22.08.2023, Miroslav Fuks

Vysočina chce porazit Chrudim a vrátit se na vítěznou vlnu

Vysočina chce porazit Chrudim a vrátit se na vítěznou vlnuDo Jihlavy v pátek 25. srpna přijede nepříjemný a houževnatý fotbalový soupeř – MFK Chrudim. Jasný remízový král uplynulého ročníku proti FC Vysočina vyběhne v 18:00 hodin. Tým kouče Davida Oulehly bude mít před svými fanoušky jasný cíl udržet 100% domácí bilanci v této sezóně a vrátit se na vítěznou vlnu.

 

Vysočina v uplynulém kole poprvé okusila pachuť porážky, když na Dukle padla nejtěsněji 1:0 a svému sokovi přepustila pozici na 1. příčce FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. K udržení současné lichotivé pozice na 3. příčce tabulky bude nutné udržet dosavadní vítěznou sérii na svém stadiónu. Naplnit tento cíl však nebude vůbec jednoduché, protože Chrudim je v posledních letech stálicí II. ligy a vylámala si na ní zuby nejedna ofenzíva. Navíc se tým trenéra Kronďáka dočkal po nevydařeném vstupu do soutěže tolik potřebné bodové a gólové injekce, když v posledním kole na svém stadiónu rozstřílel Prostějov 6:2. S pěti body mu nyní náleží 13. příčka tabulky. Doplňme, že dosavadní chrudimský bodový zisk doplnily úvodní remízy s Líšní a ve Vlašimi. Poté přišly porážky s Táborskem, na Spartě B a v Brně.

Chrudimský kádr doznal v létě po vydařené sezóně, v níž dokázal hned v polovině duelů remizovat, poměrně velkých změn. Do Dukly přestoupil obránce Hašek, do Domažlic útočník Jedlička a obránce Svoboda, hostování z Plzně skončilo Kodýdkovi a do Hradce Králové se z hostování vrátili Firbacher či Juliš. Naopak z Táborska přišel bek Kosek, z Bohemians se vrátil záložník Vrána, Pardubice pustily na hostování nebezpečného útočníka Hufa, který už stihl vstřelit 4 góly, z Brna se na východ Čech vrátil zkušený expardubický stoper Toml a Mladá Boleslav do zálohy uvolnila hosta Langhamera. V rámci čilé spolupráce s hradeckými Votroky pak působení v Chrudimi zvolilo duo křídelníků, které si pamatujeme z jihlavského dresu – Jan Záviška, který v Chrudimi působí už od ledna 2022, a Filip Novotný.

Jak vidí sílu našeho nadcházejícího soupeře asistent trenéra Pavel Mazánek? Na které aspekty jeho hry si bude muset dát Vysočina pozor? „Chrudim má nepochybně kvalitní a nepříjemný mančaft, což nejlépe potvrdila v posledním kole jasnou výhrou nad Prostějovem. Očividně se herně zvedá, navíc stále pracuje na posílení ve formě hostování z prvoligových klubů. Soupeře máme nastudovaného, jeho hru máme načtenou. Nadcházející zápas ale musí být hlavně o nás, o našem výkonu. Chceme uspět a vrátit se na vítěznou vlnu.“

Na Dukle jste podlehli těsně, ovšem zaslouženě, když jste podali nepřesvědčivý výkon v ofenzívě. Je to jeden z prvků, které v pátek potřebujete zlepšit? „Je to tak. Potřebujeme se zlepšit v poslední třetině hřiště. Předvést větší kvalitu, být odvážní v šestnáctce, věřit si v soubojích jeden na jednoho. Jak už jsem řekl – je to o nás a máme co zlepšovat,“ zdůraznil asistent Davida Oulehly.

Jsou nyní ve hře změny v sestavě, do níž se tlačí celá řada uzdravených či dosud nepříliš využitých hráčů? „Lze říci, že naše základní sestavě je poměrně dost ustálená. Výraznější změny nastaly vlastně jen na postu levého beka, kde se vystřídali Farka, Záhradnik a Chytrý. Nikdo však v úvodní jedenáctce nemá své místo jisté. S tím, jak se někteří kluci uzdravují a jdou nahoru v tréninkovém procesu, tak se nám nabízí plno možností, jak sestavu okysličit. Pro nás trenéry je to samozřejmě jenom dobře,“ řekl v závěru svého komentáře Mazánek.

VSTUPENKY NA UTKÁNÍ: on-line prodej ZDE

Vzájemná bilance: 10 utkání  6 – 1 – 3  19:15 | doma: 4 utkání  3 – 1 – 1  9:4 | venku: 5 utkání  3 – 0 – 2  10:11
Poslední vzájemné utkání: 3.3.2023 – Druholigové probuzení ze zimního fotbalového spánku na Vysočině branku nepřineslo. Vysočina se o gólový úspěch celé utkání vehementně snažila, ale nedokázala proměnit ani to nemnoho vyložených příležitostí. Chrudim si přijela pro cenný bod a ten si z promrzlé Jihlavy nakonec odvezla - 0:0.

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 5 - Fila, 2 - Selnar, Araujo-Wilson, 1 – Lacko, Tall, Franěk, Tonbul, vlastní.

MFK Chrudim

Sestava v posledním utkání: Floder – Kesner, Toml, Míka (55. Kutík), Borkovec – Jan Řezníček, Skwarczek (46. Látal) – Záviška, Langhamer (86. Vrána), F.Novotný (73. Kosek) – Huf (86. Bauer).
Trenér: Radek Kronďák
Střelci: 4 – Huf, 2 – Látal, 1 – Míka, Novotný.

 
Související
Aktuálně

U17: Debakl se Slavií

Mladší dorostenci schytali na venkovním hřišti debakl 9:0 (4:0) od vedoucího týmu tabulky pražské Slavie. Drží si ale stále 13. místo v tabulce a v příštím kole je čeká důležitý zápas s konkurentem v tabulce Frýdkem-Místkem. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu