29.04.2023, Miroslav Fuks

Michal Vávra: Přes porážku rozhodně máme na čem stavět

Michal Vávra: Přes porážku rozhodně máme na čem stavětSmutek z výsledku, ale i povzbuzení pro zbytek soutěžního ročníku z předvedené hry, přístupu a bojovnosti fotbalistů FC Vysočina. I tak lze stručně zhodnotit dnešní nejtěsnější porážku jihlavské jedenáctky v Prostějově. O obsáhlý komentář jsme po utkání požádali trenéra Michala Vávru.

 

Do zápasu jste nastoupili v netradičním rozestavení se třemi stopery. Jak tento tah hodnotíte?
Bez ohledu na konečný výsledek bych chtěl ocenit předvedenou hru, aktivitu a přístup našich hráčů. Rozhodně máme na čem stavět a bylo možné vnímat znatelný rozdíl výkonu oproti předchozím zápasům. Dnes jsme šli alespoň za vyrovnáním, ale nebyli jsme výsledkově odměnění. Kluci za to zaslouží poděkování. Pokud se budeme takto prezentovat i nadále, tak nemám pochyb, že už v pátek proti Třinci budeme brát tři body.

Plánujete nasadit tento herní styl i do dalších duelů?
Jsme rádi, že kluci na dnešní rozestavení zareagovali velice dobře. Ostatně, platí to i pro posledních zhruba dvacet minut v Prostějově, kdy jsme po vysunutí Filipa Vedrala na hrot přešli na systém 4-4-2. Hra se třemi stopery představuje jednu z možností pro zbytek sezóny. Vždy bude záležet na hře soupeře, jeho přednostech, slabinách a našich taktických záměrech.

Co záchranářský duel v Prostějově rozhodlo?
Lze říci, že to byla šikovnost a údernost Bartolomea, který se dnes dostal do dvou či tří možností a jednu z nich proměnil. A také náš herní výpadek v rozmezí zhruba 50. až 60. minuty. Toho se musíme do nejen do nadcházejícího utkání vyvarovat. V neposlední řadě se potvrdilo, jak důležité je v druholigových duelech vstřelení úvodní branky. Poté se domácí ještě více semknuli, uzavřeli do defenzivní ulity a tři body díky velké bojovnosti dokázali uhájit po zbytek zápasu.

Vstřelení úvodní branky jste byli blízko ve druhé polovině úvodního dějství...
Je to tak. Zatímco úvodních zhruba pětadvacet minut bylo vyrovnaných, tak poslední dvacetiminutovka první půle patřila nám. Tehdy jsme měli otevřít skóre zápasu, který by se poté vyvíjel zcela jinak. Bohužel, dvě velké šance, které jsme si vypracovali, jsme neproměnili.

 
Související
Aktuálně

Pavel Mazánek: Proti Prostějovu nastoupíme s vírou ve vlastní schopnosti

S větším klidem a se zvýšeným sebevědomím míří fotbalisté FC Vysočina k další velice důležité bitvě v rámci FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. V sobotu 27. dubna se od 10:30 hodin představí na trávníku o záchranu bojujícího Prostějova. Tým exjihlavského trenéra Radima Kučery k domácím utkáním nastupuje v azylu 1.HFK Olomouc. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu