08.04.2023, Miroslav Fuks

Série nekončí – Opavu v posledních vteřinách rozesmutnil Tureček!

Série nekončí – Opavu v posledních vteřinách rozesmutnil Tureček!Série stále nekončí! FC Vysočina v Opavě prodloužil sérii bez porážky na šest utkání a domácí na tříbodový zisk čekají už dlouhých 11 kol! Slezané byli po většinu utkání lepším celkem, v 32. minutě šli díky brance Rataje do zaslouženého vedení a dlouho jej bez větších obtíží kontrolovali. Jenže v posledních vteřinách jim radost z vítězství vzal Miroslav Tureček precizně zahraným přímým kopem – 1:1 (1:0)!

 
OpavaOpava
21.kolo, sobota 8.4.2023, 15:00
1:1
(1:0)
FC VysočinaFC Vysočina
 

Gól: 32. Rataj - 90+5. Tureček
ŽK: 83. Šigut, 90+4. Omale – 30. Araujo-Wilson, 75. Lacko
Rozhodčí: Opočenský – Vodrážka, Cichra
Diváci: 1081
Opava: Číž – Cykalo, Helebrand, Janoščín (C) – Šigut, Rychlý, Omale, Haitl (65. Whiffen), Kadlec – Rataj (74. Yunis), Hranoš (88. Ščudla). Náhradníci: Lasák – Gorčica, Vincour, Latoň.
FC Vysočina: Jágrik – Svoboda, Vedral, Gabriel, Peřina – Vítek (72. Lacko), Tureček - Ogiomade (82. Křehlík), Selnar, Záhradnik (72. Tall) - Araujo-Wilson (55. Fila). Náhradníci: Janota – Křišťál, Piško.
Stanice TV prenosu: záznam
 

Komentář

Kouč Smetana oproti sestavě v duelu s „béčkem“ Sparty neučinil žádnou změnu. Na lavičce už byli k dispozici Lacko a Tall.

Opavští byli v úvodních minutách aktivnějším celkem, ale diváci na šance museli čekat do 21. minuty. To Janoščín předal míč Ratajovi, který ve vápně obešel protihráče a hledal Hranoše, který se ke střele ale nedostal. Vzápětí pak Hranošovu dělovku vytáhl Jágrik mimo tyče a Šigutova dorážka šla vedle! Chvilku poté se otevřela dálnice před Omalem, který vběhl do vápna, vše vsadil na razanci, jenže svou ranou rozvlnil jen boční síť jihlavské brány! V půlhodině hry šli opavané do zaslouženého vedení po šťastné akci. Janoščín průnikovou přihrávkou vysunul rozběhnutého Rataje, který s balonem pronikl do vápna. Už se zdálo, že celou akci pokazil, opavský útočník ale stačil vystřelit, trefil do zad Svobodu a míč se odrazil přesně do protipohybu gólmana Jágrika, jenž na změnu směru nestačil reagovat – 1:0. Vysočina se bohužel za první pětačtyřicetiminutovku k ohrožení branky soupeře nedostala.

Vysočině se příliš nevydařil ani vstup do druhé půle. Ve 46. minutě se dravý Rataj prodral přes Peřinu a zkoušel to z ostrého úhlu. Gólman Jágrik vyrazil míč na roh. Chvíli poté chyboval Gabriela, díky čemuž se do zakončení dostal Omale. Byl sám před hostujícím gólmanem, ale střelou z ostrého úhlu Jágrika nepropálil. V 59. minutě rozběhnutý Hranoš z levé strany vlétl do vápna, předal míč Ratajovi, který střelou bez přípravy orazítkoval břevno! Kadlec pak na balon hlavou těsně nedosáhl. Po hodině hry se míče u pravé tyče zmocnil Šigut, vypálil z ostrého úhlu a těsně minul levou tyč hostující brány. V 62. minutě se vlevo prosadil Záhradnik, ve vápně hledal Selnara, před ním ovšem včas skluzem uklidil míč do bezpečí Janoščín. Na hráčích v modrém byla patrná snaha o vyrovnání, ale nebezpečí pro exjihlavského gólmana Číže nepřicházalo. Naopak nadále hrozili hráči ve žlutém. V 79. minutě to Helebrand po dlouhém nákopu zkusil prudkým centrem bez přípravy a Yunisovi scházely pouze centimetry k tomu, aby hlavou trknul do míče. V 85. minutě opavský brek zakončoval technicky na zadní tyč Hranoš, ale jeho tečovaná střela skončila na rohu. Ani nervózní závěr mnoho vzruchu před opavskou brankou nepřinesl. Výjimkou byly poslední vteřiny nastaveného času, kdy byl těsně před vápnem faulován Selnar a sudí z nadějné pozice nařídil přímý kop. K míči se postavil Tureček a přízemní střelu přes zeď zakroutil přesně k pravé tyči Čížovy branky – 1:1! Slezský FC byl lepším celkem, ale vítězné radosti se opět nedočkal.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
7.kolo | FC Vysočina - Opava | 0:1
21.kolo | Opava - FC Vysočina | 1:1
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu