20.04.2023, Miroslav Fuks

Dokáže FC Vysočina vzít body Radově Dukle Praha?

Dokáže FC Vysočina vzít body Radově Dukle Praha?Fotbalová Vysočina není v jednoduché situaci. Po prohře s Líšní a debaklu ve Varnsdorfu se propadla do druhé poloviny tabulky s pouze pětibodovým náskokem na sestupové příčky. O to více potřebuje jihlavský tým naplno bodovat v nejbližším utkání na svém stadiónu. V neděli 23. dubna od 17:00 hodin to však proti Dukle Praha nebude vůbec jednoduché.

 

Exligová Dukla má totiž výbornou formu. Zatímco v první polovině ročníku nasbírala jen 17 bodů (o jeden méně, než FCV) a skončila na 12. příčce, tak aktuální jarní tabulce vévodí. Z osmi utkání vytěžila už 19 bodů a utrpěla v nich pouze jednu smolnou porážku – na svém stadiónu s Příbramí. Mančaft exjihlavského kouče Petra Rady vyhrál ve Vyškově, porazil Třinec, juniorku Slavie a ve dvou bláznivých venkovních duelech slavil shodně výhru 3:4 – ve Varnsdorfu a ve Vlašimi. Ve středečním kole se pak nadřel na tři body proti Olomouci B. Přehlédnout nelze ani gólovou produktivitu Dukly, která za 8 zápasů nastřílela už 20 branek – nejvíc ze všech týmů FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY!

Vysočina se o formě a ofenzivní síle celku z Julisky přesvědčila v posledním období hned dvakrát. Na konci záři z Prahy odjela poražena potupně 5:0 a o mnoho lépe si nevedla ani v zimním přípravném duelu, které Pražané na umělce Na Stoupách ovládli v poměru 1:4. Dukle tedy máme co vracet!

Dukla může vybírat ze silného a početného kádru kvalitních hráčů. Vždyť se v zimě nebo už během podzimu bez obtíží vyrovnala s odchodem trojice borců do I. ligy – Součka do Jablonce, Seung-Bina do Slovácka a Adedirana do Českých Budějovic. Naopak ale přivítala kvalitní posily – Krcha (Bohemians), Zapletala (Prostějov) a navrátilce Červenku z Pardubic. Kostru pražského celku tvoří nestárnoucí gólman Rada, obránci Piroch, Krch, Barac a Holiš, středopolaři Peterka, Havelka, Moulis, Buchvaldek, a Hrubeš, a na hrotu kanonýr Matějka, který už stihl vstřelit 13 branek!

VSTUPENKY NA UTKÁNÍ: on-line prodej ZDE

Vzájemná bilance: 27 utkání  6 – 11 – 10  37:47 | doma: 13 utkání  2 – 7 – 4  16:18 | venku: 13 utkání  4 – 4 – 6  21:29
Poslední vzájemné utkání: 30.9.2022 – Střelecké a výsledkové trápení FC Vysočina bohužel pokračuje. Jihlavský celek na Julisce sehrál vydařený první poločas, neproměnil několik vyložených šancí a před odchodem do kabin inkasoval dvě branky v rychlém sledu. Dukla Praha poté ovládla druhý poločas, v němž přidala další tři branky na potupných 5:0 (2:0).

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 6 - Selnar, 4 - Tureček, 3 - Araujo-Wilson, 2 – Vedral, Zoubele, Gabriel, Ogiomade, 1 – Křivánek, Peřina, Svoboda, Shudeiwa, vlastní.

FK Dukla Praha

Sestava v posledním utkání: Rada – Barac, Peterka, Krch, M. Zapletal – Kozel (90+3 Matoušek), Havelka, Hrubeš (60. Hodek) – Moulis (90. Piroch), Červenka (60. Šebrle), Matějka (90. Buchvaldek).
Trenér: Petr Rada
Střelci: 13 – Matějka, 5 - Moulis, 4 – Seung-Bin, 3 – Buchvaldek, Kozel, 2 – Piroch, Krch, Hrubeš, Aderian, 1 – V.Svoboda, Peterka, Havelka, Šebrle.

 
Související
Aktuálně

Pavel Mazánek: Proti Prostějovu nastoupíme s vírou ve vlastní schopnosti

S větším klidem a se zvýšeným sebevědomím míří fotbalisté FC Vysočina k další velice důležité bitvě v rámci FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. V sobotu 27. dubna se od 10:30 hodin představí na trávníku o záchranu bojujícího Prostějova. Tým exjihlavského trenéra Radima Kučery k domácím utkáním nastupuje v azylu 1.HFK Olomouc. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu