02.08.2023, Miroslav Fuks

David Oulehla: Nejsem vůbec spokojen s defenzivní činností

David Oulehla: Nejsem vůbec spokojen s defenzivní činnostíDevět branek na ligovém utkání ještě nikdy v historii fanoušci na Vysočině neviděli. Postarali se o ně aktéři ofenzivní bitvy mezi fotbalisty FCV a juniorkou Olomouce. Z domácího pohledu bylo skvělé, že hned dvě třetiny branek skončily v síti Sigmy. Co k utkání novinářům sdělili jeho aktéři?

 

Kouč David Oulehla byl přes tři inkasované branky a několikeré nepříjemné a zbytečné zdramatizování duelu spokojen: „Těší mne, že jsme utkání zvládli, že jsme potvrdili tři body z Líšně a že jsme protáhli náš vítězný vstup do sezóny na tři zápasy. Musíme si tento stav vychutnat, protože fotbal mnoho takových momentů nepřináší. Zároveň však musíme zůstat pokorně na zemi. Asi se mnou budete souhlasit, že dnes diváci viděli nadprůměrný druholigový duel a krásný útočný fotbal. Devět branek, to je prostě nádhera. Výrazně k tomu přispěli i hráči Olomouce, kteří se snažili kombinovat a prezentovali se velmi aktivní hrou.“

Poté se jihlavský lodivod dostal k hodnocení hry svého týmu: „Pochválit samozřejmě musím i náš mančaft za to, jakým způsobem pracoval, jak si počínal v ofenzívě a jak se dostával do šancí. Na druhou stranu nejsem vůbec spokojen s defenzivní činností. Mrzí mne, že jsme utkání neměli pod kontrolou tolik, jak bych si představoval. Dnes stačil kousíček a nadějně rozehrané utkání se mohlo otočit v náš neprospěch. Stačí vzpomenout dvě zbytečně inkasované branky z první půle, kdy jsme hosty dostali na kontakt jedné branky. Nebo penaltu Olomouce za stavu 4:2, což byl asi klíčový moment zápasu a my musíme poděkovat Pájovi Soukupovi, že ji lapil. Musíme se naučit zápasy dohrávat lépe a zkušeněji. V některých momentech hru zpomalit, nezmítat se jen nahoru-dolů, lépe si tok hry rozfázovat. Zvlášť, když jsme na trávníku cítili, že jsme fotbalově lepší. Tyto aspekty mi dnes v naší hře trochu chyběly,“ upozornil Oulehla.

Oproti úvodním dvěma zápasům jsme nemuseli otáčet nepříznivé skóre. Přitom nejen v české II. lize platí, že vstřelení první branky je velmi důležité a povzbudivé, že? „Je to tak. Statistiky jasně ukazují, že když inkasujete jako první, tak nepříliš často se podaří duel otočit do vítězného konce. O to více si cením, že se nám to v předchozích kolech dvakrát za sebou povedlo. A že naopak proti Olomouci jsme soupeře vždy udrželi na distanc. Chci za to poděkovat klukům na hřišti, celému realizačnímu týmu a též hráčům, kteří se nedostali na plac nebo zůstali na tribuně. Máme tady hodně kluků, kteří vypadají výborně a zasloužili by si dostat herní příležitost. Musí pracovat dál, jejich šance určitě přijde třeba už v Kroměříži. Rozhodně pak za týden v MOL Cupu na půdě Havlíčkova Brodu,“ dodal Oulehla.

JEŽOUR TV: Parádní ofenzivní zápas plný gólů do kamery klubové televize zhodnotili dva z pěti střelců branek – Matúš Lacko a Lukáš Fila. A natočit jsme samozřejmě nezapomněli ani slova kouče Davida Oulehly z tiskovky.

 
Související
Aktuálně

Vojtěch Lampíř: Varnsdorfu se musíme vyrovnat v intenzitě hry

Snad s žádným celkem současné FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY nemá FC Vysočina tak mizernou bilanci, jako překvapivě s Varnsdorfem. Platí to nejen pro venkovní duely, ale též pro ty domácí. A právě proti tomuto nepopulárnímu soupeři v pátek 3. května od 18:00 hodin Jihlava nastoupí s nutností bodovat naplno. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu