31.07.2023, Miroslav Fuks

Vysočina se ve středu postaví našlapané sestavě „béčka“ Olomouce

Vysočina se ve středu postaví našlapané sestavě „béčka“ OlomouceVstup do soutěže se fotbalistům FC Vysočina povedl skvěle, ovšem euforie rozhodně není na místě. Před celým týmem je ještě spousta tvrdé práce. Už ve středu 2. srpna od 18:00 hodin bude Jihlava na svém stadiónu čelit našlapané sestavě „béčka“ Sigmy Olomouc. Pevně věříme, že se naši hráči budou moci znovu opřít o podporu svých fanoušků!

 

Juniorka Sigmy představuje tradičního soupeře FC Vysočina v časech MSFL i II. ligy. Po zrušení Juniorské ligy se do FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY vrátila po šesti letech vloni v létě a v silné konkurenci se bez potíží zachránila, vybojovala 8. příčku a umístila se lépe, než „béčka“ Sparty a Slavie. Přesto v červnu došlo ke změně na lavičce týmu, když se zkušený Augustin Chromý naplno přesunul k akademii a druholigovou rezervu převzal bývalý obránce Sigmy Tomáš Janotka. Pro něj jde o trenérskou premiéru v dospělém fotbale, když předtím vedl olomoucký dorost.

Zatím si jeho mančaft z herního hlediska nevede vůbec špatně, ale schází větší bodová a gólová efektivita. V obou úvodních duelech Olomouc šla do vedení, ale ve Varnsdorfu se nakonec musela spokojit s bodem a proti favorizovanému Brnu dokázali Řezníček a Potočný skóre otočit. Kde vidí přednosti „béčka“ Sigmy asistent trenéra Pavel Mazánek? Je pro vás určitým vodítkem nedávný přípravný duel, který jste 3:2 vyhráli? „Olomouc hrála v obou úvodních druholigových duelech velmi dobře. Jde o mladý dravý tým, který je kombinačně laděný a disponuje velmi nebezpečným přechodem pro útoku. Dokážou si počkat na ztrátu míče při přechodové fázi soupeře a poté jsou schopní jít rychlým nahoru a udeřit. Určitou neznámou představuje čtveřice nigerijských hráčů, která do zápasů Sigmy aktuálně nastupuje. Detailní analýze hry našeho soupeře se ještě budeme v nadcházejících dnech věnovat, přičemž nevylučuji, že si můžeme přinést nějaké poznatky i z letního vzájemného utkání.“

Charakteristickým rysem „béček“ v českém ligovém fotbale je nevyzpytatelnost jejich výkonů a sestav. Vždyť Olomouc, které na trávníku šéfuje velezkušený stoper Vepřek, v uplynulém ročníku II. ligy nasadila 46 fotbalistů! Lze očekávat, že v úzkém propojení stabilního kádru juniorky s prvním týmem i dorostem U19 bude Sigma pokračovat i v aktuální sezóně. Tuto středu o to více, že nejvyšší soutěž vložené kolo nenaplánovala, tudíž lze očekávat, že se do Jihlavy z kabiny „áčka“ přesune vícero kvalitních fotbalistů. Asistent kouče Davida Oulehly však toto „riziko“ neřeší: „Může se stát, že olomoucká rezerva přijede v posíleném složení. My to ale bereme jako fakt, který může naše hráče spíše pozitivně motivovat. V domácím prostředí si v ligovém duelu chceme poradit s každým mužstvem a navázat na to dobré, co přinesly naše měření s Opavou a v Líšni. A hlavně se chceme soustředit na naši hru, na naše individuální výkony.“

Řešit naopak může příjemné starosti se složením sestavy, do níž se výkony v ligových dosavadních duelech tlačí vícero hráčů, uzdravil se Piško a postupně se ztenčuje marodka: „Ano, kluci nám postupně naskakují do plného tréninku. Na marodce ještě déle setrvá Shudeiwa a samozřejmě též Šancl,“ uzavřel svůj předzápasový komentář Mazánek.

VSTUPENKY NA UTKÁNÍ: on-line prodej ZDE

Vzájemná bilance: 12 utkání  7 – 3 – 2  29:15 / doma: 6 utkání  3 – 2 – 1  13:6 / venku: 6 utkání  4 – 1 – 1  16:9
Poslední vzájemné utkání: 11.11.2022 – Fotbalová Vysočina podzim zakončila tolik potřebným vítězstvím! Tři body vybojovala na zamlženém Andrově stadiónu, kde otočila nepříznivý poločasový stav po penaltě proměněné Zlatohlávkem. Naši hráči ve druhém poločase strhli výhru na svoji stranu díky trefám Miroslava Turečka a Jakuba Selnara! V závěru měli štěstí, když Zlatohlávek napálil druhou penaltu v zápasu jen do tyče – 1:2 (1:0)

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 1 - Selnar, Franěk, Fila, Tonbul.

SK Sigma Olomouc B

Sestava v posledním utkání: Digaňa – Cahel, Matys, Vepřek (C), Coufal – F. Uriča (71. A. Uriča), Langer, Israel (89. Jaja), J. Spáčil (71. Fabiánek) – Muritala (63. Mikulenka), Moses (71. Šíp).
Trenér: Tomáš Janotka
Střelci: 1 – Galus, Muritala.

 
Související
Aktuálně

U17: Debakl se Slavií

Mladší dorostenci schytali na venkovním hřišti debakl 9:0 (4:0) od vedoucího týmu tabulky pražské Slavie. Drží si ale stále 13. místo v tabulce a v příštím kole je čeká důležitý zápas s konkurentem v tabulce Frýdkem-Místkem. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu