17.04.2023, Miroslav Fuks

Vysočinu čeká už ve středu náročná bitva ve Varnsdorfu

Vysočinu čeká už ve středu náročná bitva ve VarnsdorfuFotbalisté FC Vysočina v pátek přišli o šestizápasovou bodovou sérii. Už ve středu 19. dubna budou mít příležitost začít novou úspěšnou šňůru, ovšem soupeře proti sobě bude mít z těch nejméně oblíbených a nejtěžších. Od 17:00 hodin se totiž představí na stadiónu FK Varnsdorf.

 

Celek ze Šluknovského výběžku vždy disponuje nebezpečným týmem. A hlavně to na Jihlavu prostě umí, což jasně dokumentuje bilance vzájemných duelů, která hovoří výrazně v jeho prospěch. Vysočina ve Varnsdorfu z šesti pokusů ještě nikdy nevyhrála a vstřelila pouze jednu branku! I na svém stadiónu má ze sedmi bitev méně než poloviční úspěšnost. Tuto bilanci na stranu varnsdorfského FK převážil podzimní duel, v němž jihlavští fotbalisté po nepřesvědčivém výkonu podlehli 1:2. Vysočina tedy má Varnsdorfu co oplácet a uspět na jeho stadiónu by pro mladý jihlavský celek mělo představovat velkou motivaci!

Varnsdorf náleží mezi stálice II. ligy. Ačkoli se po v sezónách 2019/20 a 2020/21 zdálo, že je pouze otázkou času, kdy tento severočeský celek sestoupí do ČFL. Místo toho přišel na podzim 2021 velký varnsdorfský restart, který trvá až doteď. V ročníku 2021/22 „Vanďák“ vybojoval velmi slušnou 6. příčku a letos má nakročeno k ještě lepšímu umístění. Náleží mu 5. příčka se ztrátou pouhých tří bodů na barážové pozice. Tým kouče Miroslava Holeňáka na téže příčce přezimoval a v trpělivém sbírání bodů pokračuje i na jaře. Vyhrál nad „béčkem“ Slavie a šokoval výhrou v Příbrami, k tomu přidal remízu v Prostějově a Olomouci B. Naopak doma nestačil na Duklu Praha a podlehl i v Třinci.

Kádr Varnsdorfu se přes zimu proměnil jen minimálně. Po hojně medializované kauze tým opustil šestigólový Dordić (Táborsko) a do Teplic se vrátili střelec tří gólů Radosta a Vachoušek. Naopak tým formou hostování tradičně posílili talentovaní mladíci z prvoligových klubů – Osmančík (Bohemians), Dufek (Mladá Boleslav), Kurka (Pardubice), Sirotník (Slavia) a také Josef Švanda, který je odchovancem Vrchoviny, odkud přestoupil do Teplic. Základní sestavu tvoří zkušená hráčská osa v podobě gólmana Vaňáka, stoperů Kouřila a Zbrožka, obránce Richtera, defenzivních záložníků Bláhy a Kubisty a ofenzivních hráčů Schöna, Ondráčka a Rudnytskyyho, které doplňují mladíci Osmančík a Samko. Na hrotu pak nastupuje letní nigerijská posila Tanko, který už stihl vstřelit 7 branek.

Kde vidí přednosti varnsdorfského týmu asistent trenéra Michal Vávra? A co musí váš celek zlepšit, abyste ve středu ve Šluknovském výběžku mohli pomýšlet na bodový úspěch? „Náš středeční soupeř vychází ze zkušené, stabilní a urostlé obrany do kontrů, v nichž vyniká zejména Schön. Mají opravdu velmi rychlou a nebezpečnou přechodovou fázi, navíc nepanikaří, dokážou si gólové situace připravit a mohou se nahoře opřít o rychlého a silného útočníka Tanka. Čeká nás opravdu těžký soupeř, proti němuž se oproti domácímu duelu s Líšní musíme zlepšit v řadě aspektů. Zejména mám na mysli finální fázi a efektivitu v poslední třetině hřiště.“

Mohou fanoušci očekávat, že do sestavy po uplynutí karetních trestů zařadíte Lacka a Selnara? Je na obzoru uzdravení některého z marodů? „S dvojicí, která pykala za čtyři žluté karty, můžeme do středu pole počítat. S uzdravením Zoubeleho, Soukupa, Shudeiwy, Křivánka nebo Vlka je to horší. Ještě budou nějaký čas potřebovat,“ uvedl asistent kouče Ondřeje Smetany.

Vzájemná bilance ve II. lize: 13 utkání 3 – 3 – 7 9:15 | doma: 7 utkání 3 – 0 – 4 8:8 | venku: 6 utkání 0 – 3 - 3 1:7
Poslední vzájemné utkání: 16.9.2022 – Dobrý vstup do soutěže je minulostí. FC Vysočina prohrál třetí zápas v řadě a opouští lichotivé příčky tabulky. Páteční bitvu dvou třináctibodových týmů totiž na jihlavském stadiónu rozhodl Varnsdorf díky dvěma brankám Dordiće. Na tu první do půle dokázal Šimon Gabriel odpovědět, ale ve druhém dějství už domácí střelci vyšli naprázdno – 1:2 (1:1).

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 5 - Selnar, 4 - Tureček, 2 – Vedral, Zoubele, Gabriel, Araujo-Wilson, Ogiomade, 1 – Křivánek, Peřina, Svoboda, Shudeiwa, vlastní.

FK Varnsdorf

Sestava v posledním utkání: Vaňák – Richter, Kouřil, Zbrožek (85. Penc), Kurka (71. Švanda) – Bláha, Samko (85. Kubista) – Schön, Osmančík (63. Rudnytskyy), Ondráček (63. Dufek) – Tanko.
Trenér: Miroslav Holeňák
Střelci: 8 – Tanko, 6 – Dordić, 3 – Radosta, Rudnytskyy, Schön, 2 – Zbrožek, Samko, Osmančík, 1 – Kouřil, Kurka, Ondráček, Žák.

 
Související
Aktuálně

Pavel Mazánek: Proti Prostějovu nastoupíme s vírou ve vlastní schopnosti

S větším klidem a se zvýšeným sebevědomím míří fotbalisté FC Vysočina k další velice důležité bitvě v rámci FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. V sobotu 27. dubna se od 10:30 hodin představí na trávníku o záchranu bojujícího Prostějova. Tým exjihlavského trenéra Radima Kučery k domácím utkáním nastupuje v azylu 1.HFK Olomouc. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu