18.07.2023, Miroslav Fuks

Oulehla: V naší hře je vidět náročnost a tvrdá práce

Oulehla: V naší hře je vidět náročnost a tvrdá práceJen necelé dva měsíce trvala letní fotbalová pauza a čekání na výkop ligových duelů. Fotbalisty FC Vysočina náročnou letní přípravou provedl kouč David Oulehla, který tak navázal na úspěšný závěr uplynulého ročníku, v němž Jihlavu dovedl k záchraně druhé nejvyšší soutěže. Před úvodním domácím duelem, jehož generálním partnerem je společnost ASEKOL, která dělá ze starého elektra nové, proti Opavě jsme se ho zeptali nejen na to, jak jsou svěřenci na náročný druholigové boje připraveni.

 

Jak hodnotíte měsíc trvající letní přípravu? Naplnila Vaše představy z hlediska tréninkového objemu a přístupu hráčů k náročnému drilu?
Příprava proběhla v pořádku a byli jsme spokojeni s přístupem hráčů. Složili jsme velmi silný realizační tým, abychom se věnovali každému detailu. Snažili jsme se pracovat na individuálním posunu hráčů v oblasti kondice, techniky a myšlení. Drilovali jsme skupinovou a týmovou taktiku. Dostávali do mužstva náročnost a sebevědomí. Měli jsme dobré podmínky na trénování, za což chci vedení poděkovat.

V jaké míře jste v tréninku využívali kondiční data hráčů? Co vám před startem ligy ukázaly?
Robert Ollé je odborník, který zná svou práci perfektně. Proto jsme ho do Jihlavy vzali. Každému hráči byl nastaven individuální model přípravy. Každý má svůj profil, kde vyskakují data každý den a podle toho se volí zátěž jednotlivému hráči a týmu. Pokud fotbalista v tréninku nesplní data dle našich představ, tak po tréninku či zápase doběhává. Data jsou každodenní součástí naší práce. Hodně aspektů v tomto ohledu čerpáme z anglické Premier League. Není to, abychom kluky trestali, ale vysvětlili jim, že je to pro jejich rozvoj. Pomůže nám to posunout individualitu i celý tým.

Sehráli jste pět přípravných duelů, v nichž jste hned čtyřikrát zvítězili a připsali jste si cenné „skalpy“ Sparty a Liberce. Jaký jste měl dojem z výkonu a hry svých svěřenců?
V naší hře byla vidět náročnost a tvrdá práce. To jsem i sliboval, že chceme, aby byl základní pilíř, který nás charakterizuje. Tempo fotbal, běhavý a nepříjemný pro všechny soupeře. To v naší hře bylo vidět. V každém případě je tam mnoho pozitivního, ale i velmi velký kus práce před námi. To bylo nejvíce patrné v zápase na Bohemians. Jsem rád, že se nám daří zapojovat mladé hráče z klubové akademie. Mladí kluci vypadají dobře a postupně dostanou prostor.

Do kádru přibyla trojice nových hráčů - střední záložník Pešek a stopeři Tombul a Sládek. Zdá se, že první dva jmenovaní mají blízko do základní sestavy?
Všichni tři mají potenciál být ligovými hráči. Pešek nám pomůže zkvalitnit post defenzivní šestky. Tombul se jevil dobře, uvidíme, jak to bude vypadat v ostrém utkání. To je samozřejmě něco jiného. Sládek přišel po zranění, je to ale perspektivní hráč. Chci ale ocenit výkony kluků z akademie. Farka a Chytrý se jeví velmi nadějně a klepou na základní sestavu. Hodně vyskočil Vítek. K utkání můžeme nominovat 16 hráčů a dva brankáře. Uvidíme, jak někteří se vyrovnají s tím, že nemusí být v nominaci na utkání.

Kádr byl v létě okysličen talentovanými odchovanci. Mají Farka, Chytrý či Miška šanci do druholigových zápasů naskakovat?
Všichni vypadají velmi dobře. Pořád se u některých bavíme, jestli nebude lepší, aby měli pravidelné vytížení někde na hostování. Stejně jako to pomohlo Fraňkovi ve Velkém Meziříčí, ten vypadá zajímavě. Uvidíme za pár kol, vše vyhodnotíme a uvidíme i podle pocitů kluků. Šanci naskočit určitě mají.

Udělal během léta některý z mladíků herní progres a vybojoval si stabilnější pozici v sestavě?
Všechno se ukáže v lize, rozhodují výsledky. Progres udělali všichni. Cítíme, že v týmu je zdravá konkurence a kluci na sebe tlačí. To je základ, abychom se posouvali kupředu.

Už máte jasno o pozici gólmanské jedničky, kde můžete vybírat ze silné dvojice Soukup - Jágrik?
Máme dva vyrovnané brankáře, bude rozhodovat momentální forma.

Poměrně velkou skupinu mladých hráčů, kteří by pravděpodobně usilovali o místo v základní jedenáctce, trápí na startu podzimu zranění nebo jsou v rekonvalescenci. Jak jsou na tom nyní Peřina, Křehlík, Křivánek, Shudeiwa a Šancl?
Všichni jsou zase o velký kus dál a trénují s námi. Kromě Šancla, jenž je po operaci a jeho léčba si vyžádá určitý čas.

Je reálné, že ještě na některých postech dojde během léta k doplnění kádru?
Myslím, že kádr je uzavřený.

Hodláte některé hráče pustit na hostování? Jak budete při absenci „béčka“ řešit herní vytížení hráčů?
Uvidí se až po pár utkáních, jak se to bude vyvíjet a jak budou hráči spokojeni se svým vytížením. Náš realizační tým je dost široký, aby vytvořil kvalitní servis pro tým i jednotlivce. Ale i tak zápas se nahrazuje těžko. Budeme to řešit individuálně s každým fotbalistou.

Kde vidíte ambice svého týmu v nabité plejádě týmů FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY? Které celky řadíte k favoritům postupu?
Nemám žádné predikce, soutěž bude vyrovnaná. Každý něco tipuje a vždy je to jinak, tudíž si s tímto hlavu nelámu. Soustředíme se na každý trénink, pak další trénink a zápas. Nyní chceme porazit Opavu, a jít dál a dál.

 
Aktuálně

U17: Debakl se Slavií

Mladší dorostenci schytali na venkovním hřišti debakl 9:0 (4:0) od vedoucího týmu tabulky pražské Slavie. Drží si ale stále 13. místo v tabulce a v příštím kole je čeká důležitý zápas s konkurentem v tabulce Frýdkem-Místkem. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu