12.05.2007, Miroslav Fuks

Tulis: „Výkon byl nedůstojný našeho klubu!“

Tulis: „Výkon byl nedůstojný našeho klubu!“Po obvyklé pozápasové tiskové konferenci trenérů před přítomné novináře netradičně předstoupil i ředitel klubu a předseda představenstva Ing. Zdeněk Tulis. Mluvil velmi rozvážně a neskrýval své zklamání nad aktuálními výsledky a výkony.

„Zápas se mi hodnotí těžko. Nepodali jsme kvalitní výkon a výsledkem byla prohra, se kterou jsme absolutně nepočítali. Naše postupové ambice se tak nyní posouvají spíše do oblasti teorie. Každopádně po odehrání tohoto kola budeme mnohem chytřejší. Rozhodně necháme vychladnout hlavy a společně s akcionáři klubu si sedneme a z nastalé situace vyvodíme nějaké opatření. Musíme nějaký krok směrem ke zlepšení učinit. Naše stanovisko budete znát v úterý.

 
Čím si vysvětlujete dnešní takřka ostudný výkon proti Blšanům?

Skutečně nevím, čím si mám dnešní profesorský a málo bojovný výkon vysvětlit. Byl nedůstojný našeho klubu! Fotbalově prakticky všechny týmy přehráváme, ale chybí nám právě bojovnost a touha po vítězství. Navíc hráčům chybí sebevědomí a hrají pod velkou psychickou dekou. Zklamali mne zkušení hráči, jako jsou Vladyka, Svoboda či Faldyna. Ti měli tým výkonnostně táhnout, ale sami herně tápali. Takto se o postup rozhodně nehraje. Nemůžeme čekat, že tahouny budou mladíci Rabušic, Gebreselassie či Cihlář.

Je možné, že přistoupíte k odvolání trenéra Bokši?

Doposud jsem byl přesvědčen, že mužstvo má sílu a schopnosti na postup dosáhnout. Investovali jsme do něj nemalé finanční prostředky a dostali jsme se vlastně až na samou hranici udržitelného rozpočtu klubu. Přesto na postupových pozicích nejsme a proto za této situace nemohu vyloučit, že se budeme otázkou odvolání kouče zabývat. Stejně tak možná budeme řešit i pokuty pro hráče.

Myslíte si, že ještě doutná šance na postup?

Po herně vydařených zápasech s Třincem a na Bohemians jsem věřil, že tým nakonec bude schopen druhé místo uhrát. Nyní naše šance výrazně poklesly. Přesto je ve hře stále 15 bodů a my jsme povinni udělat maximum pro udržení se v postupové hře. A to jsme si v zimě mysleli, že bude 2 až 3 kola před koncem jara o našem postupu rozhodnuto a my se budeme moci pomalu připravovat na nejvyšší soutěž…

Jak velký problém by pro klub případné setrvání ve II. lize představovalo?

Především by to pro nás bylo obrovské zklamání. To této sezóny totiž vedení klubu, akcionáři a reklamní partneři klubu vložili maximální úsilí a nemalé finanční prostředky. Udrželi jsme hráče, vytvořili jim podmínky, ale nakonec se může stát, že vše bylo investováno zcela vniveč.

Setrvání ve II. lize by prakticky s určitostí znamenalo snížení rozpočtu a to možná i výrazné. Vytvořili bychom nový kádr z hráčů, kteří mají zájem a předpoklady o nejvyšší soutěž usilovat. A to třeba hned v příští sezóně, která však bude z pohledu konkurence ještě náročnější.

V minulých sezónách jsme si užili hodně radosti a nyní asi přicházejí poněkud horší chvíle. Možná skutečně ještě nejsme zcela zralí na to, abychom do nejvyšší soutěže okamžitě a opětovně vkročili. Musíme si uvědomit, že náš fotbalový skok za uplynulých deset let byl obrovský a že teď za to možná platíme určitou daň. Naše koncepce je však nastolena velmi dobře a fotbalová tradice, kterou tady prakticky na zelené louce tvoříme, se bude rozvíjet i nadále!

 
Aktuálně

Pavel Mazánek: Proti Prostějovu nastoupíme s vírou ve vlastní schopnosti

S větším klidem a se zvýšeným sebevědomím míří fotbalisté FC Vysočina k další velice důležité bitvě v rámci FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. V sobotu 27. dubna se od 10:30 hodin představí na trávníku o záchranu bojujícího Prostějova. Tým exjihlavského trenéra Radima Kučery k domácím utkáním nastupuje v azylu 1.HFK Olomouc. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu