11.04.2023, Miroslav Fuks

Vysočina na svém stadiónu touží po skalpu třetího celku tabulky

Vysočina na svém stadiónu touží po skalpu třetího celku tabulkyFotbalisté FC Vysočina v šesti odvetných duelech FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY nepoznali hořkost porážky a svoji příjemnou sérii rozhodně hodlají prodloužit i tento pátek 14. dubna. V tradičních 18:00 hodin nastoupí proti jednomu z favoritů soutěže – 3. celku tabulky SK Líšeň. A budou chtít zvítězit!

 

Vysočina bude mít proti Líšni dvojnásobnou motivaci. Nejen, že bude chtít potvrdit velice cenný bod z Opavy a potěšit své fanoušky druhou domácí výhrou na jaře, ale svému brněnskému soupeři bude chtít vrátit podzimní porážku 2:0. „Výzvou je samotný fakt, že nastoupíme proti celku, který po celý letošní ročník atakuje příčky, které znamenají baráž o nejvyšší soutěž. Vnímáme velkou vyrovnanost II. ligy a kluci chtějí dokázat, že Líšeň jsou schopní porazit. Navíc bychom chtěli odčinit náš nepřesvědčivý výkon z Opavy. I s ohledem na to, že se nám postupně vyprazdňuje marodka, zvažujeme zásahy do základní sestavy. Uvidíme, jak budou kluci vypadat v tomto tréninkovém týdnu,“ řekl asistent trenéra Tomáš Palinek, jenž dodal: „Oproti duelu v Opavě musíme zlepšit celou řadu aspektů naší hry. Kvalitnější musí být naše přechodová fáze, potřebujeme být přesnější, odvážnější a více se tlačit do koncovky.“

Líšeň je od svého historického postupu do FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY štikou a překvapením soutěže. Přes řadu citelných odchodů svých fotbalistů na lepší adresy trvale náleží do horní poloviny tabulky. Hned v premiérovém ročníku 2019/20 skončila na 9. pozici, o rok později vybojovala senzační stříbro (přímo postupoval pouze první celek) a v loňském ročníku brala konečné 4. místo. Aktuálně je se ziskem 35 bodů třetí s poměrně velkým sedmibodovým náskokem na devátou Jihlavu. Bodově úspěšnější je přitom na stadiónech soupeřů, kde v jedenácti utkáních získala 20 bodů!

Líšeň, jejíž kádr v zimě doznal jen minimální změn, do jara vstoupila porážkou 2:0 ve Varnsdorfu, kterou v dalším kole odčinila totožným vítězstvím nad výborně hrající Vlašimí. V dalších zápasech svěřenci trenéra Valachoviče podlehli na stadiónu Příbrami a poté na svém stadiónku nestačili na Vyškov (0:1). V posledních dvou kolech byli líšeňští bodově úspěšnější – tři body odvezli z půdy juniorky Olomouce a před týdnem 1:1 remizovali s Chrudimí.

Kde vidíte silné stránky hry líšeňského celku? Na které fotbalisty nadcházejícího soupeře si budete muset dát pozor? „Líšeň disponuje zkušeným celkem s poměrně ustálenou sestavou a výbornou defenzívou. Stálicí je gólman Vajner, na krajích obrany hrají zkušení Pašek a Lutonský, obranu drží stopeři Černín a Jeřábek s defenzivním halvem Čermákem. Ten společně s Matochou tvoří hru svého celku. V ofenzívě jsou nebezpeční záložníci Ulbrich, Sokol, Polášek či Machalík, a na hrotu Vandas nebo Zikl,“ uvedl asistent trenéra Ondřeje Smetany.

VSTUPENKY NA UTKÁNÍ: on-line prodej ZDE

Vzájemná bilance: 7 utkání  2 – 2 – 3  7:10 | doma: 2 – 1 – 0  5:3 | venku: 0 – 1 – 3  2:7

Poslední vzájemné utkání: 10.9.2022 - Vysočina podlehla v magnetu 8. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY na stadiónu lídra tabulky 2:0 (0:0). Proti SK Líšeň sehrála vyrovnaný duel, který rozhodla přesná střela Machalíka z úvodu druhé půle. V závěru dal výsledku konečnou podobu Ulbrich. Jihlava tak prohrála ve druhém utkání v řadě a na bod z Líšně čeká již tři zápasy.

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 5 - Selnar, 4 - Tureček, 2 – Vedral, Zoubele, Gabriel, Araujo-Wilson, Ogiomade, 1 – Křivánek, Peřina, Svoboda, Shudeiwa, vlastní.

SK Líšeň 2019

Sestava v posledním utkání:  Vajner – Pašek, M.Jeřábek, Otrísal, Lutonský – A.Čermák – Ulbrich (90. Bednář), Polášek (81. Šumbera), Matocha, Sokol (90. Weber) – Vandas.
Trenér: Milan Valachovič
Střelci: 6 – Čermák, 5 – Vandas, 3 – Ulbrich, 2 – Lutonský, Zikl, Černín, 1 – Sokol, Laczkó, Matocha, Šumbera, Machalík, Pašek, Polášek, Reteno Elekana.

 
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu