14.04.2023, Miroslav Fuks

Smetana: Zápas rozhodlo neproměnění našich šancí v první půli

Smetana: Zápas rozhodlo neproměnění našich šancí v první půliVysočina utrpěla první jarní prohru a prakticky ztratila šanci protlačit se do špičky druholigové tabulky. Naopak hostující a velmi dobře hrající Líšeň slaví historicky první vítězství v Jihlavě. Jak těsnou porážku svého celku okomentoval kouč Ondřej Smetana?

 

„Dobře jsme věděli, jak silný soupeř k nám přijede a jakou hrou se bude s největší pravděpodobností prezentovat. Že budou vycházet z kvalitní a kompaktní obrany, že budou hrát účelně a pragmaticky. Zápas se tak opravdu vyvíjel. Úvodních dvacet minut bylo poměrně vyrovnaných, pak si myslím, že jsme měli trošku převahu a dostávali jsme se do šancí. Ty jsme však neproměnili, což podle mne zápas rozhodlo. Když už nás tým s takto kvalitní defenzívou do gólovek pustí, tak je prostě musíme dát. Proti takovému soupeři se musíme chovat koncentrovaně a důsledně v každém momentu utkání a tyto situace dotáhnout. To bohužel ještě neumíme nebo se nám to nedaří. Na tomto aspektu, který zápasy rozhoduje, musíme primárně zapracovat,“ řekl v úvodním slovu Ondřej Smetana.

Ten poté popsal rozhodující moment duelu: „Při kvalitě, síle a výšce Líšně může duel rozhodnout jedna standardní situace. Připravovali jsme se na ně, ale stejně došlo k podskočení centru od rohového praporku a od našeho hráče se balón dostal do ideální pozice nabíhajícímu hráči Líšně, který to na zadní tyči dobře zavřel. Mrzí mne to. Pro naše mladé kluky, kterých dnes bylo v sestavě celá řada, to je velká škoda. Odehráli dobrý zápas, tvrdě makali, snažili se a dokázali si vypracovat spoustu nadějných ofenzivních akcí. Zvlášť musím ocenit poctivou a kvalitní defenzivní činnost celého týmu. Zodpovědně jsme nabírali jejich protiútoky a stopeři důraznou zodpovědnou hrou nebezpečného Vandase k ničemu nepustili. Bodového povzbuzení jsme se bohužel nedočkali. Musíme nadále pracovat a využít těžce získaných zkušeností, abychom obdobná utkání příště zvládali lépe,“ zdůraznil kouč FCV.

Bylo to dnes i o zkušenostech? Váš tým vyběhl s věkovým průměrem 21 let, naopak hosté nasadili velice ostřílenou jedenáctku. „Věřili jsme, že i s velice mladým týmem můžeme uspět. Chtěli jsme se prezentovat rychlým fotbalem, napadáním, bojovností. Myslím si, že jsme měli pasáže, kdy se nám to dařilo. Asi jich však bylo málo. Zároveň se však musíme i proti takto silnému soupeři vyvarovat chybám,“ uvedl Smetana.

Jak složitě se domácímu trenérovi skládala sestava při karetních trestech Selnara a Lacka, a při četných zdravotních absencích dalších hráčů? „Zranění máme opravdu dost. Některé jsou však už dlouhodobé, s nimi už nic neuděláme. Oba fotbalisté pykající za karty by nám dnes určitě pomohli, a jistě tomu tak bude v duelech, které jsou před námi. Myslím si, že jsme to i bez nich dnes mohli zvládnout lépe.“

JEŽOUR TV: Jak duel okomentovali střední záložník Miroslav Tureček a kouč Ondřej Smetana?

 
Související
Aktuálně

Pavel Mazánek: Proti Prostějovu nastoupíme s vírou ve vlastní schopnosti

S větším klidem a se zvýšeným sebevědomím míří fotbalisté FC Vysočina k další velice důležité bitvě v rámci FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. V sobotu 27. dubna se od 10:30 hodin představí na trávníku o záchranu bojujícího Prostějova. Tým exjihlavského trenéra Radima Kučery k domácím utkáním nastupuje v azylu 1.HFK Olomouc. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 10:30
1.SK Prostějov
FC Vysočina Jihlava
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu