19.04.2023, Miroslav Fuks

Smetana: Třetí branka kluky nalomila a ta čtvrtá zlomila

Smetana: Třetí branka kluky nalomila a ta čtvrtá zlomilaKouč Ondřej Smetana po utkání ve Varnsdorfu jen těžko hledal slova. Jeho celek ve druhém dějství zcela propadl, hned pětkrát inkasoval a utrpěl potupnou a ojediněle vysokou porážku 7:2 (2:1). S jakým plánem do duelu nastoupil?

 

Máme stále poměrně velkou marodku, pro žluté karty vypadl Peřina a zcela nachystaní na kompletní porci minut nebyli ani další hráči. V rámci naší situace jsme nasadili tu nejlepší možnou sestavu. Tedy s velmi mladými běhavými hráči v ofenzívě.

Jak jste viděl první poločas?
Hra byla poměrně vyrovnaná. Každopádně platí, že když nastoupíte proti takto silnému soupeři, tak nesmíte produkovat takové chyby, které předcházely inkasovaným brankám v úvodním dějství. Dokázali jsme vyrovnat a zkraje druhého poločasu jsme byli blízko vyrovnání na 2:2, kdyby Záhradnik proměnil vyloženou příležitost. Realita je taková, že v ofenzívě teď máme mladé kluky, které se teprve učí takové situace zvládat, řešit a proměňovat. I poté jsme měli zajímavou pasáž, kdy jsme slušně kombinovali, byli tam nějaké rohy a náš územní tlak. Jenže pak po další chybě došlo k brejku a brance na 3:1.

Lze nějak vysvětlit čtvrthodinový kolaps ve druhé půli, během něj Varnsdorf vstřelil 5 branek?
Třetí branka kluky očividně nalomila a ta čtvrtá zlomila. Chyby k fotbalu samozřejmě patří, ale my jsme jich dnes udělali opravdu hodně. Zápas jsme měli dohrát úplně jinak. Rozhodně jsme domácí neměli pouštět do takového množství brejků do naší otevřené defenzívy. Varnsdorf se díky tomu dostal do herní pohody, věřil si a padlo mu do naší branky skoro všechno.

Už v neděli vás doma čeká nejlepší tým jara – Dukla Praha. Co lze během tak krátké doby s týmem udělat?
Středu si musíme ve čtvrtek vyhodnotit, z chyb se poučit a vysokou porážku zapomenout. Prostě ji dostat z hlavy. Musíme jít s maximálním odhodláním a vírou do dalšího zápasu, který bude úplně jiný. Ofenzivní síle Dukly musíme čelit poctivou a disciplinovanou defenzivou celého týmu. FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY je nevyzpytatelná a vyrovnaná soutěž, v níž může každý porazit každého.

 
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu