08.04.2023, Miroslav Fuks

Smetana: V Opavě jsme neodehráli kvalitní či dobrý zápas

Smetana: V Opavě jsme neodehráli kvalitní či dobrý zápasVysočina nadále drží svoji jarní sérii neporazitelnosti, kterou až na vítězství proti juniorce Sparty tvoří jednobodové zisky. Čtvrtou jarní remízu Jihlava vybojovala na horké půdě v Opavě, kde rozhodně tahala za kratší konec provazu. V tomto duchu duel okomentoval i kouč Ondřej Smetana.

 

„V Opavě jsme neodehráli kvalitní či dobrý zápas. Špatně jsme do něj vstoupili, když jsme se dlouho nebyli schopní popasovat s opavským herním rozestavením. Špatně jsme napadali, z čehož plynuly nedostatky a díry v naší defenzívě. Neměli jsme odražené míče, opavští nás ve středu hřiště přehrávali a způsobovali nám problémy. I směrem dopředu nám nefungovala přípravná fáze a součinnost naší ofenzivní čtyřky. V poločase jsme se hráče snažili srovnat a na nedostatky je upozornit, ale velký efekt to na trávníku nepřineslo. Obraz hry byl navíc jiný, neboť Opava se zatáhla do hlubšího bloku a chtěla z ní vycházet do rychlých protiútoků. Byla nebezpečná a my v průběhu druhé půle přežili některé šance domácího celku. My jsme se naopak nebyli schopní dostat k pořádnému ohrožení domácí branky. Měli jsme tam jen nějaké náznaky a pasáže, kdy jsme slušně kombinovali. Rozhodně nešlo hovořit o trvalejším tlaku. Naštěstí jsme v úsilí vytrvali a v závěrečné pasáži duelu jsme si vynutili faul na hranici šestnáctky. Přímý kop skvěle a naprosto ideálně trefil Míra Tureček, který nám zajistil bod,“ okomentoval průběh duelu Ondřej Smetana.

Ten poté svá slova doplnil: „Cením si, že kluci nesložili zbraně a stále bojovali alespoň o bod, přestože se dění na hřišti neodvíjelo dle našich představ a soupeř byl kvalitnější, lepší. Za své úsilí nakonec byli odměněni v posledních vteřinách těžkého duelu vyrovnání brankou a důležitým bodem. Ze zápasu se každopádně musíme ponaučit a příště duel zvládnout lépe.“

Ve Slezsku jste v minulosti působil jako hráči i trenér. Byl pro Vás duel na opavském stadiónu nějak pikantní či prestižní? „Neřekl bych. Byl jsem rád za dobrou fotbalovou atmosféru, na stadiónu v Opavě se hraje vždy dobře. Fanoušci zde dokážou vytvořit atmosféru a hraje se zde hned jinak. Jen škoda, že jsme se zde nepředvedli v lepším světle. Nebyl to pro nás dobrý zápas, ale i takový se hrají a o to více nás vydřený bod musí těšit,“ doplnil Smetana.

Opava hrála dobře a mocně toužila po kýženém vítězství, ze kterého se naposledy radovala 30. září. Blízko byla v minulém kole na Slavii, kdy inkasovala vyrovnání z přímého kopu v páté minutě nastavení. Nyní proti Vysočině ze stejné pozice o minutu později! Pozápasové zklamání bylo možné na opavském stadiónu krájet, že? „To jednoznačně. Do jejich rozpoložení a frustrace se dokážu docela dobře vžít. Myslím si však, že pokud budou v takových výkonech, intenzitě a nasazení pokračovat, tak se brzy výher dočkají. Před námi je ještě dost kol. Jistě udělají vše pro záchranu a myslím, že to zvládnou,“ řekl lodivod FCV závěrem.

 
Související
Aktuálně

Pavel Mazánek: Proti Prostějovu nastoupíme s vírou ve vlastní schopnosti

S větším klidem a se zvýšeným sebevědomím míří fotbalisté FC Vysočina k další velice důležité bitvě v rámci FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. V sobotu 27. dubna se od 10:30 hodin představí na trávníku o záchranu bojujícího Prostějova. Tým exjihlavského trenéra Radima Kučery k domácím utkáním nastupuje v azylu 1.HFK Olomouc. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu