15.03.2023, Miroslav Fuks

Vysočina věří, že z Táborska může odvézt vítězství

Vysočina věří, že z Táborska může odvézt vítězstvíNa konci srpna loňského roku z toho bylo velmi vydařené utkání a nejvyšší vítězství FC Vysočina v dosavadním průběhu aktuálního ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. V neděli 19. března je od 15:00 hodin na programu odveta na stadiónu FC SILON Táborsko, přičemž lze rozhodně očekávat mnohem náročnější bitvu a velký boj o cenné druholigové body.

 

Podzimní jihlavská výhra nebyla z hlediska vzájemné bilance obou klubů překvapivá. Vysočina totiž s Táborskem na svém stadiónu z šesti odehraných utkání dosud neztratila ani bod. Zato dříve v Sezimově Ústí a nyní v Táboře je bilance zcela vyrovnaná. Bude tedy velice zajímavé sledovat, jak si naši hráči v první venkovní bitvě v jarní části povedou. Zvlášť, když mají v tomto soutěžním ročníku lepší bilanci na hřištích soupeřů, než doma v Jiráskově ulici. Čím si tento bodový fakt vysvětluje asistent trenéra Michal Vávra? „Předně je třeba říci, že jsme v úvodních dvou domácích duelech ztratili čtyři body. Zápasy proti Chrudimi a Karviné jsme měli rozehrané velmi dobře a byli jsme opticky lepší, ale scházelo nám proměnění vyložených šancí, které jsme si dokázali vypracovat. Výkony týmu jsou však příslibem a lze na nich stavět. Rádi bychom to potvrdili i v Táboře, kde bychom určitě chtěli bodovat.“

Táborsku během zimní přestávky v kádru zůstali pouze tři střelci branek v probíhajícím ročníku II. ligy, kteří v součtu nastříleli pouhé tři branky! Pětigólový Babacar v zimě přestoupil do Slavie a odtud putoval na hostování do Teplic. Kabinu opustili i zkušení dvougóloví Nešpor (hledá si angažmá) a Ledecký (návrat do Teplic). V kádru už nefigurují ani jednogóloví Tolno a stoper Bederka (Karviná). Ztrátou je jistě i přestup talentovaného gólmana Zadražila do Plzně. Toho by v brance měl nahradit zkušený exkarvinský Pastornický a o střílení branek by se měli podělit Jakub Šašinka a Ede Oloko. Posilou by měli být i exbudějovický obránce Novák a záložníci Kateřinák (Hradec Králové), Kronus (Plzeň) a Dordić (Varnsdorf). O tom, že kádr Silonu v zimní pauze prošel velkou proměnou, nejlépe vypovídá fakt, že hned sedm fotbalistů si v úvodním jarním utkání (doma 0:0 s Vyškovem) připsalo premiéru v táborském dresu!

Vnímáte, že střílení branek by pro současný táborský celek mohl být problém? A jak moc je pro vás nečitelná jeho jarní sestava? „Bez ohledu na fakt, že Táborsku někteří střelci branek odešli nebo že v úvodním utkání jara neskórovali, nemáme tento pocit. V zimní pauze byl náš nadcházející soupeř velmi produktivní a proti Vyškovu byli blíže vítězství. Rozhodně stále mají sílu dopředu, nebezpeční jsou Šašinka, Dordić, Kronus či mladík Mach. Ano, Táborsko v zimě prošlo mnoha změnami, navíc jejich duel v Chrudimi byl odložen, tudíž na startu jara opravdu nejsou tolik čitelní z hlediska sestavy či taktiky,“ upozornil Vávra.

Je něco nového na marodce FC Vysočina? Jak jsou na tom Piško nebo Křivánek? „Věříme, že oba zmínění fotbalisté se do našeho tréninku naplno zapojí během reprezentační pauzy. Ostatní by na Táborsko měli být fit,“ doplnil asistent trenéra Ondřeje Smetany.

Vzájemná bilance ve II. lize: 11 utkání  7 – 3 – 1  21:10 / doma: 6 utkání  6 – 0 – 0  16:4 / venku: 5 utkání  1 – 3 – 1  5:6
Poslední vzájemné utkání: 26.8.2022 – Vysočina slaví první domácí vítězství v sezóně! Za tři body díky třem brankám zvládla náročný duel proti FC SILON Táborsko. Jihlavský celek šel do vedení díky trefě Tomáše Svobody, ve druhém dějství na konečných 3:0 (1:0) zvýšili Lukáš Zoubele a Miroslav Tureček.

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 3 - Tureček, Selnar, 2 – Vedral, Zoubele, Gabriel, Araujo-Wilson, 1 – Křivánek, Peřina, Svoboda, Shudeiwa, Ogiomade, vlastní.

FC SILON Táborsko

Sestava v posledním utkání: Pastornický – Kosek, Navrátil, Novák, Plachý – Alexandr, Kronus, Dordić (63. Sylla), Kateřiňák – J.Mach (90+3. Varačka), Šašinka (81. Koné).
Trenér: Roman Nádvorník
Střelci: 5 – Babacar, 2 – Nešpor, Ledecký, 1 – Bederka, Tolno, Plachý, Mach, Varačka.

 
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu