10.08.2023, Miroslav Fuks

Vysočina bude v neděli hostit bitvu s Táborskem o čelo tabulky!

Vysočina bude v neděli hostit bitvu s Táborskem o čelo tabulky!Vysočina se v neděli 13. srpna může těšit na magnet FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. K bitvě o čelo tabulky přijede po čtyřech odehraných kolech stoprocentní FC Silon Táborsko. Zápas, který byste si rozhodně neměli nechat ujít, vypukne v 17:00 hodin. Přijďte FC Vysočina podpořit!

 

O nadcházejícím důležitém a atraktivním utkání jsme hovořili s Pavlem Mazánkem, asistentem trenéra. Jenže ten je stále předsedou Slovanu Havlíčkův Brod, s nímž FC Vysočina ve středu sehrál krajské derby v rámci MOL Cupu. Debatu tedy nešlo začít jinak, než jeho pohledem na uskutečněný pohárový zápas: „Utkání rozhodně vnímám pozitivně. Přišlo skoro 800 platících diváků, na stadiónu byla super atmosféra a nenaplnila se ani naše obava z deštivého počasí. Z výsledkového hlediska jsem neměl přehnaná očekávání. Byl jsem si vědom, že Slovan trápí zranění řady hráčů základního kádru. Na to, jak to brodští kluci proti Jihlavě odehráli, jsem docela hrdý. Poslední desetiminutovka pro ně byla už těžká. Věřím, že se jim bude dařit v Divizi.“

Přejděme však k Táborsku, které do nového druholigového ročníku vstoupilo senzačně. Vyhrálo v Chrudimi a naplno bodovalo ve všech třech domácích duelech – s Kroměříží, silným „béčkem“ Sparty a v posledním kole se zkušeným exligovým Brnem. Asi to není náhoda, neboť tým trenéra Romana Nádvorníka výborně zvládl druhou polovinu jara, bez potíží se zachránil a nakonec skončil na příjemné 7. příčce se ziskem 42 bodů. Bude velmi zajímavé sledovat, jak si jeho mančaft v neděli povede na stadiónu 3. celku tabulky. Zvlášť, když na půdě Vysočiny Táborsko z dosavadních šesti vzájemných utkání dosud nezískalo ani bod.

Přitom výčet letních změn týmu z Tábora je poměrně pestrý. Kariéru ukončil velezkušený stoper Navrátil, jehož roli však převzal neméně zkušený navrátilec – záložník Javorek. Do Líšně zamířil Mezera, do Chrudimi Kosek a hostování z Plzně skončilo talentované trojici Kronus, Alexandr a Zadražil, stejně tak slavistickému Voriazidisovi. Mezi příchody najdeme Schindlera (Příbram), Zemana (Bohemians), Foltýna (Třinec) či Bláhu z Varnsdorfu. Kostra jarního týmu však zůstala zachována, což dobře ví i asistent kouče Davida Oulehly: „V brance je stálicí Pastornický, na postu stopera stabilně nastupuje zkušený Novák a vedle něj roste Kone. Na beku jsou kvalitní Plachý a Tusjak, zálohu řídí Kateřiňák a vedle něj exvarndorfský Bláha.“

Kde vidíte největší přednosti našeho nadcházejícího soka? „Čeká nás velmi kvalitní soupeř, který se opírá o velmi propracovanou strukturu hry. A to jak do defenzívy, tak i ofenzívy. Vedle toho disponuje individualitami, které utkání dokážou rozhodnout. Na hrotu si musíme dát pozor na důrazného Šašinku, na křídlech jsou nebezpeční tahoví hráči Zeman a Dordić, který už stihl vstřelit 4 branky.“

Očekáváte, že rychlý sled zápasů zamíchá jihlavskou základní sestavou? Řekl si někdo svými výkony o větší porci minut či naopak? „Marodka se nám postupně vyprazdňuje, trvalými marody jsou už jen Šancl a Shudeiwa. Díky tomu konkurence v kádru sílí a o místo v sestavě se bojuje v zápasech i na trénincích. Nikdo nemá nic jistého a o zahajovací jedenáctce se rozhodne asi až na sobotním předzápasovém tréninku. Na některých postech zvažujeme změnu, protože kluci se jeví velmi dobře. Svoji roli může sehrát i čtvrteční verdikt disciplinární komise, která bude řešit naše v Kroměříži vyloučené stopery Tonbula a Piška. Věříme, že Emir si trest odseděl díky středečnímu MOL Cupu. Nad potenciálním Pišiho startem se vznáší otazník,“ upozornil Mazánek.

VSTUPENKY NA UTKÁNÍ: on-line prodej ZDE

Vzájemná bilance: 12 utkání  7 – 4 – 1  22:11 / doma: 6 utkání  6 – 0 – 0  16:4 / venku: 6 utkání  1 – 4 – 1  6:7

Poslední vzájemné utkání: 19.3.2023 – Vysočina nadále drží svoji jarní neporazitelnost, ovšem stále čeká na první vítězství. Ano, i její třetí jarní představení skončilo remízou. Na půdě Táborska však lze hovořit o plusovém bodu, neboť domácí šli do vedení a byli v utkání aktivnějším celkem. Jihlavské vyrovnání zařídil bezpečně proměněnou penaltou Jakub Selnar - 1:1.

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 2 - Selnar, Fila, Araujo-Wilson, 1 – Lacko, Tall, Franěk, Tonbul, vlastní.

FC Silon Táborsko

Sestava v posledním utkání: Pastornický – Plachý, Koné, Novák, Tusjak – Bláha, Kateřiňák (72. Foltyn) – Dordič (90+3. Sojka), Skopec (72. Javorek), Zeman (46. Varačka) – Šašinka (64. J.Mach).
Trenér: Roman Nádvorník
Střelci: 4 – Dordić, 1 – Plachý, Varačka, Zeman.

 
Související
Aktuálně

U17: Debakl se Slavií

Mladší dorostenci schytali na venkovním hřišti debakl 9:0 (4:0) od vedoucího týmu tabulky pražské Slavie. Drží si ale stále 13. místo v tabulce a v příštím kole je čeká důležitý zápas s konkurentem v tabulce Frýdkem-Místkem. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu