09.01.2023, Miroslav Fuks

Fotbalisté FC Vysočina dnes vyběhli k prvnímu tréninku zimní přípravy

Fotbalisté FC Vysočina dnes vyběhli k prvnímu tréninku zimní přípravyObdobí odpočinku a individuálních tréninků je u konce. Fotbalisté FC Vysočina se dnes po více než měsíci znovu sešli, aby zahájili zimní blok s množstvím tréninků a zápasů. Na úvodním tréninku nechybělo několik mladíků z klubové líhně a též jim byl ve finální podobě představen realizační tým kouče Ondřeje Smetany.

 

Jakou náplň měl dnešní úvodní trénink? „Byl ryze herní. Nutno připomenout, že tým se poprvé sešel už v pátek 6. ledna, kdy absolvoval nezbytné funkční a diagnostické testy na Fakultě tělesné výchovy a sportu v Praze. Bohužel, jak v pátek, tak i dnes ze zdravotních důvodů absentovali Franěk, Shudeiwa, Irodotos a Piško,“ informoval Ondřej Smetana, jenž se bude se svými svěřenci připravovat v domácím prostředí. Zde mohou využít kvalitních tréninkových podmínek, dobře připravených terénů, umělé trávy v areálu Na Stoupách a posilovny na stadiónu. Úvodní přípravný duel bude mít modelový charakter a v pátek 13. ledna v něm od 10:00 hodin nastoupí dvě jedenáctky hráčů zařazených do zimní přípravy.

Na ordinování náročných a pestrých tréninkových dávek nebude kouč Smetana rozhodně sám. Jeho asistenty jsou Michal Vávra a nově nastoupivší Tomáš Palinek, jenž dlouhé roky působil v Olomouci a naposledy byl asistentem u juniorky Sigmy. Gólmany má v péči nadále Tomáš Pokorný a post kondičního trenéra obsadil Dominik Špavelko, s nímž má Smetana velmi dobré zkušenosti z přípravy ostravského Baníku.

Mezi šestadvacítkou fotbalistů, kteří figurují na startu zimního bloku FCV, schází krajní obránce či stoper Vojtěch Křišťál. Třiadvacetiletý jihlavský odchovanec projevil zájem přestoupit a nyní probíhají jednání o změně dresu. Naopak byla v kabině „áčka“ rozšířena už tak velmi početná kolonie mladíků a produktů mládežnické líhně FCV. V zimní přípravě dostane šanci kometa podzimní části dorostenecké ligy a český reprezentant U18 Filip Šancl, kterému je teprve 17 let. Doplňme, že už během podzimní části se do kádru prvního celku zařadili další dorostenci – levý obránce Dominik Farka a ofenzivní hráč Michal Záhradnik. Do kádru U19 věkem náleží i třetí gólman Petr Janota a křídelník Lukáš Fila. Jen o rok starší jsou další odchovanci – stoper Daniel Jiřík, křídelník Miroslav Křehlík a středopolař Jan Vítek.

Sluší se doplnit i jména dalších hráčů, kteří prošli mládeží FC Vysočina a nyní se připravují s prvním týmem: gólmani Adam Jágrik a Pavel Soukup, obránci Tomáš Svoboda a Filip Vedral, záložníci Tomáš Franěk (vrátil se z hostování ve Velkém Meziříčí), Radek Křivánek a Fares Shudeiwa.

Kádr FC Vysočina na startu zimní přípravy:

Brankáři: Adam Jágrik, Petr Janota, Pavel Soukup

Obránci: Dominik Farka, Šimon Gabriel, Irodotos Christodoulou, Daniel Jiřík, Jaroslav Peřina, Milan Piško, Tomáš Svoboda, Filip Vedral

Záložníci: Lukáš Fila, Tomáš Franěk, Miroslav Křehlík, Radek Křivánek, Matúš Lacko, Marvis Amadin Ogiomade, Jakub Selnar, Fares Shudeiwa, Filip Šancl, Miroslav Tureček, Jan Vítek, Michal Záhradnik, Lukáš Zoubele

Útočníci: Justin Araujo-Wilson, Mame Alassane Tall

 
Aktuálně

U17: Domácí prohra se Zbrojovkou

Ani jihlavský mladší dorost nedokázal vyzrát v moravském derby na brněnskou Zbrojovku a prohrál 0:3 (0:2). Vysočina si ale i přes tento výsledek drží 13. příčku v tabulce a v příštím kole zavítá na půdu Slavie Praha. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu