27.08.2023, Miroslav Fuks

MOL Cup: Vysočina jede do Nespek splnit roli favorita

MOL Cup: Vysočina jede do Nespek splnit roli favoritaLos MOL Cupu našim fotbalistům přisoudil dosud nepoznaného soupeře. Je jím nováček Divize B - TJ Sokol Nespeky, přičemž duel 2. pohárového kola je na programu již v úterý 29. srpna od 17:30 hodin. Vysočina jede do obce s více než 600 obyvateli, která se nachází v okrese Benešov ve Středočeském kraji, splnit roli favorita.

 

Nespeky si postup do 2. kola vybojoval díky cestě přes divizní Komárov (2:0) a překvapení na úkor třetiligového Motorletu Praha. Ten přijel na nespecký trávník v čele s hvězdným Slovákem Miroslavem Stochem. V základní hrací době se odehrála zajímavá přestřelka 3:3, ovšem v prodloužení domácí hráči favorita z ČFL rozstříleli dalšími třemi brankami – 6:3! Podtrhli tak úspěšnou éru oddílu, který se krátce po červnovém historickém postupu do Divize B (až 3. místa krajského přeboru) dočkal i dosud nebývalého pohárového tažení. Tým trenéra Karla Tichoty, který v I. lize hrál za Cheb, Blšany a Opavu, jistě v úterý napne všechny síly, aby řádně potrápil i druholigovou Jihlavu.

V premiérové sezóně v Divizi se zatím Sokolu Nespeky příliš nedaří. V úvodním utkání podlehl Hřebeči 4:1, ve 2. kole na svém trávníku remizovaly s Chomutovem 3:3, v dalším kole si odvezly porážku 4:1 z Ostrova a během uplynulého víkendu doma remizovali s vedoucím Štětí 1:1. V divizní tabulce jsou tak Nespeky až na 14. pozici.

Trenéra Davida Oulehly jsme se zeptali, zda má o nadcházejícím pohárovém soupeři FC Vysočina nějaké informace? „Přiznávám, že Nespeky jsou pro nás zatím velkou neznámou. Po pátečním ligovém zápase s Chrudimí však budeme mít dost času, abychom nějaké poznatky nasbírali. Už máme staženo video z jednoho utkání Nespek, tudíž nám studijní materiál nechybí. Chystat se budeme jako na normální ligový zápas, přičemž nás ale jako vždy budou především zajímat aspekty naší hry. Aby v ní vznikaly mechanizmy, abychom se stále posouvali dál.“

Při současné šíři a dobrému zdraví kádru jistě vítáte, že můžete duel MOL Cupu odehrát a jistě chcete postoupit do dalšího kola, kdy byste se mohli dočkat soupeře z I. ligy, že? „Máme dostatečnou šíři a kvalitu kádru. Někteří kluci, kteří by si zasloužili alespoň nominaci do ligového utkání, v ní nejsou a musí zápasy trávit na tribuně. Šanci proto určitě dostanou v pohárovém měření, sestavu prostřídáme. Chtěli bychom si vyzkoušet některé herní varianty. K dispozici nebudou s ohledem na zranění jen Šancl a Záhradnik. Každopádně chceme postoupit a v dalším kole vyzvat celek FORTUNA:LIGY. Za mne ideálně Baník Ostrava,“ s úsměvem dodal Oulehla.

Vzájemná bilance: 0 utkání

FC Vysočina Jihlava

Střelci v MOL Cupu: 3 - Tall, 2 – Vedral, Vedral, 1 - Miška, Franěk, Ogiomade.

TJ Sokol Nespeky

Sestava v posledním ligovém utkání: Drážek – Melichar, Hronek, Olanrewaju, Máca, Bredler (69. Klauz), Skalický, Pešta, Petlička, Maršoun (86. Randa), Čaloun (34. Rosenvald).
Trenér: Karel Tichota
Střelci v MOL Cupu: 2 - Čaloun, Turek, 1 - Vojkůvka, Skalický, Maršoun, Máca.

 
Související
Aktuálně

U17: Debakl se Slavií

Mladší dorostenci schytali na venkovním hřišti debakl 9:0 (4:0) od vedoucího týmu tabulky pražské Slavie. Drží si ale stále 13. místo v tabulce a v příštím kole je čeká důležitý zápas s konkurentem v tabulce Frýdkem-Místkem. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu