z reprezentační akce vrátí.

Jaké jsou vaše znalosti soupeře?

O mnohém vypovídá, že Bohemka naposledy prohrála na našem stadiónu koncem září loňského roku. Od té doby nastartovala neuvěřitelnou sérii, která ji vynesla až do bojů o postup do I. ligy. K této úžasné sérii jistě přispěly zásadní změny, které v týmu nastaly. Na mysli mám příchod českobudějovického Adama, stažení Slezáka za útočníky a v neposlední řadě i zimní příchod Rychlíka. Tento tým nyní výborně kombinuje zkušené hráče na čele s Radou či Slezákem s talentovanými dravými mladíky a jde výkonnostně velmi nahoru. Navíc předvádí kvalitní kombinační fotbal podložený nezměrnou bojovností a agresivitou. Sebevědomí hráčům Bohemians jistě přidává vynikající fotbalové prostředí v Ďolíčku.

Jak velkou ztrátou pro Bohemku bude absence kapitána Slezáka?

Dalibor Slezák je svými zkušenostmi a způsobem hry pro svůj celek velmi platným hráčem. Z tohoto pohledu bude domácím scházet, ovšem místo něj určitě naskočí nový maximálně motivovaný hráč, který jistě bude schopen Slezáka nahradit a trenérovi dokázat, že patří do základní sestavy. Ostatně v nedávném utkání proti Třinci se Bohemians dokázali bez větších problémů vyrovnat s absencí hned několika stabilních hráčů a podali velmi dobrý výkon.

Chtěl byste něco vzkázat fanouškům Vysočiny?

S určitostí lze říci, že všichni, kteří nás přijedou do Vršovic povzbudit, si domů odvezou velký zážitek z atmosféry v Ďolíčku. Teď je na našich hráčích, aby tento zážitek umocnili i dobrým výkonem a výsledkem. Věřím, že hráči ani fanoušci FC Vysočina na Bohemians nezklamou!

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu